Men ÄR NI PÅ RIKTIGT??

Ibland undrar man om vissa finns på riktigt. En viss orange “toddler in chief” kommer naturligtvis osökt in i tankebanorna när man är inne på det ämnesområdet, liksom Försäkringskassan, Unionen, en oroväckande stor del av den svenska politikerkåren, de ansvariga för upphandlingarna på KI and so on and so forth.

I dag har ytterligare ett bolag sällat sig till denna skara. Jag ska inte i nuläget namnge dem eftersom vi är synnerligen oense om en sak och det är ett pågående ärende, men jag ska absolut och definitivt berätta vad som hänt.

Som en del av er fått med er, så gör jag ibland uppdrag online. Det är ett led i min plan att ha inkomster som är ortsoberoende, som i sin tur är ett led i min plan att ha flera olika inkomstkällor så att jag aldrig är beroende av en enskild inkomst hela tiden. På sistone har jag gjort en del uppdrag åt ett väldigt stort bolag, som levererar en rad tjänster till alla jättarna där ute på nätet, bland annat Google. Det här bolaget har riktigt bra rykte, och är bra att ha på sitt digital nomad-CV.

Now, jag har haft en hel del synpunkter kring att det inte går att planera sitt arbete på det nuvarande projektet, utan att man får beta av jobb när de finns. Sedan kan man få vänta i flera timmar innan något mer dyker upp, och så håller det på. Omöjligt att ha en vettig struktur, och min tanke om att jag kunde köra upp till 4 timmar per dag, exempelvis på förmiddagarna och ha eftermiddagarna tillgängliga för annat, visade sig vara omöjligt. Det är i själva verket snudd på omöjligt att få ihop 2 timmar totalt per dag ens. Och det finns ingen förutsägbarhet i hur mycket jobb det finns inne, eftersom uppgifterna lastas in én och én. Ena stunden är det én enda uppgift som tar som mest 90 sekunder att utföra, nästa omgång kan innebära att du jobbar i 1½ timme, och när det tar stopp kan du få vänta i fyra timmar innan det dyker upp något mer, och då kanske du får 7 uppgifter totalt, som du löser på 12 minuter. Inte kul alls, men tyvärr verklighet för väldigt många digitala nomader där ute.

Den här veckan var det dags för det här bolaget att betala mig för det jobb jag gjorde i september. Första betalningen är alltid lika spännande. Kommer det fungera? Kommer det utländska bolaget förstå hur de ska göra för att betala till en svensk bank? Har de rutiner för att betala till PayPal? Normalt sett går det alldeles utmärkt. Jag har jobbat med en rad olika utländska bolag i olika sammanhang, och de har använt allt från betalning till något av mina bankkonton till att betala mig via PayPal. Inga problem. Ever. Det har fungerat varje gång.

Tills i dag. Med det här stora, rutinerade bolaget, som är så stora att de till och med har jättar som Google som kund. De fixar inte det här.

I måndags skickade de meddelande om att betalningen strax var på väg till mitt bankkonto i Skandiabanken, men att det kunde ta 3-5 bankdagar innan pengarna syntes på mitt konto. No problem, det är så det fungerar och jag är van vid det. Sen fick jag ett nytt mejl i dag, där de sa att min bank hade avvisat betalningen och skickat den i retur till dem, och de sa även att de hade raderat all min bankinformation och att jag skulle fylla i den på nytt på korrekt sätt. Vaffan?? Jag VISSTE att min bankinformation var korrekt, det var inga konstigheter alls där, vilket jag påtalade när jag mejlade tillbaka, samtidigt som jag frågade hur de hade tänkt att jag skulle felsöka problemet med den information jag hade angivit när de hade raderat den. IQ fiskmås liksom…

Därefter kontaktade jag banken och bad dem kolla vad som hade hänt. Döm om min förvåning när banken säger att inbetalningen aldrig avvisats av dem – den har över huvud taget inte registrerats i deras system på något sätt. Killen jag pratade med pratade även med deras utlandsavdelning, och de återkopplade med att det enda rimliga var att betalningen hade stoppats av DNB och aldrig kommit fram ens till Skandiabanken. Det är nämligen så att alla utlandsbetalningar får man ange BIC/SWIFT-adresser för, men hos Skandiabanken har man en egen för Euro och SEK, medan bland annat dollar, som är den enda valuta bolaget jag jobbat åt går med på att betala något som helst i, har en annan BIC, som går via DNB. Skandia och DNB har ett samarbetsavtal där DNB fungerar som router bank för denna typ av betalningar. Lagligt och legit på alla sätt och vis, och inga konstigheter alls.

Men…håll i er nu, för nu ska ni få höra talas om hybris på Trump-nivå:
Bolaget som alltså ska betala mig för mina tjänster “godkänner inte” DNB som router bank för Skandia, och kräver att om en router ska användas, så ska DE bestämma vilken bank det är(!!).

Jag tappade fan hakan när jag såg det. Här kommer ett amerikanskt bolag och tror på fullt allvar att de har rätt att kräva att Skandiabanken ska samarbeta med en annan router bank än DNB, därför att det här sketna amerikanska bolaget – som inte har ett skvatt med finansvärlden att göra ens – bestämt det?? Seriöst?!? Jag skickade så klart ett mejl tillbaka där jag klargjorde ett och annat, samt ställde den mycket konkreta frågan om de med detta menade att de INTE tänkte betala ut mina pengar med mindre en av de största skandinaviska bankerna med över 2 miljoner kunder skulle rätta sig efter vilken router bank det här bolaget tycker Skandiabanken ska samarbeta med, och jag begärde att de vänligen skulle återkomma med ett tydligt ja- eller nej-svar på den frågan. Den sista delen där var ett klart och tydligt meddelande till deras legal-avdelning om att djävlas lite lagom mycket här nu, för jag accepterar inte vad som helst. Och det var även ett meddelande till dem om att hörni – det är inte JAG som har problem här, det är NI. Håll inne min betalning med motiveringen att ni inte godkänner bankrutinerna i ett land som är ett av världens mest anala länder i finansiella frågor, så ska jag hämta den största förbannade fläkt jag kan hitta och visa er den fulla innebörden av begreppet “when the shit hits the fan”. Jag skulle tro bolagsstyrelsen i Skandiabanken skulle ha ett och annat att säga i frågan också. Liksom min advokat, svenska staten och säkert även EU-domstolarna.

Jag har inte fått någon återkoppling på mitt senaste mejl, och lika bra är det. Det är så svårt att sova när man är förbannad. Nej, de får återkomma i morgon, och så ska jag prata med Skandiabankens utlandsavdelning igen, och så får vi helt enkelt se vad det hela landar i. Men en sak är säker – jag gör inga fler jobb åt det här bolaget från och med årsskiftet, och kan jag, så bryter jag avtalet tidigare. Och de kommer INTE få ett bra betyg av mig, och jag kommer noggrant sprida min historia i digitala nomader-kretsar, så inte fler går på samma typ av nit med amerikanska bolag som tror deras hybris har företräde i alla sammanhang.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *