Julklappsbestyr

Det är en julklappsbestyrskväll i dag. Sådana har jag utspridda över hela året, eftersom större delen av julklapparna är handgjorda i det här hushållet. Och ursäkta mig, alla ni som klagar på att julen är bara kommersiell – det är faktiskt helt och hållet upp till er själva vad julen ska vara. Man måste inte något som helst som man inte själv vill i det avseendet. Och det går alldeles utmärkt att uppfostra barn till att inte bli kravstora monster som ska ha en massa dyra julklappar också, så det är inte heller något argument. Jag har själv gjort det med tre egna och ett bonusbarn, och det gick alldeles utmärkt (märks det att det här retar mig en aning? 😛 ).

Hur som helst, i det här huset tillverkar vi julklapparna själva först och främst. Lite köpeklappar kan det också bli ibland, och något år har det till och med blivit ett tv-spel och så. Men det hör inte till vanligheterna. Det mesta under granen är handgjort, eller småsaker som inte kostar särskilt mycket. Och just nu håller jag på att tillverka de julklappar som ska skickas till min syster i Norge, så i kväll är det julklappsstillverkning, julfilmer på Netflix, mug cake med saffranssmak, och så min favoritjulmust, som jag hittade på Dollar Store i dag. Sen gjorde jag köttbullar med gräddsås till middag, vilket är något av det godaste jag vet om.

Köttbullar med gräddsås – mums. 🙂
Saffransmugcake.
Godaste julmusten!

På tal om mat, så är menyn för julbordet på julafton i stort sett klar, även om jag gärna skulle haft ett par vegetariska rätter till. Inte för att vi egentligen behöver mer mat på julbordet, men ändå…det vore kul att hitta något nytt. Well, utöver den ägg- och räkcheesecake jag hittade recept på för någon månad sedan, och som jag tänkte göra. Den blir ny för i år.

Eventuellt gör vi en massa eget godis i år igen. Vi gjorde det för några år sedan, och det…ehum…råkade bli ganska mycket. Typ halva kylskåpet fullt. 😛 Skulle jag önska mig någon dyrklapp av tomten, så fick det nog bli ett extra kylskåp på julen, haha. Vi gillar mat i det här huset, ja… 😉 Vilket genast fick mig att tänka på min jul-special-varm-choklad med Nutella, polkagrisstång och fluffig grädde… Mjölk och jag är inte alltid bästa kompisar, men det finns gånger då jag struntar fullständigt i att jag ser ut som Vernons syster i Harry Potter efter att jag druckit mjölk, och den där varma chokladen är helt klart en sån gång.

Åh, vad jag längtar efter jul! Bäst jag återgår till julklapperiet, så jag får fortsätta på nästa julklapp på listan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *