Mors dag

I dag är det mors dag. Min plan för dagen var att ta det ganska lugnt, och att fördela tiden mellan lite trädgårdsarbete, lite stickning, och att göra en ny trädgårdsvideo. Det blev dock tunt med trädgårdsarbete i dag, av ett lite oväntat skäl. Jag vaknade nämligen efter bara 3½ timmes sömn i natt, av att mina fingrar, händer och halva armarna var obehagligt bortdomnade. Fastän jag alltså låg och sov, och vilade. Mycket mysko.

Efter att ha försökt somna om i ett par timmar gav jag upp, och klev upp istället. Jag försökte göra några av de övningar jag fick lära mig den gången jag hade karpaltunnelsyndrom (under slutet av graviditeten med 16-åringen), men det gjorde ingen större skillnad. Det var inte förrän jag fick för mig att försöka sticka som jag insåg vad det berodde på. För att hålla armarna i den positionen framför kroppen fick det nämligen att börja domna igen, efter att först ha blivit en smula bättre av att jag klev upp. Jag försökte sticka lite till, och samtidigt känna efter ordentligt hur det kändes i kroppen, och det jag insåg var att mina muskler i hela ryggen, från ländryggen upp till nacke och axlar, på någon vänster tycks vara lite svullna, så att de trycker på nerverna ut i armarna, och att det sedan får mig att bitvis domna bort. Värst har fingertopparna varit, och det var faktiskt riktigt obehagligt. Men allt eftersom dagen har gått, så har det sakta, men säkert blivit lite bättre igen, och under eftermiddagen och kvällen har jag faktiskt kunnat sticka utan att domna bort alltför mycket (jag får dock ta pauser emellanåt för att göra lite övningar för att få igång cirkulationen igen, för det stryps också). Men något trädgårdsarbete blev det inte i dag.

Det var nu inte hela världen, och med så mycket sömnbrist som jag hade, så hade jag ju inte så värst mycket ork heller. Det blev istället 2½ timme sömn på soffan mitt på dagen, och en ganska lugn och skön dag. Jag handlade lite, diskade lite, vattnade lite växter och ställde ut några på trappan för acklimatisering, gjorde hamburgare till middag och åt morsdagstårta som jag som tur var hade gjort klar redan i går. Det har helt enkelt varit precis den sortens ostressiga dag som man behöver efter att ha haft en natt med alldeles för lite sömn och en kropp som kommit av sig en smula. Dock måste jag ändå säga att det är en lite underlig reaktion på allt trädgårdsarbete jag gjort på sistone… Jag var ju inställd på träningsvärk och ont både här och där efter att ha gjort alla dessa rörelser jag normalt sett inte gör, men icke. Inte en tillstymmelse till träningsvärk. Det enda jag har haft är den där märkliga tröttheten som suttit i kroppen till och från, och nu det här.

Redig morsdagsmiddag. 🙂
Morsdagstårta blev det också, så klart.
Och så lite strumpstickning på det.

Nu är jag dock fint färdig för sängen, och hoppas på en något större dos skönhetssömn under kommande natt än vad jag fick under den föregående. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *