Man ska kramas

Ja, nu är det snart dags att bli kramad igen. Eller mosad, snarare. Gjorde jag inte det här förra året? Jo, det är jag alldeles säker på, men nu är det alltså dags igen. På samma sjukhus som jag gjorde ultraljud på bulan förra veckan.

Nåväl. Jag hade en halv tanke om att jag kanske skulle få hur mycket som helst gjort på morgonen i dag, eftersom jag kröp i säng så tidigt i går. Hah. Först tog det en stund innan jag kom till ro, och sedan SOV jag. Jag vaknade inte förrän väckarklockan gick igång kl 9, och då hade jag sovit i 9½ timme. Mycket välbehövligt. Inte minst eftersom dagen i dag dels var späckad, och dels att jag behövde komma igång med det här nya projektet jag ska jobba på. Gott im Himmel, det var en smärre process kan jag säga. Men nu ska all information vara på plats åtminstone, och jag kunde börja jobba litegrann i dag.

Annars har dagen präglats av hemmafix. Lite städning, lite grävande i vallmorabatten (jo, den är rejält tilltagen och rejält övervuxen, men nu börjar det arta sig), och en hel del bakande. På förmiddagen gjorde jag en blå och en orange tårtbotten, och nu i kväll en gul och en grön, så nu har jag sex kvadratiska och inte så tjocka tårtbottnar i lila, blått, grönt, gult, orange och rosa (som egentligen skulle ha varit röd, men jaja). Känns bra att ha det avklarat. Väntar bara på att de sista två ska svalna nu, sedan åker de ner i frysen tillsammans med de andra fyra, i väntan på födelsedagen.

Grön tårtbottensmet.

Jag passade även på att testa ytterligare ett mug cake-recept; morotskaka. Oj, vad den blev saftig! Helt klart godkänt, och den åker in på listan över recept som kommer finnas med i det kompendium jag tänkte sammanställa. Så här långt har jag Nutella-chokladkaka, Birthday cake, Red Velvet och så morotskaka. Men nu blir det paus några dagar, tills efter helgen, innan jag fortsätter med ännu en sort. Kanske något med jordnötssmör? Vi får se.

Morotskaka i mugg, pre-frosting.
Morotskaka med frosting.

Jag har klurat en del på en julklapp jag tänkte göra till 24-åringen i år. Han har nämligen en gammal favoritrock som är för trång för honom numera, och där fodret inuti är helt söndertrasat. Jag tänkte renovera upp den och ta ut den lite, sätta i nytt foder, och snofsa till den så att den ser ut som ny, och så får han bland annat den i julklapp. Tror han skulle bli väldigt glad för det, för han älskade verkligen den där rocken. Jag har haft den legat i arbetsrummet hur länge som helst, tillsammans med en liknande rock som är min, som jag tänkte skalpera och ta delar ur, för att ta ut hans. Nu i kväll tog jag fram både hans gamla rock och den han haft de senaste par åren, och gjorde lite jämförelser för att se vad jag skulle kunna åstadkomma, och nu har jag en plan för hur jag ska gå till väga. Det blir onekligen spännande att se om jag kan få till det, men framförallt kul! Det kliar onekligen i mina DIY’ande fingrar här nu. 🙂

Bäst i dag:
Ica hade någon sorts jippo, och man kunde bland annat köpa två paket lax med fyra laxbitar i varje för en hundring i dag. Hurra! Annars brukar det kosta typ 79kr för ett sånt paket, vilket i min värld är så hutlöst att jag nästan aldrig köper lax längre (samma sak med kyckling, för den delen, det köper jag bara till grossistpris på Axfood, annars kan det vara). Det gällde bara i dag, och jag hade sån tur att jag upptäckte det bara en timme innan affären stängde.

Också bäst:
Jag kom ihåg att flytta julstjärnan ut ur och in igen i garderoben när det var dags. Spännande värre att se om den vill bli röd igen! 🙂

Dagens mest oväntade:
Torsdag?? När hände det? Vart tog resten av veckan vägen??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *