Läkarbesök och små nöjen.

I dag var jag alltså iväg till sjuksköterskan, för att titta på bulan. Eller i alla fall titta ifall de också kunde se bulan, så att det hela inte bara var i mitt huvud. Men jodå, visst såg hon den. Tydligt. Och det blev läkarundersökning också, det var ingenting att ens fundera på. Att jag har en bula står bortom all tvekan, och den är stor som en tennisboll ungefär, och sitter vid nedersta revbenet på vänster sida.

Nästa steg är remiss till ultraljud för att försöka ta reda på vad bulan består av. Förhoppningsvis bara fettvävnad som fått spatt, och som inte behöver åtgärdas alls, eller också bara opereras bort, och så är det bra med det. Jag hoppas verkligen på det. Worst case scenario för mig är att det ska vara något riktigt jobbigt som måste medicineras under längre tid, eftersom jag blir så fruktansvärt sjuk av mediciner. Ja, på riktigt. Alvedon, Ipren och såna grejer funkar, men jag kan inte äta värre mediciner än så utan att bli dundersjuk av biverkningar och sånt. Jag gjorde t.ex. en större bukoperation för några år sedan, där jag fick en rejäl infektion i buken efteråt, och jag spydde blod av penicillinet de gav mig, och var så jäkla borta att jag fick åka ambulans till sjukhuset ett par gånger efter att jag hade fått åka hem. För att jag blev så sjuk av medicinerna. Så det är min stora skräck, att jag ska åka på nånting sånt igen.

Nåväl, inte mer att säga om den saken just nu, det är bara att vänta in remissen.

Det var en riktigt varm sommardag i dag, med över 25 grader varmt. Precis den sortens dag jag inte tycker om att vara ute i, med andra ord. Sommaren är den årstid som hamnar längst ner på min lista, och dagar som det här vill jag helst inte göra något annat än att vara inomhus eller sitta i skuggan, och dricka vatten. Men så icke i dag. Som tur är har jag ac i Volvon (trodde aldrig jag skulle säga det, för jag är inget stort fan av ac heller, av hygieniska skäl först och främst), så resan hemifrån till stan – 40 minuter enkel resa – var helt okej. Letade rätt på Lutricia McNeals gamla skiva ur den där gamla CD-mappen jag tog med mig på min road trip, och drog upp volymen ordentligt både på vägen till stan och sedan på hemvägen. Det var riktigt nice.

Men hur som haver, värmen var det, ja. Min vårdcentral verkar numera vara uppköpt av en annan vårdcentral, för nu hade de flyttat till ny adress och verksamheten var mycket större. Jag kände inte heller igen någon av personalen där, av de jag träffade i dag. Men en sak har de fortfarande gemensamt med förra adressen: Det är lögn i helvete att hitta parkering där. Efter mycket om och men hittade jag en lucka på en pytteliten parkering tillhörande ett litet Coop i närheten, och fick promenera 10 minuter därifrån i hettan. Försökte gå där det var skugga i första hand, för jag hade inte tagit mig tid att dra på solskydd innan jag åkte, men det var fortfarande gräsligt varmt. Men parkeringen var i alla fall gratis, alltid något.

Efter att jag var klar hos läkaren hade jag tänkt mig till biblioteket som ligger vid min gamla institution på universitetet. Jag hade nämligen tänkt låna en bok om Screenplay-skrivande, vilket jag varit nyfiken på i en hel evighet och velat lära mig mer om. Och den bok jag först och främst hade tänkt köpa kom jag på förra veckan att kolla ifall den fanns på något av biblioteken i stan, vilket den alltså gjorde. Och av alla bibliotek i stan, så var det till och med på “mitt” gamla bibliotek, lustigt nog. Så jag styrde kosan dit efter läkarbesöket, lyckades med lite möda hitta en inte alltför hutlöst dyr parkering, och knatade iväg för att hämta boken. Sedan tänkte jag att jag kunde ju gå en sväng förbi administrationen och kolla ifall kursadministratören jag mejlat så mycket med var inne på sitt kontor, och ifall min handledare fanns på sitt kontor i dag. Men ingen av dem var där, dock sprang jag på ett annat välbekant ansikte och vi hejjade hastigt innan vi fortsatte var till sitt. Kul att se bekanta ansikten, och kul att vara tillbaka där. Fast jag hade lite blandade känslor. Å ena sidan känns det ju som att det bara var typ förra året jag lämnade det stället, samtidigt som det nu kändes lite som att det var en hel evighet sedan. Och nej, jag har fortfarande inte fattat något formellt beslut kring studiers vara eller icke vara under det kommande året, dvs om jag ska jobba vidare på en master i någon form eller ej, när jag nu måste vänta till nästa år innan jag kan söka röntgen igen.

Bibliotekshaul, fast bara med en bok då.

Jag hade en grej till på min lista där inne i stan. Jag hade en tanke om att köpa mig lite nya onämnbara, eftersom jag inte hinner/orkar sy riktigt så mycket som jag skulle behöva. Först hade jag tänkt stanna på ett ställe utanför stan på hemvägen, men sen ändrade jag mig till att ta besväret att ta mig ner till centrum istället. Inte för trosornas skull, utan för att överraska äldsta sonen med hans favoritwrap från Zócalo, som ligger mitt i stan. Sagt och gjort, tillbaka till bilen, leta ny parkering närmare centrum, in på Cubus och handla trosor, in på Pressbyrån och handla vatten (vid det här laget kände jag mig riktigt eländig i hettan…blä!), där jag även passade på att köpa två Pride-flaggor, och sedan in på Zócalo för att handla wraps.

3 för 2 på Cubus passade fint i dag, och jag passade på att bunkra upp lite.
Pride-flaggor.

Gissa om det var skönt att få återvända till bilen efter alla dessa promenader i hettan! Det var obehagligt varmt och jag kände mig alldeles kladdig, och jag var riktigt glad att jag hade struntat i make up i dag. Det enda jag hade lyxat till det med var Ardells lösögonfransar, som jag använt väldigt mycket, men nu inte haft på över ett år. Såna hade jag satt på i förmiddags innan jag åkte iväg, men det var allt.

Mina go to lash extensions, eftersom jag brukar göra det själv. Jättesmidigt!

Väl hemma käkade jag min wrap, och sedan gick liksom luften ur mig alldeles. Jag typ välte omkull bara och toksomnade. I tre timmar! Var hemma strax efter 17, käkade på en gång, och vaknade runt 20:30 i kväll. Hettan tog verkligen knäcken på mig. Kanske var jag också lite spänd inför läkarbesöket, vad vet jag. Jag tokslocknade i alla fall, och nu vet jag inte riktigt hur det blir med resten av kvällen och natten. Sömn är väl tveksamt om det blir så mycket mer av, och om jag lyckas ta tag i den där Google-kursen jag borde styra upp vet jag inte heller. Jag är liksom inte alls på rätt ställe mentalt för det just nu, och det behöver jag verkligen vara, för det handlar om reklam, SEO och sånt som jag ser en nytta med att ha haft en introduktion i ur företagarperspektiv, men som jag på den personliga nivån tycker är aptråkigt att hålla på med. Jag skulle mycket hellre titta på målarfärg som torkar. På riktigt.

Jaja, jag tror jag inleder med lite stickning och att jobba vidare på mina pågående designs, så får vi se om jag kan sova mer sen, eller om det blir jobb hela natten. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *