Längtan

I dag längtar jag lite ut och bort, längtar till ett bättre liv, till en framtid utan alla dessa problem som jag brottas med. Jag längtar efter att flytta från Sverige, längtar efter ett behagligt privatliv och ett intressant yrkesliv. Jag längtar efter hav och apelsinträd, färggranna omgivningar och långa trailspår att springa timme efter timme på. Jag längtar efter egentiden och den självvalda ensamheten, efter barn som blivit vuxna och reder sig själva, efter att gå på grönsaksmarknader och att dricka ett glas vin och äta en vegopizza på den lokala pizzerian.

Jag längtar efter en kropp jag känner igen när jag tittar i spegeln och en hy som är frisk, jag längtar efter långa lata lördagar med tygshopping, dagspa och långlunch med kompisar. Jag längtar efter sömniga söndagsmorgnar med långfrukost i skuggan, dopp i egna poolen och att läsa bra böcker i hängmattan. Jag drömmer om att ha en husbuss och resa runt i den när och om jag känner för det.

Jag drömmer om att skriva böcker, om att ha ett intressant jobb där jag även kan forska, kanske även föreläsa. Jag drömmer om en arbetsplats där ingen någonsin ens funderar på om jag är attraktiv eller ej, aldrig flirtar med mig, och bara är intresserade av vad som är i mitt huvud. Jag drömmer om en arbetsplats där mitt kön aldrig görs till ett hinder för mig, och att det aldrig finns förutfattade meningar om vad jag kan, vill och ska göra.

Jag drömmer om ett år på Aruba och ett liv i Spanien. Jag drömmer om Canada, jag drömmer om Norge. Jag drömmer om allt som inte är Sverige här och nu.

Jag längtar.

Jag längtar bort.

Aruba. Så här kan man ju stå ut med att ha det i ett år.

PS. Nytt inlägg i min andra blogg i dag, om vuxenakne och min väg genom det träsket (så här långt). Det inlägget hittar du HÄR. Missa inte heller inlägget om att inte tycka om grönsaker om du sladdar förbi där! Klicka bara på namnet överst i den bloggen, så kommer du till första sidan och de inlägg jag skrivit där. 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *