När man tror tvålen är trasig.

Jag tvättar händerna jämt. Inte för att jag har någon sorts OCD eller så, utan för att jag håller på med ullfibrer hela tiden, garnfärg, matlagning, diskar och tvättar och…ja, jag höll nästan på att säga ‘städar’ också, fast med tanke på det konstanta tillstånd av CHAOS* som råder i mitt hus, så kanske jag ska ligga lågt med det påståendet. Men i alla fall, jag har händerna nerkörda i vatten hela tiden, på ett eller annat sätt, och det torkar ut huden som sjutton. Handkräm är helt enkelt ett must have för mig.

Jag har plöjt igenom en massa olika sorter genom åren, och köper inte de dyra finmärkena, för det tycker inte min plånbok om, så kvaliteten kan ju vara lite upp och ner. I alla fall vad gäller långtidsverkan. Men så kom jag ju på den briljanta idén för ett tag sedan att jag kunde beställa grejer från Apotea och få leverans med Instabox fastän jag bor på vischan, för ett mindre Ica bara 5km från mig har numera Instaboxar, vilket innebär att postordeleveranser via Instabox bara tar högst 48timmar jämfört med över en vecka med PostNord. Ja, om man nu får sina paket över huvud taget då.

Så, jag började beställa en del grejer den vägen, istället för att antingen beställa med kanske-leverans av PostNord, eller att kuska närmare 9 mil totalt t/r till Uppsala. Och det var då jag upptäckte Cetaphils handkräm.

Att jag över huvud taget känner till Cetaphil beror på att jag ett tag för några år sedan prenumererade på en beauty box från Glossybox, och vid ett tillfälle fick jag en liten flaska av en hudkräm från Cetaphil, som sades vara ett mirakelmedel som användes av en massa Hollywoodstjärnor osv. Ni vet, precis det där tugget man inte riktigt går på eftersom de bara säger just det och det inte åtföljs av någon flashig kampanj med en filmstjärna som ler så stort att mungiporna möts i nacken. Men där var den, den lilla flaskan med hudkräm, och jag provade den ett par gånger. Och den var verkligen bra. Inte så att jag övergav Biotherm, som jag svurit till i över 25 år nu, men riktigt bra.

Det har gått ett par, tre år sedan jag slutade prenumerera på Glossyboxen – vilket inte alls beror på att jag var missnöjd, utan tvärt om! Efter ett tag hade jag så sjukt mycket bra produkter ackumulerade att jag inte hann använda dem! Trots att mycket av det var mindre förpackningar, just för att man ska hinna testa dem och se vad man gillar och så. Så jag återanvände en av boxarna allting kom i, och gjorde en speciallåda för småprodukter jag inte hann med att testa, som jag kunde plocka grejer ur så fort jag var på resande fot, vilket jag var en hel del på den tiden. Jättesmidigt! Har fortfarande grejer kvar i den, men börjar bli lite sugen på att dra igång den prenumerationen igen. Vi får se, kanske till våren? 🙂

Kanonbra småförpackningar för när man ska resa bort för några dagar bara.

Nå, nu var det inte Glossybox jag skulle prata om, utan Cetaphil. Jag hade alltså provat deras ansiktskräm för ett antal år sedan och visste att den var bra. Och så satt jag inne på Apoteas sidor för ett tag sedan och skulle klicka hem lite vitaminer och sånt, när jag söker efter ‘handkräm’ och får upp bland annat Cetaphils tub. Helt okej pris och bra hudkräm i alla fall, tänkte jag, och klickade hem den. Och här om dagen var det dags att testa den.

Den kändes på något sätt fetare än de flesta andra butikshandkrämer, som att det liksom var mindre vatten i den, och att den därför tog längre tid att dra in i huden. Men jag masserade in den lite extra bara, sen var det lugnt, och jag fortsatte med det jag höll på med. Dagen gick, och efter ett antal timmar hade jag hållit på med grejer där jag behövde tvätta händerna ordentligt med tvål. Så jag skvätte ner några ordentliga kluttar med handtvål i handflatan, och började gnugga – och det händer ingenting. Vaff…, tänkte jag, för det borde ha varit lödder nog att tvätta både min och grannens bil också. Men icke. Nada. Så jag upprepade processen. I med en rejäl skopa handtvål, gnugga, gnugga…och ingenting. Det blev inget lödder alls. Så jag testade en tredje gång. Inget lödder nu heller. Händerna blev ju rena, för all del, men var f*n var löddret? Jag trodde på riktigt handtvålen var trasig. Tills jag kom på att jag hade smörjt in händerna med Cetaphilen, och att det så klart var den som motverkade löddrandet… 😎 Ibland är man på alerten, haha.

Hur som helst, jag smörjde in händerna med den handkrämen i förrgår, och nu först börjar det kännas som att jag kan behöva upprepa det. Jag skojar inte – effekten har hållit i sig i TVÅ DYGN! Handtvålen löddrar igen, för all del, men händerna börjar inte kännas torra igen förrän nu. Och så jag som normalt sett behöver smörja in mina händer typ tre gånger om dagen. Jag är normalt sett svårimpad, men här måste jag säga att det blev 1-0 till Cetaphil. Måste nog spana lite på deras övriga produkter också, när jag tänker efter.

(*CHAOS = Can’t Have People Over Syndrome.)

Inlägget är inte sponsrat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *