Lyssna på mamma!

Mina barn tjatar ofta om det här med energidrycker. Jag tvärvägrar att köpa sånt åt dem – undantaget en enda gång, och då till 16-åringen, som har åldern inne för att köpa sådant själv. Men jag har varit väldigt tydlig med vad jag tycker om det, vilka risker det är med de där dryckerna, och sagt att jag tycker INTE det är lämpligt för någon människa att hälla i sig sånt.

I dag hade 16-åringen köpt två burkar energidryck medan jag var på jobbet, och hällt i sig båda två på raken, utan att ha ätit något på hela dagen. En kvart innan jag slutade jobbet fick jag så ett meddelande om att höra av mig från 14-åringen, för 16-åringen mådde så fruktansvärt dåligt. Eftersom jag var på jobbet kunde jag inte ringa upp på en gång, utan fick vänta in avlösningen (som så klart var sen just i dag), så det dröjde nästan en halvtimme innan jag hade möjlighet att ringa upp. Jag hade dock bett 25-åringen titta till sina syskon, och 14-åringen att han skulle sitta tillsammans med 16-åringen, så att han hade sällskap.

16-åringen hade haft omlopp nog i huvudet att googla på vad han kunde göra, eftersom han hade en puls som hejdlöst skenade samtidigt som hjärtat hoppade över slag här och var. Dessutom mådde han fruktansvärt dåligt i största allmänhet, och var fruktansvärt illamående. Men han hade i alla fall listat ut att han skulle promenera runt lite, och försöka få i sig mat, så det höll han på med när jag äntligen kunde ringa upp. Situationen verkade vara under kontroll, så jag begav mig hemåt.

Jag tog pulsen på 16-åringen nu nyss, mer än tre timmar efter att jag fick det där första sms’et, och han har nu en puls på 126 slag i minuten. 126! Det är väldigt högt för en 16-åring som bara suttit stilla framför datorn. Och det är alltså mer än tre timmar efter att han drack det sista av sin energidryck. En fullt frisk tonåring som inte har någon överdriven konsumtion av energidryck, och som tidigare aldrig märkt något liknande alls. Det kom bokstavligen som en blixt från klar himmel. On the bright side: Han tycks ha blivit tillräckligt skärrad för att aldrig mer röra skiten. Tack och lov för det. Mycket skräp kan man stoppa i sig, men min gräns går INNAN energidryckerna, som jag tycker är ett förbannat skitpåhitt, om jag ska vara ärlig.

Annars har det varit en tung dag på jobbet i dag igen, som väntat. Men nu är det bara en dag kvar av det här, sen är jag ledig några dagar. Jag längtar!

Sliten.
ANDERS SER DIG.

Jag fick i alla fall ännu en vacker regnbåge på vägen hem i dag, och var tvungen att stanna för att ta kort på den. Tyvärr gör inte mobilkameran den rättvisa alls. Och inte gick det att fånga hela på kort heller, så jag försökte filma den istället.

Ena änden. Och ja, den var enormt stor.
Andra änden, där det var de starkaste färgerna jag någonsin sett i en regnbåge (tyvärr syns det dåligt på bilden), och dessutom dubbel-regnbåge.
12 sekunder regnbåge.

Nu är klockan nästan 1 på natten, och jag har fått i mig lite mat, hunnit plocka lite jordgubbar innan det blev mörkt ute, och samlar mod och ork att ställa mig i duschen. Det är högst oklart om jag har det i mig i kväll, även om jag känner mig jättesmutsig. Orken lyser liksom med sin frånvaro. Men skam den som ger sig, jag letar febrilt efter den bland jordgubbarna och en påse överblivna chokladmynt sedan i julas.

Det blev en hel del jordgubbar i kväll.
Kan min ork ligga någonstans i den här påsen, tro?

Bara en dag till, sen blir det långhelg. Dra mig baklänges, vad jag behöver det!

2 kommentarer

 1. Mmm det är ett riktigt otyg det där med energidrycker.

  Kram och heja heja för jobbdagen idag!

  1. Author

   Ja, usch. Jag förstår inte att man får sälja sånt över huvud taget.

   Jaaa, bara dagens pass kvar, sen är det helg! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *