Läkarbesök

I dag var det äntligen dags för det inbokade läkarbesöket. Det gick väl okej, men som vanligt slås man av att den man träffar inte läst igenom all information på förhand. Suck. Det innebar att läkaren var lite tveksam till huruvida medicinsk behandling var en bra grej eftersom han inte hade klart för sig att depressionen inte hänger ihop med allting annat som hänt 14-åringen. Fast då sa jag ifrån, vilket han sade sig uppskatta att jag gjorde. Och kontentan blev att 14-åringen får sin medicinering mot depression och ångest, så nu hoppas jag det ska bli ordning på torpet även för honom. I övrigt var det inte mycket att säga om vare sig besöket eller läkaren. Mitt intryck av honom var varken eller, utan han var okej bara.

Innan vi åkte till läkaren, så hade min syster och jag diskuterat jul och julplanering, och jag var supertaggad på att ha en riktigt mysig julfixarkväll i kväll. Men hela grejen med att åka och träffa läkaren hos BUP åt liksom upp mig fullständigt, och jag hade helt enkelt ingenting kvar i mig när jag kom hem. Annat än salta lakritsfiskar, som vi blev sugna på på hemvägen, 14-åringen och jag. Så vi stannade och köpte oss en liten påse bilgodis att ha på hemvägen, han och jag. Men energinivåerna tvärdök liksom när vi var klara hos läkaren, och det känns som om jag spenderat kvällen i mer eller mindre komatillstånd.

Det hände för övrigt en bisarr grej när vi kom hem. Även i dag blev det 30 grader varmt, och det var soligt, varmt och torrt hela dagen (dock hade det tydligen regnat i morse, trots att väderrapporten inte flaggat för det alls), och när jag backade ner på garagebacken och stängde av motorn, så var det inte en droppe regn i luften. Däremot, när jag sekunden efter öppnade bildörren och stoppade ut huvudet för att kliva ur bilen, så vräkte det ner! Alltså bokstavligen en sekund senare. Jag blev jätteblöt bara av att kliva ur bilen, och när jag kom in, så drog det igång ännu värre. Helt sjukt att det började ösregna från ena sekunden till den andra sådär, och att det dessutom händer i exakt samma ögonblick som jag öppnar bildörren.

Lite julfix har jag unnat mig ändå, även om luften gick ur mig en smula. Det blev julklappsstickning och ‘Alien 3‘ vid hemkomsten, efter att jag hade dragit igång diskmaskinen och ändå behövde vänta in den innan jag kunde göra middag. Inte så himla mycket till julfilm, men den funkar att göra julklappar till. Och jag pysslade lite med svågerns julklapp, som kräver att jag tittar på vad jag gör typ hela tiden, så en film jag sett en miljard gånger passar ju bra att ha som sällskap då.

Nu ska jag nog ta fatt på kvällens hudvårdsprocedur. I dag är det tisdag och retinol-dag (tisdagar och lördagar kör jag det) – hurra! För varje tillfälle jag använder det, så blir min hud bara bättre och bättre. 😀 Sen blir det nog en stunds soffhäng igen innan jag går och lägger mig på laddning inför morgondagen. Då är det 16-åringen som ska börja skolan igen, och vi ska åka dit för upprop och information, och sedan ska vi ha ett möte direkt efter för att diskutera det kommande skolåret. Jag ser betydligt mycket mer fram emot det mötet än dagens möte, kan jag säga. 🙂

4 kommentarer

  1. Author

   Tack! Det gick bra – berättar mer i bloggen sen 🙂

 1. Och ja, jisses så det regnade. Från ingenstans. Var på väg hem från jobbet och vid lilla bensinmacken så mötte jag plötsligt bilar med vindrutetorkarna på. Mycket mysko för det var ju fint väder, så jag minns det så väl. Och precis när jag hade konstaterat i min skalle hur mysko det var, så bara brakade det loss. I nån minut. Och sen var det borta. Haha galet.

  1. Author

   Eller hur! Jättekonstigt väder i går, fast här regnade det mer än bara en minut – vilket jag bara var glad för, för då slapp jag vattna i trädgården 😛

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *