Med händer som köttfärs

Det blir mycket tvättande och spritande just nu, i synnerhet för oss som jobbar inom vården. Och efter ett jobbpass som i dag, där jag jobbade på en avdelning där jag inte alltid hann ta på mig handskar (eller för det mesta inte, om sanningen ska fram), så blev det extra mycket tvättande och spritande. Resultatet är att mina redan ömma händer i dag förvandlades till rena köttfärsen, där det i kväll kändes som om händerna brann när jag kom hem och äntligen kunde få smörja in dem med något som återfuktade ordentligt. Ge mig styrka, vad ont det gjorde! Bilden gör inte alls eländet rättvisa heller, i verkligheten är mina händer bitvis flammande eldröda. Huuu.

Nå. Dagens pass avklarat, och ett till inbokat i morgon. Sen får vi se hur mycket mer jag har i mig den här veckan. Något pass till vore bra att klämma in, men vi får se hur det går. Jag meddelade även mina äldreboenden att jag inte kan jobba på schema i sommar, vilket inte alls var populärt på ena stället. Det var väntat. Men jag får gå på timmar där i alla fall. Och andra stället sa inte så mycket alls, utan gillade bara läget, helt enkelt. Allt som allt känner jag mig mycket lugnare nu när jag äger min tid igen helt och hållet, och inte behöver jobba på schema. Skönt!

Jag har varit extra trött i dag, vilket syntes tydligt på den här bilden jag tog. Det var ändå ett bra pass, jag hade hand om en jättetrevlig äldre man och tiden gick fort. Enda minuset i dag var en undersköterska som var så otroligt bitter att man baxnade när man hörde henne. Det var liksom på en nivå där man inte ens kunde ta henne på allvar, utan man bara liksom rycker på axlarna och tänker ‘jaja…’ och låter det hela passera bara. Märkligt med sådana människor, tycker jag – blir de inte ofantligt trötta på sin egen negativitet till slut?

Trött.

Väl hemma var jag ännu tröttare, och duschen jag hade planerat innan sängdags skulle få skjutas upp till i morgon, bestämde jag. Men efter att ha stämt av hur dagen varit för Palatsets övriga invånare och att ha ätit lite, så började jag frysa nåt så förbaskat, samtidigt som jag kände mig riktigt smutsig. Till sist blev det en dusch ändå, vilket så här efteråt känns riktigt skönt att ha fått ur vägen. Dels för att jag fått värmen i mig igen och slipper lägga mig smutsig (det är något av det värsta jag vet), och dels för att jag i morgon också måste ställa mig och laga mat innan jag åker till jobbet redan. Dvs lagom till lunch måste middagen vara klar, för jag jobbar 14-21 även i morgon. Då ska jag vara på kirurgen! Det blir spännande att se vad jag ska göra där. 🙂

Nu får det bli sängen och lite välbehövlig skönhetssömn. Och tanken som snurrar i huvudet i kväll är ‘undrar hur det blev med jobbet på Trafikverket?’… De mejlade för ett par veckor sedan och meddelade att sållningsprocessen tog oväntat lång tid eftersom de hade så många sökanden, och sedan brakade hela corona-grejen loss på allvar och de har inte meddelat något mer sedan dess. Nå, det spelar väl strängt taget ingen större roll, det är högst osannolikt att jag skulle tacka ja till det jobbet. Jag är mest bara nyfiken. Fast allra mest är jag trött, så… god natt! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *