När det blir oväntat bra

Det har varit en märklig vecka. Trött och sliten har man förstås varit efter de intensiva veckor som rått på min kant på sistone, men samtidigt har bra saker hänt. Fast i skrivande stund minns jag inte riktigt vad det var… Annat än att jag fått godkänt att inte delta i grupparbetena på den här kursen framöver, utan istället få ha inlämningsuppgifter. DET känns riktigt skönt! Inte för att det var något fel på min grupp, inte alls, utan för att grupparbeten aldrig har gett mig särskilt mycket, och för att – framförallt – jag märker att min inlärningsprocess blivit helt annorlunda numera och att grupparbetet bara innebar en förlorad dag för mig där jag inte lärde mig något mer än det jag redan kunde. Det kan jag tacka det där förbenade utmattningssyndromet för, ingen tvekan om det.

Just ja, en annan bra sak var förstås att jag var på den där jobbintervjun i går, och att den gick bra. I alla fall bra nog för att de ville ha referenser. 🙂 Så får vi se sen om man går vidare, jag skulle få besked om den saken i början på november.

Annars…hm, det var nånting mer som var bra, men just nu kommer jag inte på vad det var. I går kunde jag lista en massa olika saker, men i går var ju en evighet sedan så vem sjutton kommer ihåg det? 😛

I dag har jag i alla fall njutit av att inte behöva vara med på grupparbete, och jag har dessutom unnat mig att vara ledig hela helgen. Det är tre veckor sedan sist, och nu känns det verkligen. Fastän jag varit hemma de flesta veckodagarna, så har de intensiva studierna + jobbhelgerna gjort att det känns som om jag inte varit hemma alls de senaste tre veckorna. Märkligt, men så är det. Men nu får det alltså bli en ledig hemmahelg. Någorlunda ledig i alla fall, jag ska repetera lite studiegrejer och så har jag massor av hemmasysslor som jag ligger efter med.

En sak som jag i stort sett ignorerat de senaste tre veckorna är avloppet i badrummet. När det börjar bli täppt så märks det först på att avloppet inte hinner svälja undan allt vatten från ett fullt badkar, men man brukar kunna duscha i några veckor till innan det blir panik och blir så mycket stopp att det inte rinner undan då heller. Och just nu har vi befunnit oss där att det har funkat bra att duscha, men att det började bli dags att göra något åt det där.

Now, jag ska ärligt erkänna att jag avskyr att rensa avlopp minst lika mycket som jag avskyr att städa toaletter. Det är mestadels geggigt, äckligt och luktar illa. Det blir inte heller roligare när man har ett gammalt vattenlås i betong, och inte ett sånt där tjusigt modernt i plast som man bara kan plocka upp och göra rent. Nej, här måste man odla ett par extra leder och köra ner halva armen i avloppet för att fiska upp hårtovor som fastnat i vattenlåset – vilket oftast är problemet. Och ursäkta mig, men det gör jag bara inte. Inte i det här snedvinklade helvetet, för jag är på riktigt rädd att jag ska fastna med handen i den där knepiga kröken. Så det jag har gjort är att rensa allt jag kan se, försöka få tag på hår som fastnat med någon sorts verktyg (fick nästan inte tag på något alls dock), och hälla i mängder med diskmedel och både varmt vatten ur kranen och kokande vatten (måste ha hällt ner minst 20 liter kokande vatten vid det här laget). Men vad det nu än är som stoppar upp vill inte lossna riktigt. Det blir bättre när jag häller i kokande vatten, men inte bra. Väry annoying. Och inte hittar jag mitt rensband och inte har jag någon polygrip (förra gången det här hände lånade jag av grannen som numera har flyttat), så jag får inte testat att trycka genom det där lilla hålet som finns där heller. Antar att jag får åka och köpa rensband och polygrip i morgon då – suck. Jag som handlade allt jag behövde av mat för större delen av helgen i dag just för att jag skulle slippa gå ut i morgon…

Det värsta är att jag behöver akut en dusch, och att nu när jag fipplat så mycket med avloppet så är jag inte säker på om det orkar ta undan det vattnet. Det blir ju alltid MER stopp först, innan man får fixat det där. Fast det är klart, jag har ju badkar med dusch, så jag kan ju bara sätta i proppen och sedan bara släppa ut vattnet långsamt så att det hinner rinna undan. Jag är dessutom hyfsat snabb på att duscha, så jag gör inte av med några jättemängder vatten. Fast å andra sidan är jag inte den sorten som stänger av vattnet för att tvåla in mig, och sedan drar igång det igen. För mig är det ett obegripligt sätt att duscha på, det enda som händer är att jag fryser om jag gör så. 😛

Jaja, det löser sig. Fast nu är jag så less på hår i avloppet och att det inte finns något sånt där hårfilter som passar i mitt badkarsavlopp, så jag tänkte för sjuttioelfte gången att jag ska snickra ett filter själv, så jag slipper allt hår som åker ner i avloppet och sätter stopp där. Och när jag började googla runt efter idéer på hur jag skulle göra för att få till något i mitt badkarsavlopp, så trillade jag över de här stjärnorna i silikon som faktiskt skulle kunna fungera. Så jag beställde två stycken, och hoppas att de ska vara svaret på vad jag behöver för att slippa att det åker så mycket hår ner i avloppet.

Hårfilter till badkar. Äntligen en modell som funkar för mitt knepiga avlopp! Låt oss hoppas att det fungerar bra i praktiken också…

Förutom att jag nu har det renaste avloppet i hela byn – undantaget vad det nu är som fastnat i vattenlåset eller längre ner – så har min dag handlat mest om repetition av studier, storhandlande och stickning. Jag har faktiskt unnat mig ganska mycket stickning i kväll, och börjar komma en bit på tröjan jag håller på med. Vilket leder mig till veckans nästa bra-grej som jag ju hade tänkt att berätta: 17-åringen vill att jag ska sticka en merino-kashmir-tröja åt honom! Halleluja! The child is again knit-worthy! 😛 Efter att ha vägrat stickade grejer under några år, så har det alltså inkommit direkta önskemål om stickade plagg – hurra! Så där har ni ett annat projekt jag tänkte roa mig med under helgen – att bestämma vad det ska bli för tröja. 🙂

Min gröna tröja växer sakta men säkert. Och nu när jag ser bilden så slår det mig att den kanske går att matcha med de stickade, gröna tightsen jag gjorde färdigt förra året, men inte har använt ännu? 😛

Jag tror vi ger oss där för i dag. Klockan är 2 på natten, jag är supertrött och jag har tvätt att hänga och så var det den där duschen…Hög tid att fatta beslut på huruvida det blir upphängning av tvätt när jag vaknar istället, och om duschen kan få vänta tills i morgon. 😛

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *