Mental note to self

Mental note to self: Börja inte veckan med att försova dig.

Jag har, trots att jag avskyr det, haft väckarklocka de senaste per veckorna. Inte för att jag måste, eftersom jag kan förlägga mitt arbete när jag vill på dygnet och kan ha vilken mat- och sovklocka jag vill, utan för att jag vill komma dithän att jag kommer upp tillräckligt tidigt för att morgonträna. Typ kl 6-7 på morgonen. Varför? För att jag helst tränar utomhus, och gärna springer i elljusspåret eller längs småvägarna där jag bor, och jag vill vara själv när jag gör det. Jag har världens längsta stubin i vanliga fall, men GAAAH, vad irriterad jag kan bli på andra människor som är “i vägen” för mig när jag ska träna. I alla fall när jag ska springa. Och ännu värre de som får för sig att göra mig sällskap halvvägs genom rundan… Jag kan bli tvärilsk på sånt, även om jag inte säger något.

Jag vet inte vad det beror på, men större delen av nöjet med att springa (jo, jag älskar faktiskt att göra det) förtas om det är andra människor ute på slingan samtidigt. Jag vill hålla mitt tempo, vara helt ostörd, och bara få jobba mot mina egna mål. Jag vill inte prata, inte vara social, inte hålla någon annans tempo, inte ha folk och hundar och fan och hans moster i vägen för mig, och…ja, jag vill helt enkelt vara själv. Jag är en eremit i löpningsväg, det är bara att inse. Inte för det, gymmet gillar jag inte heller. Dels för att jag kanske inte får träna i den takt jag vill, utan får vänta på vikter och maskiner, och dels för alla medelålders gubbar som ALLTID ska “hjälpa till” fastän man inte alls behöver deras hjälp. Ni vet, de där som tycks tro gymmet är en enda stor köttmarknad. Jag avskyr det just därför. Simma är lite bättre, det är liksom svårare för andra att störa en på samma sätt då (om det inte är knökfullt och man inte kan simma så fort man vill på motionsbanan, och man inte är snabb nog för att ta någon av de snabba banorna), och att gå på pass tycker jag ofta är kul faktiskt, men på senare år har det varit så förbenat svårt att få tiderna att stämma med mitt schema.

Heh, nu spårade vi ur en liten aning. Det jag egentligen ville komma till var att jag under en period, när jag började jobba i Stockholm kl 9-ish, och pendlade 10 mil enkel resa, så klev jag upp svintidigt och var ute och sprang före kl 6 på morgonen. Hur skönt som helst! Toklugnt ute, inte en människa i sikte, jag kunde nöta på enligt det träningsschema jag hade satt för dagen, sedan hem och duscha. Och nu när jag inte behöver åka till ett kontor någonstans längre, så kan jag ju träna på morgonen, duscha, äta en god frukost, och sedan sätta mig att jobba i lugn och ro. Nu är jag förvisso B-människa så det visslar om det, men vem vet…kanske faller jag in i en annan rytm helt naturligt eftersom jag tycker det är så skönt att träna på morgnarna. Det hade ju varit smidigt om det var så, även om det kanske inte är jättesannolikt (jag har alltid tyckt illa om att lägga mig före midnatt, och vill helst vara uppe till 1-2-tiden).

Så, planen är alltså att tweaka mat- och sovklockan så att jag kliver upp typ 7 eller så, tränar och grejar, och sedan kan jag jobba på resten av dagen. Och det är alltså därför jag satt på väckning om morgnarna. Först kl 9 under förra veckan och veckan innan, och kl 8 från och med i dag. Vilket gick sådär, eftersom jag snoozade väckarklockan vid första larmet och sedan inte minns nåt mer förrän jag vaknade strax innan kl 9. Strålande, som de säger i Tjernobyl… Det var bara att kasta sig upp och med berått mod ge sig i kast med dagens göromål, som innefattade allt från att filma för YouTube till att värdera annonser på Google till att försöka ta några foton på min nya design framför min tjusiga vildvin som nu klätt sig i höstfärger. Jag är lagom mör just nu, men jag kom i mål med dagen, och fick gjort allt jag hade planerat. Nu tänker jag lyxa till det med lite YouTube-videos, stickning och kanske en skvätt glass, innan jag lägger mig på laddning inför morgondagen. Håll gärna en tumme att jag inte försover mig igen då… 😛

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *