Långsam söndag

Och bara sådär var söndagen också slut. Vad har jag gjort egentligen i dag? Klev jag inte upp alldeles nyss?

Nå, lite har jag fått ur händerna i alla fall, som tvätt, sortering av recept (jag hade en hög utskrifter som skulle in i pärmar), matlagning (laxpasta i pestosås, en favorit som jag alltid äter för mycket av), och en del jobb. Det sistnämnda var lite frustrerande i dag med, eftersom det hela helgen varit en massa nya kategorier att sätta sig in i (dvs, kilometervis med dokumentation du behöver memorera) och de har den här bisarra regeln om att man inte får räkna in den tiden i arbetstiden. Hade det varit en anställning så hade det varit olagligt att göra så, men eftersom jag är fristående konsult som fakturerar så är det bara att gilla läget. I dag har det inneburit drygt 6 timmars arbete, där jag bara kan fakturera för hälften. Surt. Men det var åtminstone inget vuxet innehåll i dag, och ingen risk för olagligt innehåll man inte vill se. Alltid något.

Laxpasta med pestosås, en rätt som smakar betydligt godare än den ser ut. 😛

Kvällen har ägnats åt lite julklappsbestyr, i sällskap av Netflix och en kavalkad av julfilmer av mer eller mindre B-filmskvalitet. Och inemellan har jag unnat mig lite lästid också. Lånade en ny bok på biblioteket i fredags, och har läst ungefär hälften av den i dag. Minns inte riktigt varför jag hade just den här i min minneslista, bara att jag såg boken omnämnas i en intervju med författaren nyligen och att jag tänkte att jag skulle läsa den. Lite besviken är jag dock, för jag hade en idé om att den skulle handla mer om en massa olika svårigheter en kvinna hade genomgått, och så här långt har det mest handlat om att hon hade bulimi, drack för mycket som ungdom, testade droger, fick ett skevt förhållande till sex eftersom hon hade en knepig kroppsuppfattning och att hennes äktenskap kraschar. Fast å andra sidan…nu när jag skriver det, så kan det så klart vara en del att hantera. Att jämföra den med mitt eget liv är ju inte riktigt rimligt förstås.

Nå, det var den söndagen i alla fall. Några varv till med stickningen, sedan får det bli att lägga sig på laddning inför en ny vecka. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *