Köttbullar och stuvad grönkål – en favorit!

Den här rätten är en av mina absoluta favoriter, av två skäl: Dels för att jag ville hitta ett sätt att få in mer grönkål i min diet, eftersom det innehåller så galet många nyttigheter, och dels för att det är så otroligt gott. Enda nackdelen med den här rätten är att den är hopplös att få till bra foton på! 😛

Godast blir det så klart om man gör sina egna köttbullar, och då rekommenderar jag Köttbullsboken ifall du inte redan har ett favvorecept du alltid använder. Köttbullsboken, som är skriven av en god vän till mig; Hans-Olov (m.fl), har en massa roliga recept på allt från klassiska köttbullar till alligatorköttbullar och inlagda köttbullar och jag vet inte allt. Snygg är den dessutom, så jag kan absolut rekommendera den som julklappstips också. Finns att köpa HÄR bland annat.

I alla fall, snickra ihop eller köp dina favoritköttbullar, och snåla inte med kryddningen! Förkoka sedan grönkålen, sisådär 500g, i typ 5 minuter och hysta ner en buljongtärning i vattnet också. Häll av vattnet, slå på 2½-3 dl grädde, krydda med lite salt och vitpeppar, och låt koka ihop tills du har en lättare stuvning. Det tar ett tag, räkna med upp till en halvtimme. Ät! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *