Måndagsfeeling

Hej måndag! Den började inte riktigt så lugnt som jag hade hoppats, när 14-åringen fick en härdsmälta i skolan och ville hem omedelbart, 17-åringen försov sig, och jag utöver det hade meddelanden från alla håll och kanter i mobilen när jag vaknade innan jag var riktigt utsövd. Det slutade med att jag fick kasta mig i bilen 10 minuter efter att jag hade vaknat, för att skjutsa 17-åringen, hämta upp 14-åringen, tanka bilen och samtidigt försöka vakna till mitt i allting. Men eftersom 14-åringens skola ligger på vägen till 17-åringens skola, så kunde jag hämta upp den yngre av dem och så fick han bara åka med och varva ner lite tills vi hade släppt av den äldre, och så kunde vi sitta i lugn och ro i bilen och prata igenom vad som hade hänt när det blev bara vi. Sen tog vi en snabb vända till Dollarstore för att fixa lite ärenden eftersom 17-åringen ändå bara hade en lektion i dag och därför skulle vara klar på mindre än en timme. Ja, jag gick förstås inte in, eftersom jag är förkyld, utan jag skickade 14-åringen med instruktioner om vad jag behövde.

Sen plockade vi upp 17-åringen i skolan, och det slutade med att vi tog en till vända till Dollarstore, eftersom jag hade glömt en grej jag behövde första gången. Nu gick båda ungdomarna in tillsammans, och de hade några kronor extra också, så att de kunde få köpa sig något. Det gjorde de, men de överraskade även mig med en Plopp julskum-choklad – de börjar bli duktiga på att överraska sin mor med choklad, haha!

När vi kom hem var min plan egentligen att sätta upp vintergardinerna i köket, filma en stickpodcast, göra klart syrrans julklapp och att röja lite i trädgården. Det visade sig vara betydligt mycket mer än min kropp ville vara med på, och det enda jag faktiskt har gjort var att filma lite på en svensk vlog till en annan kanal som jag registrerat för länge sedan men inte använt än, och att tömma krukorna som tomatplantorna stått i. De krukorna har stått kvar ute och blivit allt mer fyllda med vatten utöver jorden, och jag har varit orolig att det skulle bli minusgrader och att de skulle spricka. Sen fanns det liksom inte så mycket mer i mig. Jag har inte mått jättedåligt alls i dag, men halsen har varit lite småskrovlig emellan varven, och jag får en sån konstig frossa nu och då. Och så får jag emellanåt grymt ont i knälederna framförallt, och jag har varit väldigt trött. Men det är liksom det enda.

Eftersom jag trots allt inte är symptomfri så har jag ställt in alla inbokade jobbpass den här veckan. Det ser ju illa ut annars, om jag som jobbar med Covidpatienter (också) inte ska följa direktiven. Jag lär ju få på moppo av Tegnell och FHM om jag går till jobbet ändå, utan att vara helt symptomfri. 😛 Jag bokade även in ett coronatest och ska åka iväg och göra det onsdag morgon. Jag kan inte tänka mig att jag skulle ha Covid, det finns ingenting som tyder på det, men det är lika bra att kolla när man nu går och bli förkyld och har det jobb jag har.

Ja, det blev ju inte så mycket av den här dagen som jag hade tänkt då. Jag drog igång en laddning tvätt, men har inte orkat hänga upp den. Det får nog bli i morgon. Och jag har färgat håret för första gången på typ två månader. Men så mycket mer än det har det inte blivit. Det gör inget, trots att jag hade planerat en hel del för i dag. Jag hade inget särskilt planerat för i morgon, eftersom jag räknade med att sova hela dagen, så det var ju bara att flytta det till då istället. Och syrrans stora julklapp fick jag gjort jättemycket på i går, så den kommer jag hinna göra färdigt på en timme, kanske en och en halv. Sen är det ju ett par andra saker också, men jag har inga problem att bli klar med hennes julklappar den här veckan även om den här dagen inte blev så mycket att hänga i julgranen.

Det enda jag gjort i julklappsväg i dag har varit transgender-strumporna åt 17-åringen. De har istället växt en hel del, och är nu en färdig strumpa och snart en halv till. 🙂

Transgenderstrumpor.

Dagens mys:
14-åringen älskar serien Brooklyn Nine-Nine, och ville i dag börja se om den för typ sjätte gången, men ville ha sällskap. Jag sa okej, för jag har bara sett någon snutt här och där tidigare. Vi kurade ihop oss i soffan, halvt hoptrasslade, och jag slumrade även till en stund. Det var riktigt mysigt. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *