Kontraster

Det är mycket nu och stora kontraster i tillvaron. 16-åringen som står fast vid sitt beslut att flytta hit, och som jag måste trolla fram allt från skola till kroppsdysfori-utredning åt. Det förstnämnda fick jag i alla fall besked om i dag, så det går framåt.

Jobbet. Jag skrev en del om mina farhågor i går, dock i ett låst inlägg. Jag har mina skäl till det, vilka jag inte ska gå in på just nu, men för de av er som känner mig även IRL så är det bara att hojta om ni vill ha lösenordet. Det är inte er jag döljer de inläggen från.

Anyway, jag skrev bland annat om vad FHM rekommenderade i går, gällande vårdpersonal som absolut inte får gå till jobbet om vi har symptom på luftvägsinfektioner. Resultatet: I dag har jag fått tacka nej till flera jobbpass som jag inte har möjlighet att ta. Det har inte sagts att det är därför trycket plötsligt ökar på oss timvikarier, men det känns logiskt. Det är klart folk blir nojiga, även vårdpersonal. Inte för egen del, utan för att vi är livrädda att smitta våra boende och patienter med något.

Jag bävar lite inför de kommande veckorna. Jag hoppas verkligen, verkligen att vi lyckas bromsa detta rejält nu, i och med dagens krafttag från FHM och regeringen, nu när de förbjuder alla offentliga sammankomster med fler än 500 personer. Måtte det vara riktigt effektivt, och måtte alla följa alla riktlinjer som getts kring att stanna hemma vid luftvägsinfektioner, och att alla som kan, jobbar hemifrån istället!

Det har även varit en dag med positiva inslag. Jag har börjat beställa fröer inför årets odlingsinsatser, och hoppas under den närmaste veckan få ett kuvert med fröer till solrosor, blåklocka, prästkrage, purjolök, tomat, paprika och chili. Vi får väl se hur det går med den saken när corona härjar överallt. Men det hade varit nice att få dem ganska snart i alla fall, så att jag kunde komma igång. Jag ligger ju efter schema redan.

Nå, sovdags. Måste ladda upp mig inför morgondagens mördarpass, från 12 till 21:20. Var tvungen att tacka nej till jobb både i kväll och på fredag, fastän de sa det var panik, för just nu finns det inte på kartan att jag orkar så mycket. Jag måste verkligen bygga upp det här lite successivt, i synnerhet när jag samtidigt har 16-åringen att ordna för och där det också är lite rörigt innan vi fått rätsida på allting. Men jag tackade ja till ett kort pass på lördag, fastän jag hade tänkt vara hård på att ha helgerna lediga så här i början. Men sen får det vara bra för den här veckan. Jag ska orka nästa vecka också, då jag har tre mördarpass på raken (tisdag, onsdag, torsdag) på ett helt nytt ställe, och troligen behöver klämma in lite möten på 16-åringens nya skola på måndag eller fredag.

Det är som sagt mycket nu. Tar mig knappt ens för med att sticka(!).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *