Lördag

I natt sov jag nästan 8 timmar. Det tog ett par timmar att somna, vilket är i längsta laget, men jag kan leva med det. Och totalt landade jag alltså på 7 timmar och 45 minuter. Det har inte inneburit att jag varit pigg i dag, men i dag är första dagen på över en vecka som jag känt mig “normaltrött”, så att säga. Det har varit riktigt skönt.

Dagen försvann illa kvickt, trots att jag inte gjort något särskilt. Jag har mest bara tittat på YouTube och stickat, typ. Men det har också varit precis vad jag har behövt i dag. Ja, utöver ett långt bad, som jag lyxade till det med framåt kvällen.

För att återgå till gårdagens ämne, om IBS, så satt jag och kollade (för sjutusende gången i mitt 47-åriga liv) vad som kan ge upphov till gaser. En av sakerna som alltid listas är att “svälja luft”. Jag tänker alltid att det är ju inte något jag gör. Men så i går kväll, så slår det mig att jag gör något annat som nog säkert påverkar miljön i tarmarna – jag dricker 2-3 liter kolsyrat vatten varje dag. Nu vet jag inte hur mycket av det som kan tänkas hamna i tarmen, och under de typ 11 år jag gjort det, så har jag aldrig upplevt att det varit ett problem. Men kroppen förändras ju, så kanske är det ett problem nu?

Citronvatten istället för kolsyrat vatten på frukostbrickan i dag.

Jag beslöt mig för att testa att låta bli det kolsyrade vattnet i dag, och jag har faktiskt mått bättre. Om det är slump eller ej vet jag inte, men jag har inte alls haft samma känsla av att ha en boll under revbenen som trycker på vad det nu är jag har där, jag har inte alls haft samma bekymmer med yrsel i dag, jag har inte mått illa, och jag tycker jag har haft lite mindre körningar i tarmarna jämfört med hur det varit på sistone. Jag påbörjade även behandlingen med Dimetikon, men det står uttryckligen på bipacksedeln att man inte kommer märka något förrän man använt dem i ett par dagar, så jag tror knappast de hunnit ha någon effekt ännu. Och för att ni ska förstå hur besvärligt det här kan vara, så gjorde jag något i dag som jag aldrig någonsin gjort förut. Jag tog en profilbild på hur det ser ut när jag låter magmusklerna slappna av. Jag spänner alltså inte ut magen på bilden, utan så där ser det ut när jag är helt avslappnad på en helt vanlig dag.

Ursäkta bildkvalitén, tydligen var det en massa damm på spegeln som kameran fångade upp.

Jag plussar för all del viktmässigt, men det där…det där är till väldigt stor del gaser i tarmarna. Undra på att jag har bra magmuskler liksom, jag har ju ägnat hela livet åt att hålla emot under all min vakna tid. Det där är helt enkelt inte roligt, och det är inte den kropp jag vaknar med varje morgon. Den där dyker upp gradvis under dagen, för att någon gång efter lunch se ut på det där viset, och så håller det sig så tills jag lägger mig. Så jag spänner magmusklerna jämt för att hålla emot, för vem fan vill se ut som att man är gravid i 9:e månaden när man inte är det? Utöver det så är det även fruktansvärt obehagligt, och jag upplever att det blivit gradvis värre med åren. Per i dag är det bara fyra saker jag vet om som inte får mig att svälla upp, och det är havregrynsgröt, kokt ägg, apelsiner och banan. Förbannat tråkig diet att leva på, frågar du mig, även om jag är väldigt förtjust i alla fyra sakerna.

Det ska bli spännande att se vilken effekten Dimetikon kan ha när den kickar in, och jag ska fortsätta med mitt citronvatten istället för kolsyrat vatten ett tag till, så får vi se vad som händer. Lite spännande är det faktiskt, för tänk om jag hittar något som faktiskt hjälper?? Wiiiee! Jag blir lite lycksalig vid tanken, för det vore så roligt att få lov att trivas både med och i sin kropp, en lyx jag väldigt sällan upplevt. Och då pratar jag inte om vikt och utseende, utan hur den känns bara.
Mental note to self: Måste komma på ett sätt att få i mig kollagenpulvret jag köpte också…

Annars har det varit mest stickning på tapeten i dag. Jag gjorde färdigt min bh-topp/bralette, som jag tänkte ha som sommartopp i år. Blev riktigt nöjd och vill göra fler. Eller kanske några linnen och toppar?

Färdig bh-topp/bralette!

Jag påbörjade en ny julklappsstickning i dag, årets fjärde faktiskt, och känner mig mycket nöjd med att vara ute i så god tid.

Julklappsstickning nr 4 för i år.

Sen fick jag ett ryck och började pilla isär min blå weekender, som jag bott i det senaste året, sedan jag stickade den. Eftersom den är superwash, så har garnet liksom töjt sig, så den gick från att vara en boxy till en a-linje tröja, och det såg bara jättemärkligt ut. Den drog inte ihop sig igen i tvätt heller, och torktumlare har jag inte, så jag bestämde mig helt sonika för att bara repa upp den och sticka något annat istället. Företrädelsevis något som är mer klädsamt än min weekender var nu på slutet.

Repa, repa, nysta, nysta.

Jag fick förresten oväntat besök i dag, av inte mindre än 8 domherrar! 8 stycken hanar var det, rödbröstade och tjusiga, allihop. De är mina favoritfåglar, så jag skyndade mig att greppa mobilen och försöka ta kort på dem. Det gick lite sådär. Jag var lite för långt undan och kunde inte zooma tillräckligt, och dessutom var jag tvungen att försöka fota genom ett smutsigt fönster.

Man kan ana tre av dem på den här bilden iaf…

Nej, nu blir det cookies och ett avsnitt eller två till av ‘The Expanse‘ på Amazon Prime. Hoppas ni har en skön lördag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *