Maskerad

Hittade den här gamla bilden som måste vara tagen 1987 eller 1988, och jag gissar att vi är ungefär 14 år gamla. Det är jag och två av mina bästa kompisar, vi är utklädda för maskerad, och vi befinner oss på skolan vi gick på. Jag minns de där bänkarna väldigt väl…de fanns utanför alla klassrum på högstadievåningens del av skolan, och jag tror att vi på den här bilden sitter alldeles utanför vårt eget klassrum. Har för mig att jag även var ordförande i elevrådet då…? Jo, så var det nog.

Jag minns även att skolledningen hade beslutat att vi skulle få måla väggen mitt emot där vi sitter, få dekorera den med en jättestor väggmålning som sträckte sig längs hela korridoren, från golv till tak. Undrar om den finns kvar fortfarande? Antagligen inte, det är ju över 30 år sedan nu.

Jag undrar hur det skulle kännas att gå i de korridorerna i dag… Jag spenderade så gott som varje dag i den byggnaden från jag började dagis som 4-åring, tills jag gick ut 9:an över ett decennium senare, men jag har inte varit tillbaka dit sedan jag gick ut 9:an våren 1989. Under alla de åren var det ett ställe som hade så stor roll i mitt liv, och sedan upphörde det bara, och jag tror inte ens jag har varit in på skolgården sedan dess.

Jag kanske skulle ta en sväng förbi där nästa gång jag är hemma på min ö. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *