Minimalt med arbete, men fullt upp

Ja, först – jag hann ta en bild på morotskakan i går kväll, innan den försvann! Vill man uppleva hur det är när något går genom ljudvallen, så kan man befinna sig i Palatset när alla ungdomar är hemma och jag har bakat något… 😉

Hur som helst, i dag är det lördag, och trots ett ganska späckat schema så har jag ändå lyckats stuva om saker och ting på ett sådant sätt att det var minimalt med måste-jobb i dag. Hurra för det! Jag jobbade lite på min projektansökan tidigare i dag, och ska fortsätta översätta kaninmönstret lite senare i kväll, men resten är i stort sett bara nöjen i dag. Nå, undantaget de två timmarna städning jag hade bokat in då, där jag även städade toaletten på övervåningen. Alltså, det finns ingenting jag avskyr mer än att städa toaletter. Trångt och eländigt, och…ja, ni vet ju. I synnerhet ni som lever tillsammans med ett gäng unga killar. Stön…

En sak jag gjort i dag är att klippa lite tyg till en ny höst-t-shirt som jag velat göra hur länge som helst. Trodde faktiskt jag hade tillräckligt med tyg för att göra ett par matchande trosor också, men icke. Det var faktiskt bara nätt och jämt jag fick ihop det till t-shirten, och jag fick till och med dela ärmarna i tu för att få tyget att räcka, och kommer få skarva dem på mitten. Men jaja, det må väl vara hänt. 🙂

Ny t-shirt in the making.

Eftersom det är lördag och alla är hemma, så bakar jag så klart i dag med. Denna gång ostkaka, eller ‘Madammens ostekake’, ett norskt recept jag fått av min syster. 15-åringen och jag diskuterade vintagemönster och cosplay tidigare i dag, och hux flux hade vi halkat in på ostkaka (kan eventuellt bero på att jag hade en massa gelépaket från Norge som mönstervikter 😛 ) och 15-åringen la omedelbums in beställning på en ostkaka med kiwismak. Sagt och gjort, nu står det en ostkaka och stelnar i kylskåpet. Egentligen ska man göra den dagen innan, så vi får väl se om den hinner stelna tillräckligt för att vi ska kunna ta en bit senare i kväll.

Madammens ostekake har precis fått sin gröna kiwi-geléhatt. Bara att vänta på att allting ska stelna nu då.

Jag tänkte även göra hemgjord pizza i dag. RIKTIG hemgjord pizza, inte sån där från pizza-kit. Jag har inte gjort det på åratal, av någon anledning. Ja, det är faktiskt så länge sedan att 13-åringen och 15-åringen inte längre minns att jag jämt gjorde det på lördagarna förr, och knappt ens 24-åringen heller. Så kan vi inte ha det! Så i dag blir det riktig hemmasnickrad tacopizza.

Pizza-tillverkning pågår. Förklädet är en julklapp från min moster Kjellfrid, som gjorde ett till mig och ett till min syster för nästan 30 år sedan (wow, är det redan så länge sedan??). Jag använder alltid det när jag bakar. 🙂
Nord-Norsk tjockpizza. Mums!

Det har varit en intensiv vecka, och jag känner av det i dag. Kroppen är trött, huvudet är trött, och jag har mest lust att baka, äta gott och annars bara sitta i soffan och sticka. Men det har varit en produktiv vecka också, vilket jag känner mig väldigt nöjd med. Jag har fått massor av jobb gjort på allt från projektansökningen till boken jag jobbar på, jag har fått igång ett nytt jobbprojekt, jag har äntligen fått upp höstgardinerna i vardagsrummet, och jag har hållit på med arkeologiska utgrävningar i trädgården. Tröjan jag håller på att designa växer också, och jag är nästan klar med andra ärmen nu, sedan återstår bara luvan så är den också klar. Yeay!

På tal om stickning, så fortsätter mitt reparationsprojekt som tänkt också. Ja, jag ligger till och med före schema just nu, eftersom jag gjorde två par i dag. 13 klara, 10 kvar! Eller 11, för jag har faktiskt ett par filtade tofflor som jag också nött hål i och som just varit en vända i tvättmaskinen. Men oavsett är jag mer än halvvägs igenom det, vilket jag också känner mig väldigt nöjd med. Sånt där blir så lätt liggande en halv evighet (vilket var precis vad som hände), och så tar man sig inte för med att ta tag i det. Men nu är det det första jag gör varje morgon, och det har onekligen fungerat väldigt bra.

10 par kvar till vänster, 13 par färdiga till höger. Längtar efter att fylla lådan igen!

Eftersom det är lite intensivt just nu, så kom jag i går kväll på idén att jag kanske skulle planera in en semester för mig själv nästa år. Bara jag, bara saker jag vill göra, och vart jag vill i världen i en vecka eller två. Men när jag försökte komma på något jag vill göra, så blev det genast svårare. Helst vill jag kunna åka tåg, av miljöskäl, vilket innebär att det måste vara inom Europa. Eller måste och måste – men om man nu bara har max 2 veckor på sig så är det svårt att åka längre, om inte resan är grejen mer än vistelsen på slutdestinationen, typ. Så då tänkte jag tåg, första klass, och interrail. Men ska jag välja interrail, så kan jag inte resa till Storbritannien eller Irland osv, eftersom de lämnar interrail-samarbetet från årsskiftet (det hänger ihop med Brexit på något sätt).

Ja, jag hann ungefär så långt i de där funderingarna innan jag somnade och kom fram till att en spa-vistelse någonstans kunde vara trevligt. Men när jag började kolla priser i dag, så visade det sig att även i billiga länder, som Tjeckien, så skulle det kosta över 8000SEK för att bo på ett spa-hotell i en vecka, och det var bara boende och frukost… Jag blir lite snål då, jag kan inte hjälpa det. Så istället började jag fundera i banorna att göra en staycation istället, och boka in mig på typ dagspa och såna saker i Uppsala och Stockholm, eftersom jag bor tillräckligt nära för att kunna resa fram och tillbaka samma dag. Sova i sin egen sköna säng, men lyxa till det med olika behandlingar och bio och sköna middagar och så i en vecka eller två. Utan resor och hotell som inkräktar på budgeten, så kanske jag kan lyxa till det lite extra med sånt jag vill göra istället…

Health Spa Resort Hvězda Mariánské Lázně i Tjeckien – sagolikt vackert!

Om man vill spana på fler ställen i Europa, så har The Guardian gjort en lista på 20 av de bästa spahotellen i Europa. Du hittar den HÄR.

Eller så köper jag en ny kamera, för det behöver jag verkligen. Det är fruktansvärt irriterande att filma exempelvis och så klipper den efter 12 minuter. Eller så betalar jag bort lite mer på bilen, så att jag inte har några skulder på den. Eller så betalar jag bort lite mer på alla skulder efter skilsmässan, eller… Ja, risken är väl att jag blir så snål till slut att hela semestern komprimeras till en timme i badet med egensnickrad ansiktsmask, och så får det vara bra med det, haha.

Oh, jag fick äntligen min Knitcrate i början av veckan! SOM jag har längtat! Galet snygg färg på härvan var det dessutom, och jag tror det får bli antingen en ny strumpdesign, eller så spar jag det till en framtida sjal-design. Och nästa Knitcrate är redan på väg.

Nej, nu får det vara kväller här. 15-åringen har tingat på att vi ska se Monsters, Inc i kväll också. Kul! Har inte sett den på evigheter. Och i går såg vi ‘Röjar-Ralf 2’, som var oväntat kul (hade inte sett den förut). Har jag nämnt att vi gillar tecknat också i den här familjen? 😛

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *