Julmys och önskeklappar

Jag försöker landa i det här nya, där jag inte ska vara student mer. Antagligen aldrig mer, vilket faktiskt känns oväntat skönt på något vis. Det hade jag aldrig trott, för jag älskar verkligen att vara vid universitetet. Men det kanske är så att jag i grund och botten har gjort mitt ändå då.

Dagen i dag har mest handlat om julfix, julmys och önskeklappar. Jag sov ut och behövde inte hantera några meddelanden alls i dag (igår tog jag emot och skickade sammanlagt 97 sms under de första 2½ timmarna jag var vaken, och allt handlade om barnen och att styra upp saker. Pust!), utan kunde sätta mig vid laptopen och planera min dag i lugn och ro. Fast nu ljög jag förresten, när jag tänker efter. Jag fick faktiskt sms om att jag var bokad på jobb i morgon, men det var det enda. 🙂 Det var dessutom på hjärtavdelningen där jag hade några pass i oktober också, och där jag trivdes så bra. Jag hoppas det blir lika trevligt den här gången.

Jag brukar alltid planera jul och julklappar noggrant och på ett sådant sätt att jag inte ska behöva springa på stan hur mycket som helst. Jag har ju så dåliga shoppinggener så sett, jag är inte riktigt gjord för det där. Men i år försöker jag tänka till ännu lite till, så att jag inte ska behöva gå in på så många ställen alls, och att jag ska kunna vara supersnabb på de ställen jag faktiskt behöver in på. Därför spenderade jag en stund både i går och i dag med att försöka samla så mycket som möjligt av det som kvarstår att införskaffa på så få ställen som möjligt. Jag kommer exempelvis vara en bra kund för Webhallen i år, och de större matvaruaffärerna som även har annat i sitt sortiment får sälja en hel del extra till mig när jag handlar mat.

En annan sak som också måste beaktas är det här med att lönen inte kommer förrän den 23 december. Det innebär att jag måste försöka få till timingen på det jag beställer, eftersom jag ska betala när jag hämtar upp det (jag måste ju vänta in lönen), och många ställen har begränsningar i hur länge saker får ligga kvar i väntan på kunden. Webhallen har det, exempelvis. Så där har jag fått ha lite is i magen och försöka tima in det så att jag ska få mitt leveransbesked tidigast på lördag, så att den 23:e ska hamna innanför de fyra dagar de normalt håller ett paket åt kund (de kan normalt förlänga också, men för allt jag vet kan de ju vara kinkigare på det nu innan jul, för de kanske inte vill ha en massa extra, uppbokat som ligger och dräller?), samtidigt som jag inte får vänta för länge, eftersom några av grejerna inte fanns att få tag på i min lokala Webhallen, utan även ska transporteras dit. Då får man kolla leveranstiderna, och hålla tungan rätt i munnen när man väljer vilken dag man ska beställa.

Nu hade jag lite otur ändå, för ett par av sakerna de faktiskt hade inne i går kväll hade sålt slut i dag, så nu står det att de inte vet när de grejerna kommer in, men att de är på väg. Men jaja, de två viktigaste sakerna, dyrklapparna åt 14-åringen och 25-åringen, fanns i alla fall där. Och nu när jag har beställt dem, så utgår jag från att de läggs undan åt mig, tills ordern i övrigt är komplett, eller jag väljer att hämta ut en del av grejerna i förtid.

17-åringens julklappar och julstrumpa är jag i stort sett färdig med, jag ska komplettera med lite japanskt godis från den lilla Japan-affären som finns inne i stan (där man också kan förhandsbeställa och bara plocka upp i butiken – hurra!), men jag har inte slagit in något ännu. 14-åringen är jag på god väg med och vet vad jag ska komplettera med, men 25-åringen har jag lite problem med. Jag skulle egentligen vilja ha en julklapp till åt honom, något roligt, för alla hans julklappar är egentligen inte så kul. Tycker inte jag i alla fall. Det är lite kläder, lite figurer jag gör åt honom, ett bälte och så får han nya RAM-minnen till hans dator. Han kommer vara jättenöjd ändå, det vet jag, för han får precis det han önskar sig, men jag skulle så gärna vilja hitta på något roligt också. Det är bara det att hans dyrklapp, RAM-minnena (ja, plural, han får två), är så ofantligt dyra så jag är redan långt över budget på hans julklappar. Så jag vet inte…

Jag vet att han önskade sig brädspelet Risk, exempelvis, men det går loss på ungefär 400 kronor, och det är egentligen mycket mer än jag tror jag har råd med. Sen är det även så att jag har preliminärbeställt ett PS4 åt allihop, utan att veta om jag kommer få ihop till det. Jag jobbade så mycket jag bara kunde i november för att jag skulle kunna överraska dem med det, men har ingen aning om jag kommer kunna ro iland det. Det är mest bara en dröm, egentligen, bara för att jag skulle så gärna vilja överraska barnen med något riktigt roligt efter det här otroligt tuffa året de har haft. Och den typen av dyrklappar är inget de normalt sett får, så det skulle vara så galet oväntat för dem om jag kunde ro iland det. Men jaja, vi får se. Jag har ju som sagt inte en aning om hur mycket jag faktiskt fick ihop förra månaden, dels för att jag var på ett nytt jobb som jag aldrig fått lön från förut och där jag inte har klart för mig hur det ser ut med ob och sånt, och dels för att jag också hade några sjukdagar, och jag vet inte om jag får någon sjuklön för det eller hur de tänker sig det hela. Så det är bara att vänta och se vad det blir.

Men OM det nu skulle finnas en möjlighet att ro iland det, så kommer jag inte kunna lägga 400 på ett roligt brädspel åt 25-åringen…men å andra sidan lär han väl inte bry sig om det då kanske, hehe. Jag har ju faktiskt lyckats lägga vantarna på ett PS4-spel jag vet han önskar sig, även fast vi inte har någon konsol än. De kostade en tredjedel av normalpriset under Black Friday, så jag slog till och tänkte som så att förr eller senare ska jag väl få ihop till konsolen också. 🙂 Och den där PS4:an är för övrigt en av grejerna som sålde slut i dag, och som de väntar på att det ska komma in flera, men där det inte finns leveransbesked ännu. Så det är en hel del vänta och se just nu då – dels vänta och se vad jag får i lön egentligen, och dels vänta och se om de hinner få in allt jag beställt eller om jag måste avboka något.

Jag är i alla fall glad att jag i övrigt lyckats handla hem det mesta av mat nu, så snart återstår mest bara färskvarorna. I stort sett allt som är dyrt har jag pö om pö köpt hem redan, och det återstår inte så mycket sådant. Jag har litegrann kvar att baka, och några godissorter till som jag tänkte göra, men frånsett det är det mest bara städning och julpyntande som står på schemat den kommande veckan. ja, och så slå in julklappar då, och hämta klappar i stan den 23:e. Eventuellt tar jag en snabb sväng nu på fredag också för att fixa den där lilla Japan-affären då, och så en grej jag behöver på Ikea, så att jag förhoppningsvis bara kan åka direkt hem från Webhallen den 23:e, och inte behöver in någon annanstans. Jag vill ju dessutom ogärna lämna bilen obevakad med barnens dyrklappar i den, även om de står dolda i bakluckan. Man vet aldrig.

Nåväl. Jag har faktiskt fixat lite julklappar åt mig själv i dag också. Dels behövde jag åka till Dollarstore och handla lite grejer där, och då hade de 25 % på all julpynt. Om jag unnade mig en nötknäppare då? Jajemen, det gjorde jag faktiskt. Jag har önskat mig en sån sedan jag var liten flicka, men i år är första året som jag har sett dem i butik här. Och de hade bara några få kvar av den jag tyckte var absolut finast, så jag tyckte jag kunde få lov att köpa mig en sån. Fast jag köpte faktiskt en liten också, som skulle hänga i granen. För jag har nämligen som tradition att köpa en ny grej till julgranen varje år (och på varje resa jag gör, om jag råkar komma över julornament då, men i år blir det ju inget resande vare sig hit eller dit), och i år hade jag inte köpt något än. Så det kändes passande. Och så slog jag till på ett av de där små paketen med led-ljus i, för jag skulle så gärna vilja ha ett sånt i trappan upp till övervåningen. Eller jag skulle vilja ha flera, faktiskt, men det fick räcka med ett i dag. Med lite tur kanske de har jättemycket rea på dem under mellandagarna, och jag har några kronor kvar, så då kan jag ju köpa några till då kanske.

Önskeklapp till mig! Det fanns en annan sort också, i samma storlek men med andra kläder och gevär istället, som jag också gärna skulle vilja ha, men det får vara för den här gången. Om det nu inte blir superrea på dem under mellandagarna, och jag har några ören kvar då.
En nötknäppare till julgranen också.
Paket med led-lampor i, som ska få stå i trappan. Önskar mig både silver, rött och blått också, men är jätteglad för mitt guldiga paket i alla fall.

Egentligen var det onödiga inköp, men jag känner mig så glad för de här sakerna, så kanske fanns det lite nödvändighet i dem också? 😛 Fast jag gav mig faktiskt inte där, utan jag har faktiskt beställt en helt annan önskeklapp också, ända från Storbritannien. Ni förstår, jag tycker ju om te också, men tycker ofta att det svenska te-sortimentet är lite…trist. Det är säkert inte sant, i alla fall inte om man går till en riktig te-affär, men grejen är den att när jag tittar på deras webbsidor så är det nästan aldrig något som ger mig den där WOW-känslan, och gör så att jag känner att jag villhöver något ur deras sortiment. Allra helst skulle jag vilja ha roliga julteer, vilket det nästan inte finns något som helst av, tycker jag. Men det finns det i Storbritannien.

En brittisk YouTuber som jag följt i flera år har i åtminstone två år pratat om sina teer från ett företag som heter Bird&Blend, där de blandar teer för hand. Och de har varje år limited edition julteer, och jag tänker varje år att jag skulle vilja beställa det, men kommer aldrig till skott. Förrän nu. Nu tog jag mig i kragen och beställde två påsar av deras julteer som jag varit nyfiken på i två år. Det är väl högst tveksamt om de hinner fram innan julafton, men jag räknar dem ändå som julklappar åt mig själv. Man kan ju dricka julte på mellandagarna också, eller på nyår. Eller i januari, för den delen. Så nu kommer jag otåligt vänta på mitt Snowball tea och mitt Salted Caramel Lebkuchen. 😀

Snowball, ett julte med kokos, choklad och minimarshmallows.
Salted Caramel Lebkuchen, som enligt webbsidan är “Traditional German gingerbread dipped in decadent salted caramel”. Yum!
Åh, vad det ska bli roligt att testa de här!

Gissa om jag längtar! Bästa julklapparna, det här, tillsammans med mina nötknäppare och ljuspaketet, och inte att förglömma min ringlight som kom för några veckor sedan. Och så det helt oväntade presentkortet från min kursare, som kom som en blixt från klar himmel! Det bidrog till att jag kunde skaffa en massa saker till julbordet utan att det ansträngde min “vanliga” plånbok, och har öppnat upp för lite finare julklappar också till barnen. Känner mig så lyckligt lottad i år! 😀

Bird&Blend har så klart en massa andra teer också, och så har de en sån här fancy strainer, som jag känner mig lite sugen på. Men det kanske får bli i sen födelsedagspresent eller till påsk eller så. 🙂

På önskelistan.

Jag har förstås öppnat adventskalender i dag också, och i dag kom det en tredje servettring! Nu vågar jag hoppas på att det dyker upp en fjärde också, så finns det en åt varje familjemedlem. Kul! De ska jag definitivt duka med på julafton. 🙂

Dagens kalenderpaket. ❤

Jag har förstås filmat en Vlogmas också, och myste med lagrad julmust på romfat från Nygårda och lite choklad medan jag editerade den. Inte fy skam! 🙂

Editerings-julmys.

Nu är klockan alldeles för mycket, och jag har fortfarande tvätt att hänga upp innan jag kan hoppa i säng. Och det är verkligen hög tid att hoppa i säng, så jag får nog sätta lite fart här. Men vi ses i morgon! 🙂

Dagens bonusglädje:
Mina ögonfransar börjar äntligen återhämta sig efter alla extensions! Men det tog alltså över 1½ år innan jag började få litegrann längd på dem igen. Nu återstår bara att se om de faktiskt växer ut till den längd de en gång hade också…

Hej fransar! Välkomna tillbaka!

Dagens Vlogmas:

2 kommentarer

  1. Haha min lillebror spelar alltid det på fester 😂😜😄🤣😎😇

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *