Mammografi

I dag var det dags för den årliga mammografin. Inte särskilt mysigt, men bra och nödvändigt på alla sätt och vis. Jag har själv kompisar som drabbats av bröstcancer, och där det i båda fallen upptäcktes tidigt, på deras mammografiundersökning. Mycket kan jag ha synpunkter på i det här landet, men just den grejen är jag väldigt glad för. Det är dessutom kostnadsfritt, så att alla kan gå. Ingen ska behöva låta bli för att plånboken säger nej.

Jag försökte vlogga det hela till min Vlogtober, vilket var intressant. Dock fick jag använda min mobil som kamera, men det var inget större problem. Det kändes inte konstigt att filma ute bland folk heller, men så gjorde jag det ganska diskret. Dock var det helt klart en nackdel att inte ha kameran på en gimbal, det hade gjort allt jag filmade medan jag gick mycket stabilare. Jag får skriva upp en sån på önskelistan till tomten, tror jag. 😛

Väl hemma var det dags att editera ihop det hela, och dra mig baklänges vilket jobb det blev! Jag hade massor av korta klipp i mobilen, som skulle pusslas ihop, det skulle in både intro och outro och thumbnails och endcards, och så tre olika musikfiler, en av dem skulle upprepas under nästan hela videon, men med olika ljudstyrka beroende på om jag pratade eller inte, osv. Normalt sett editerar jag en video på 20 minuter, men den här tog närmare 3 timmar innan den var klar. Och som bonus fick laptopen hicka när jag började närma mig slutet, och beslöt sig för att starta om sig mitt i editeringen. Tack gode gud att jag sparar så nitiskt när jag jobbar, och att Adobe har lagt in en frekvent autospar i PP, så jag förlorade inget arbete, bara tiden det tog att starta om allting igen. Under tiden skrev jag upp ‘ny dator’ på min önskelista till tomten också.

Det jag inser är att ju mer jag jobbar med Premiere Pro, desto roligare blir det. Jag kommer på mig själv med att tänka ‘det här skulle jag kunna göra hela dagarna!’, så roligt har jag, och en liten del av mig tänker att det vore kul att ha en stationär dator med lite mer kraft i framöver, och att kanske ge sig på lite kortfilmer bara för skojs skull. Kanske en liten dokumentär om något, till exempel, eftersom jag ju är så galet förtjust i research.

Nå. Nu är dagens Vlogtober uppe i alla fall, om ni vill se vad jag hade för mig i dag. Vi hörs i morgon igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *