När sommaren går mot sitt slut

Det börjar märkas att sommaren går mot sitt slut nu. Insikten om att det bara är lite drygt en vecka tills ungdomarna ska tillbaka till skolan börjar sjunka in, och likaså insikten om att jag själv snart ska befinna mig på skolbänken igen innan augusti övergår till september. Det finns dock inget vemod över att sommaren snart är över, annat än ett stygn av mental smärta över att behöva leva enligt andras schema igen och inte själv få bestämma sina tider. Men själva sommaren…den börjar jag känna mig ganska klar med.

Jag fick inte gjort på långa vägar så mycket i trädgården som jag hade önskat mig, men jag fick ändå gjort mycket. Jag har inte badat i poolen eller legat i hängmattan så mycket som jag såg för mig, men jag har gjort det med. Jag hann inte läsa alla böcker jag ville läsa, men jag har fortfarande kvar möjligheten att läsa dem. Men i det stora och hela har sommaren varit en krävande och omvälvande tid för mig och mina barn, en skoningslös och mentalt brutal period, men samtidigt en period där vi blivit starkare tillsammans, där vi hittat ny grund att stå på, där vi drömt om ett bättre liv och där vi ändå känt hopp inför framtiden.

Sommarläsning. Fast jag har minst 10 böcker till som jag hade hoppats hinna läsa.

Det återstår en dryg vecka av sommarlovet, och det ser ut till att vädergudarna planerat att göra mesta möjliga av det hela. Det blir soligt och varmt, perfekt väder för poolbad och hängmatta och glass. Hur mycket av det vi hinner och orkar roa oss med är en annan femma, men möjligheterna kommer vara framdukade. Potatis ska i alla fall skördas i morgon, det har jag bestämt. Sedan får vi se vad det blir.

Bäst i dag:
Tog mig äntligen för med att sy i knapparna i långkoftan jag räknar med att bo i under hösten och vintern. Hittade dock bara 6 av de 7 knapparna jag skulle sy i, så nu är jag två knappar kort istället för tre. Jaja, jag tänkte ändå beställa typ 10 stycken av de där, de är mina favoritknappar – så har jag till nästa långkofta också. 😉

Två knappar till längst ner, så är jag redo att flytta in i den här.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *