Komavarning utfärdad

I går, söndag alltså, var tanken att jag skulle koka Dumlefudge till jul, byta gardiner i båda köksfönstren och jobba vidare på julklappen jag påbörjade i lördags. Det blev inte riktigt så. Det blev istället en dag där komavarning borde ha utfärdats, för först sov jag hela natten, sedan blev det två långa tupplurer under dagen (2-3 timmar vardera), och emellan tupplurerna låg jag mest bara i soffan med 14-åringen och tittade på film. Det kändes som att jag kunde sova hur mycket som helst.

Det gjorde dock inget att det blev en sådan dag, för jag behöver ända knuffa lite på mitt sovschema inför denna veckas jobbschema. Jag ska nämligen jobba natt torsdag till fredag, så jag tänkte att jag skulle börja skjuta på sovandet till 4 på morgonen, sedan 5, och kanske till kl 6 rent av. Men trots att jag hade sovit och vilat hela dagen i går, så hade jag stora problem att orka vara vaken till kl 4 (trots att jag oftast är vaken till 2, så det är ju inte supermycket längre än jag är van vid), och strax efter 3 fick jag ge upp och hoppa i säng. Jag tvärslocknade i stort sett i samma ögonblick som huvudet träffade kudden.

I dag blev jag först väckt av 14-åringen strax före 8, sedan somnade jag om och vaknade vid 10-tiden, men vände mig om igen för att sova vidare. Jag skulle ju börja nya jobbet i dag, men skulle jobba kvällspass 16-23, så det var ingen brådska att kliva upp, och jag behöver som sagt reglera sovklockan lite inför torsdag/fredagsnattpasset. Så jag sov någon timme till innan Moder Natur gjorde sig påmind på ett sätt som inte gick att ignorera.

Väl uppe kände jag att det var dags att informera universitetet om mina funderingar kring studierna just nu, och efter lite mejl fram och tillbaka där jag fick lite mer information, så har jag i stort sett bestämt mig för att ansöka om att få behålla platsen och börja om nästa höst, alternativt kliva på där jag slutar nu. Våga vinn, det kan ju vara bra att ha kvar platsen, om det går. Men jag är ganska säker på att det vettigaste just nu är att ta en paus från pluggandet, för det är lite väl tufft just nu. Sen ringde 14-åringens skola mitt i allting också, och jag hade ett längre samtal med dem också. Så innan jag visste ordet av var klockan 13, och det började bli hög tid att göra sig i ordning för att åka och jobba, och att fixa det som behövde fixas på hemmaplan innan jag åkte iväg.

Kl 16 var det alltså dags för mitt första intropass på nya jobbet. Det är inte så mycket att säga om det, och inte får jag heller av sekretesskäl, men det var trevliga människor att umgås med, mycket nytt att ta in (som det brukar vara), och det blev en liten rush av samtal från 21-tiden och framåt, så jag fick även en känsla för hur det kan se ut när man får en massa ärenden på en gång. Det var ett helt okej första pass, och jag ser fram emot morgondagen också.

När jag kom hem vid midnatt så bytte jag några ord med de av Palatsets invånare som fortfarande var vakna, värmde på en låda thaimat, och beslöt mig sedan för att koka Dumlefudgen som aldrig blev av i går. Sagt och gjort, jag drog igång det, och passade även på att tömma diskmaskinen och ladda om den, och att starta den. Men nu tar det ju ett bra tag att koka fudge, så jag passade på att fixa gardinbyte i ett av köksfönstren åtminstone också. Så nu är det lite sådär vinterjuligt i det lilla fönstret bredvid min fina adventskalender i alla fall. 🙂 Det stora fönstret får dock vänta, jag kanske tar det i morgon innan jag åker till jobbet.

Fudgekokning på gång.
Dumle.
Dumlefudge på avsvalning. Recept finns HÄR.
Det var kanske en liten smula på tiden att ta ner påskgardinerna…? 😛
Lite mera juligt fönster. 🎅

Nu är även tvättmaskinen laddad och satt på timer, så att jag ska hinna hänga upp tvätt innan jag åker och jobbar i morgon. Måste säga att jag gillar den funktionen allt mer, faktiskt. 🙂 Men nu är det nog färdigfixat för i dag, tror jag, för nu börjar jag bli ganska trött. Och då är klockan bara halv tre på natten…jag skulle ju behöva vara uppe åtminstone till kl 4, så jag orkar jobba natt i slutet på veckan. Men jaja, det får gå. Jag ska sitta uppe en stund till i alla fall, och sticka några varv på min tröja.

Dagens PostNord:
Nu är syrrans adventskalender på väg, och befinner sig sedan 1½ timme tillbaka i Örebro. Förhoppningsvis har hon den hos sig under början på nästa vecka. 🙂

Dagens bästa:
Ryggen har varit väldigt mycket bättre i dag! Och det konstiga “ontet” jag fick i höger käke i förrgår kväll, som gjorde det nästan omöjligt att tugga, och där jag blev nästan döv på höger öra för att det kraschade så högt i ligamenten när jag försökte tugga, är praktiskt taget helt borta nu.

1 kommentar

  1. Åh härligt med bra jobbintro. Hoppas du får ett lika bra pass idag.

    Och Åååh så mysigt med både julgardin och fudge. ❤🎄🍬

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *