Ljuvlig lat-fredag

Det här med intensivt mini-sommarlov kan ha varit den bästa idén på evigheter. 😀 För all del började den lite sådär, när jag vaknade av en riktigt obehaglig dröm, men sedan gick det uppåt. Jag vaknade hyfsat tidigt, så jag slumrade en stund till innan jag pallrade mig upp. Jag surrade med syrran på chatten, kollade om ungdomarna var vakna (ingen av dem var schemalagda i dag, utan väntar bara på grejer online som inte dök upp ändå, så de fick också en ledig dag i dag), kokade havregrynsgröt och fixade frukost åt 16-åringen och mig (14-åringen är inte superförtjust i havregrynsgröt, men ibland vill han också ha det), och kokade kaffe. Ni vet, bara starta dagen i lugn och ro liksom.

När kaffet hade dragit färdigt insåg jag att det var slut mjölk, som är vad 16-åringen vill ha i sitt kaffe (jag föredrar havremjölk). Jag meddelade att det var slut, så 16-åringen bestämde sig för att springa ner på affären och köpa mer – skönt för mig, så slapp jag springa iväg innan jag ens hade fått kaffe. 😛 Men innan han hann iväg, så kom även 14-åringen ner, och bestämde sig för att göra brorsan sällskap ner på affären. Sagt och gjort, de rände iväg tillsammans, och jag passade på att dammsuga vardagsrummet och plocka bort locket på lego-lådan vi släpade ner i går. Vi har inte haft den framme på evigheter, men jag blev inspirerad efter att jag såg en kul meme på FB i går morse.

Lego! Och trust me, det är betydligt mycket mer lego i lådan än man skulle kunna tro.

Ungdomarna var tillbaka en kvart senare, och hade så klart passat på att handla lite snask också. Inte bara till sig själva, utan till mig också – en av mina favoritchoklader, vit Twix. Ibland kan de driva en till vansinne, och ibland är de bara hur goa som helst. 🙂

Choklad!

Vi snickrade kaffe latte, alla tre, och snart nog hade först 14-åringen och sedan även 16-åringen hamnat på golvet med legot, samtidigt som vi binge-tittade på Bones. Jag hade tänkt bygga lite lego själv också, men fastnade istället med svågerns julklapp, som bara blir roligare och roligare att göra.

14-åringen börjar komma igång med legobyggandet.
Snart nog var båda ungdomarna igång med legobyggandet, och det blev mer och mer lego utöver hela golvet också.

Det småpratades och skrattades, och timmarna flög förbi. Jag fixade fram fika, och vi hade riktigt mysigt. Det slutade med att 16-åringen byggde lego i över 6 timmar i sträck, och 14-åringen i närmare 8 timmar! De hade jättekul, och jag med, fastän jag aldrig kom så långt som till att faktiskt bygga något.

Fika.

Till middag i dag bestämde vi oss för sushi, även om det fick bli en enklare, hemmasnickrad variant. Närmaste vettiga sushirestaurang stänger redan kl 18, och vi var inte redo att äta så tidigt – dessutom hade jag ingen lust att lägga en timme bara på att hämta mat. Så istället gjorde jag sushiris, köpte rökt lax (får inte tag på riktig sushilax här ute, men älskar rökt lax ändå, så det gör inget), ägg (till omelett, vilket jag normalt sett inte brukar göra), gurka och en låda med tre mogna avokados. De sistnämnda var dock en total besvikelse, för alla tre var helt förstörda. Så tröttsamt! Här lägger man nästan 40 spänn på tre avokados, och så är alla tre redan ruttna. Typiskt. Men jaja, det blev gott även utan avokado, och proppmätta blev vi. 🙂

Enkel, hemmasnickrad sushi. Gott! Istället för att göra traditionella sushibitar, så gjorde jag risbollar och hade alla andra tillbehör separata, så kan man plocka ihop smakerna som man känner för. Det går dessutom mycket snabbare att göra på det sättet.

Som avslutning på kvällen gled jag ner i ett varmt bad med en bok, och bara njöt. Jag slog till och med till på att raka benen. Allt som allt har det varit en ljuvligt skön, ledig dag på alla sätt och vis, och jag hade kunnat leva så här varje dag. Jag kanske borde få tummen ur och skriva den där bestsellern ändå, så att jag blir rik och kan göra på det här viset precis när jag känner för det. 😉

Nu ska jag avsluta dagen med lite mer julklappsstickning, innan jag lägger några timmar på att studera insidan av ögonlocken. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *