Jobb – igen!

I dag är det semmeldag, något jag verkligen beaktat. Det kan eventuellt vara så att jag har fått i mig hela tre stycken i dag, och att jag har ännu en i kylskåpet. Men det är samtidigt passande med mycket semlor i dag, för jag fick något att fira i eftermiddags.

Minns ni att jag hade tre olika ställen jag hoppades på att få jobba timmar på? Och att jag fick timmar på ett av dem? Well, i dag ringde de från ställe nr 2 och erbjuder mig – håll i er nu – inte bara timmar, utan en stående kvällsrad på 50 %! Det vill säga att jag kommer ha 50 % på kvällstid och varannan helg även när jag börjar plugga i höst, vilket var vad jag hoppades på att åstadkomma på sikt under sommaren! Jag hade ALDRIG kunnat drömma om att jag skulle få ett erbjudande om det redan nu, innan jag ens kan söka röntgensjuksköterska! 😀 Så ja, fyra semlor känns helt rimligt för att fira detta, haha.

Nu är det bara ett ställe kvar att vänta in, och om de hör av sig också och erbjuder mig timmar, så tror jag att jag tackar nej till alla andra eventuella intervjuer som erbjuds, undantaget intervjun jag har nu på torsdag (äldreboende) och ifall röntgen på Ackis hör av sig. Jag hade tänkt dra gränsen vid tre arbetsgivare, men jag kanske kan sträcka mig till fyra, men sen får det vara bra. Jag har ju i grunden redan uppnått det jag önskade mig, med en stående 50 %-are, och möjlighet att plocka på mer genom enstaka dagar på timanställning här och var.

I dag har jag för övrigt suttit och letat positiva saker med att jobba på Trafikverket, utöver det här med lönen. Jag hittade en del grejer, men magkänslan säger fortfarande röntgen. Det är bara logiken som säger Trafikverket, och när jag påtalar för den att jag vill ha möjlighet att jobba utomlands, så har inte heller logiken så mycket att komma med. Så Trafikverket får vara plan B, så får vi se vart det bär. Risken är väl att jag får tacka nej till den innan jag ens vet om jag kommer in på röntgen, men det må väl vara hänt i så fall. Och jag är ju ganska säker på att jag kommer in.

I morgon brakar det loss, hörni. Då går jag mitt första introduktionspass 14-20:30 på stället där jag ska jobba på timmar, och på fredag jobbar jag 7-13 och går förflyttningskurs 13-16. Kommer somna ovaggat den kvällen, haha. Men det här är också mina första arbetsdagar utanför hemmets fyra väggar sedan början av november 2018. På nästan 16 månader, alltså. Det känns helt galet. Och lite läskigt. Så jag tänker att jag ska försöka hålla mig till halvtidsjobb till en början, tills jag börjar bli van. Om det nu går då. Det jobbet jag ska jobba halvtid på börjar den 9 mars, om 1½ vecka alltså, och jag måste ju plocka på mig i alla fall några pass på det andra stället, så de inte tror jag tappat intresset. Och om jag får en eller två timanställningar till…uj, då blir det nog heltid innan jag vet ordet av. Men å andra sidan kanske det är lika bra. Man kanske inte ska ha så mycket tid att tänka, utan det är bara att hoppa i det och börja simma. 🙂

Hur som helst, jag återkommer i morgon kväll med rapport från min första arbetsdag sedan Dackefejden. Nu: mer semla! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *