Längtan efter en regnig dag

Jag hade hoppats få grävt det sista av mina grönsaksland i dag, men så blev det inte. Istället vaknade jag med en enorm lust att ta en powerwalk, och nu kände jag att det fick faktiskt vara med hela trädgården i dag. Nåja, snarare att jag kände mig okej med ifall jag inte orkade gräva senare i dag, för vattna och sånt måste jag ju göra på kvällen i vilket fall (jag kliver upp för sent på dagen för att kunna vattna på morgonen). Så i dag kom jag äntligen iväg! Dock inte utan komplikationer…

14-åringen är fortfarande på det där hatar-hela-världen-humöret för det mesta, och jag ska ärligt erkänna att de här dagarna räknar jag nästan timmar tills vi kan få komma till BUP. Och i dag var verkligen en sådan dag, där det slutade med världskrig över ingenting alls (jag bad honom inte ens att göra något, han bara exploderade i ansiktet på mig och anklagelserna haglade helt utan förvarning), och till slut grät jag i ren frustration. Det var riktigt jobbigt.

Det var på sitt vis tur att jag bara hade kvar att snöra på mig skorna och ge mig iväg när allting exploderade här hemma. 14-åringen gjorde en reträtt till sitt rum och jag kunde få knata iväg i 1½ timme, och göra mig av med lite frustration på det sättet. Solen gassade ordentligt, men jag hade smörjt in mig med spf 50 i ansikte och halsurringning, och spf 20 på armar och ben (att jag använder olika beror bara på att jag hade en äldre flaska med spf 20 jag vill tömma, och att jag vill ha minst spf 50 i ansiktet, så därför har jag öppnat min nyinköpta solkräm för det ändamålet), och kände mig hyfsat lugn på att inte bränna mig.

Det var ett alldeles fantastiskt sommarväder i dag (också), och riktigt varmt, men inte värre än att jag fint klarade av att powerwalka mina dryga 7 km, som planerat. Det fläktade lite också, och på ett par ställen fanns det lite välbehövlig skugga. Det var faktiskt inte förrän jag kom till de sista 2-3 kilometerna som jag började krokna och det blev riktigt jobbigt för kroppen. Vilket jag skulle få förklaringen till när jag kom hem och kollade temperaturen ute… 28 grader! Och så jag som knappt orkar röra mig INOMHUS ens i den värmen, och nu hade jag gått i snabbt tempo (eller så snabbt jag nu förmådde i alla fall) i 1½ timme utomhus i det där… Uj, undra på att jag kroknade lite på slutet. Men det var riktigt skönt i vilket fall, inte minst mentalt. De första par kilometerna var jag arg på 14-åringen, och spottade och svor i mitt stilla sinne medan jag mentalt avreagerade mig. Men så plötsligt släppte det och tankarna gled iväg på helt andra saker, må-bra-saker, och det var bara alldeles underbart att vara ute och röra på sig. Ja, fram tills jag började krokna då, och fick kämpa lite mer.

Fantastiskt sommarväder, om än lite väl varmt för min smak i dag. Och lupiner överallt…suck. Det växer enorma mängder lupiner längs den här vägen, så mycket att man blir alldeles matt vid tanken på att försöka plocka allting. Här kan jag tycka att kommunen borde kunna göra en insats faktiskt, för det måste ju vara de som ansvarar för underhållet på den här vägen. Den är i alla fall inte privat.
Jag borde väl egentligen ha haft hatt eller keps i dag, men det var rätt skönt att få lite sol i ansiktet också. Och jag hade ju ändå spf 50 på solkrämen. 🙂

Väl hemma igen insåg jag snabbt att det verkligen inte skulle bli några fler stordåd i dag. Kroppen var tung och stum, och helt ovillig att gå med på några arkeologiska utgrävningar i trädgården. Jaja, tänkte jag, det är ju ändå lättare att gräva upp grästorv efter regn än före, så det får bli till helgen istället då. Och efter att ha vilat ett bra tag, så nöjde jag mig med att gå ut och plantera ut lite örter i pallkragarna. Det ska nämligen spöregna i morgon, så jag ville få på plats dem innan dess. SOM jag längtar efter detta regn! Det kommer göra min trädgård SÅ gott med en ordentlig rotblöta nu, och jag får hjälp från ovan att vattna mina odlingar. Perfekt!

Citronmeliss och gräslök har fått sällskap av basilika, persilja, timjan och dragon i dag. Och dillen har fått flytta in i lådan som skymtar i bakgrunden.

Det var bara nätt och jämt jag orkade med ens dessa enkla trädgårdsuppgifter, och jag nöjde mig därför med dem. Sedan hoppade jag i bilen och drog iväg med öppna fönster och korsdrag till den närmaste lilla staden, för att kolla om den unga damen på Dollar store hade kommit ihåg att ta med sig glaskulorna till jobbet i dag. Det hade hon! Och gissa om jag blev förvånad… Hon hade berättat för mig att hon hade sytt en påse till de där kulorna när hon gick i 6:an, och jag såg för mig nånting i stil med en liten Twist-påse ungefär, och kanske 10-20 kulor i den. Heh. Jag hade TVÄRFEL i det antagandet, kan jag ju säga. Påsen var betydligt mycket större än så, och den vägde minst 2 kilon! 😮 Det måste vara hundratals kulor i den, och jag fick allihop! Hon ville inte ens ha kvar påsen, fastän hon själv hade sytt den när hon var typ 12. Wow, snacka om överraskning! Jag blev jätteglad – och nu kommer jag kunna göra typ 30 vattenhål åt alla bin och humlor, haha!

Det gick inte ens att ta en vettig bild på alla kulor, så många är de. 😀

Väl hemma igen, efter att ha handlat lite också, så inser jag att jag nog hade slarvat lite med solkrämen innan jag gick ut på den där powerwalken. För lite grillad blev jag precis vid halsringningen/bröstet, och så liksom ett streck alldeles bredvid sport-bh’n jag hade på mig. Och så litegrann precis mellan kanten på t-shirtärmen och ovanför armbågen, på utsidan av armarna liksom. På båda sidor. Fastän jag VET att jag smörjt in mig ordentligt där. Men jaja, det var ju inte så farligt i alla fall, och jag har smörjt in med aloe vera gel nu i kväll.

Lättgrillad.

Annars är det inte mycket att rapportera. 14-åringen bad om ursäkt för sitt beteende till sist, och på eget bevåg. Det var bra. Jag har en svullen led på långfingret på höger hand, av okänd anledning. Antagligen ett insektsbett precis i leden som gjort att det svullnat inuti (det syns knappt att det är svullet utvändigt), även fast jag inte kan se själva bettet. Lite enerverande att inte kunna böja långfingret, och det gör redigt ont när jag försöker, men ingen katastrof. Det är säkert bra igen i morgon. Och, just det, sovmasken var en riktigt bra grej. Det tog en liten stund att vänja sig vid att ha den på, och hälften av mina lash extenstions rök under natten, men oj, vad jag sov gott! Det kan ju förvisso ha helt andra orsaker också, men jag ska fortsätta med masken och se hur min sömnkvalitet ser ut även framöver.

Dagens inspiration:
Jag har en gammal gungställning och en gammal studsmatta i trädgården, som jag mest bara retar mig på och som jag velat bli av med, men som jag inte haft möjlighet att göra något åt. Men den senaste veckan eller så har det dykt upp två nya idéer som jag är riktigt pepp på att göra:

Det här vore ju supercoolt! Eller kanske ska jag göra en jättestor drömfångare? Måste bara komma på ett bra sätt att förankra ringen på högkant först.
OMG – YES! 😀

2 kommentarer

  1. Åh kram på dig!!!
    Hoppas att dagen idag innebär mindre utbrott och tonårshumör… ❤❤❤

    1. Author

      Det ser lovande ut! Han är faktiskt iväg med kompisar i flera timmar nu – hurra! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *