Mio, min Mio

Det har varit en ohändelserik dag. Det mesta har handlat om mormorsrutor och att vara trött, kan man väl säga. 24-åringen har nu slagit till på jordens dunderförkylning efter att vi så snöpligt avbröt influensans framfart, och jag tror att min kropp blivit lite vilse på kuppen. Ska den adoptera influensan? Dyka huvudstupa in i en dunderförkylning, den med? Båda delar? Ingendera? Jag riktigt känner beslutsångesten i cellerna, och hoppas för allt jag är värd att min kropp helt enkelt ger upp och roar sig med något annat än att underhålla virus.

Hur som helst, jag tog i alla fall en paus i ohändelserna i dag, för att idka lite tvagning en stund. Jag älskar att bada, har jag nämnt det? Det ska helst också involvera en bok, gärna lite tända ljus, och alltid, alltid skum i mängder (vilka jag åstadkommer med duschtvål, det duger precis lika bra som “riktigt” badskum). Det innebär att jag har en särskild hylla i skåpet bredvid badkaret för böcker jag läser i badet. Jojomensan, du läste rätt – jag har ett litet bibliotek bredvid badkaret.

I mitt badkarsbibliotek trängs barn- och ungdomsböcker med engelsk och svensk litteratur, stickkonstruktionsböcker och böcker om ultralöpning. Fast boken till vänster, ‘A discovery of witches’, tycker jag inte ni ska läsa. Allmänt seg och klyschig och jag har hållit på med den till och från i över ett år nu (så seg är den – stön). Enda skälet till att jag inte lagt undan den är att jag inte tycker om att påbörja böcker och så inte läsa klart dem. Så jag tar några sidor i taget nu och då.

Just nu är jag inne i en period av inspirationsläsning inför kapitelboken för 7-12-åringar som jag tänkte skriva. Jag tänkte jag skulle vara med i en tävling med deadline 2 januari. Om jag börjat skriva än? Nope. Inte annat än i mitt huvud, och där finns bara en grov skiss på berättelsen. Det får bli under mellandagarna, som en julklapp till mig själv. Men nu var det ju ett tag sedan jag skrev för den åldersgruppen, så jag har inspirationsläst lite av de större författarna som skriver för barn i de åldrarna. Dvs, Ulf Stark (hans böcker kunde jag inte riktigt med dock), Maria Gripe och Astrid Lindgren. Den författare jag själv läst mest av är Astrid Lindgren, av dessa tre. Jag trodde faktiskt jag hade läst allt hon hade skrivit – men icke. Mio, min Mio har jag faktiskt aldrig läst tidigare! Jag är nästan lite chockad och undrar hur det har gått till. På riktigt – hur har jag kunnat missa den??

Jaja, jag läser den nu i badet i alla fall, och hämtar skrivteknisk inspiration till hur jag vill skriva min egen bok. Och som sagt, jag har ju inte heller skrivit för den åldersgruppen på aldrig så länge. Typ sedan jag själv VAR i den åldersgruppen. Men jag känner att jag har nog ganska många såna berättelser egentligen, jag måste bara ge mig själv tillåtelse att skriva på riktigt. Så det är min julklapp till mig själv i år. 🙂

Bra saker i dag:

Jag fick de två nystanen garn jag saknade till mormorsrutorna (behövde göra ytterligare 15 rutor där dessa två färger ingick, och hade tillräckligt mycket garn hemma för 14,6 rutor…).

Nu har jag allt jag behöver för att färdigställa mormorsrutorna! 😀

Jag fick även hem garn för att sticka en varsin mops åt 13-åringen och 16-åringen. Jag räknar kallt med att få ett Mother of the Year Award för det.

Mopsigt garn. Tror inte jag har jobbat med det här tidigare, och ser fram emot att göra det.

Jag fick hem mer Livicort för att fortsätta behandla min rinit. Tröttsamt att det tar sån tid att bli av med, men jag har ju å andra sidan dragits med det i typ 14 år nu, så det sitter väl inbäddat i mitt dna vid det här laget. 😛 Men skam den som ger sig! 🙂

Fick hem Livicort i dag, så nu blir det en ny behandlingsomgång mot min rinit. Denna gång med rätt sorts nässpray dessutom. Yeay!

Jag hade tänkt fixa en massa julklappar i dag, men min kropp vill mest bara sitta still. Så då gör vi väl det. Mormorsrutorna ska ju också färdigställas, så det är ju inte som att jag är varken sysslolös eller inte får undan något julklapperi. Det blev bara en annan dagordning än jag hade tänkt från början, men det gör inget. Jag har i alla fall stickat klart en infinity cowl i dag och lagt den i blött, så en grej har jag i alla fall färdigställt. Och innan jag vet ordet av, så är mormorsrutorna också klara. 🙂

Hur går det för er? Blir det någon jul i stugan? 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *