Ironin

I dag är det många människor i det här landet som är bakis, och som spenderat dagen i horisontellt läge, och som inte fått så värst mycket gjort. Jag var å andra sidan spik nykter i går, som jag alltid är, och ändå har jag befunnit mig i samma sits i dag… 😄 Ironin i det, hörni… 😛

Det föll sig nämligen som så att det var helt omöjligt att somna natten till i dag. Varför vet jag inte, annat än att jag liksom hade en enerverande muskelvärk i hela ryggen, och inte på ett sånt där skönt sätt som man får efter att man har jobbat hårt. Det här var mest bara en irriterande molvärk, som samtidigt inte var tillräckligt påtaglig för att jag skulle kliva upp och ta en värktablett eller två. Det hela var rent av så diffust att det inte var förrän framåt 6-tiden i morse som jag insåg att det faktiskt förhöll sig så, konstigt nog.

Vad det hela berodde på har jag ingen aning om. Det finns ingen särskild anledning till att det skulle bli så, och jag har mått alldeles utmärkt i övrigt, både innan och efter. Och det orsakade ingen annan följdverkan än just att jag blev sömnlös hela natten. Inte så att jag låg och vred och vände mig heller, utan tiden gick ändå ganska fort, tycker jag. Jag sov bara inte. Och när klockan var typ halv åtta i morse gav jag helt enkelt upp hela projektet. Det var ju ändå lördag och jag hade inte planerat några stordåd som inte kunde vänta. En trött dag med en lång tupplur på soffan mitt på dagen skulle inte kullkasta mina planer nämnvärt alls, så det var inte hela världen. Men för den delen kände jag mig inte nämnvärt trött heller.

Jag vattnade växterna (just nu har jag 23(!!) gurkor på g, och den första lilla tomaten har också dykt upp), sparkade igång diskmaskinen och satte mig vid laptopen. Jag hann nästan prata med syrran innan jag däckade första gången, haha! Hon sa hej i chatten och försvann en stund, jag sa hej, och innan den där stunden hon var borta hade passerat, så hade jag trillat omkull och somnat på soffan. 😛 Det blev en två timmar lång tupplur, vilket förvånar mig lite, för jag borde ha sovit mycket längre. Men nej, jag vaknade då, och kände mig av någon anledning inte heller då sådär galet dödstrött som man annars blir efter en sömnlös natt. Märkligt. Men jaja, jag insåg ju att några stordåd skulle det ju inte bli i dag i vilket fall, men jag kunde ju i alla fall inviga poolen om inte annat. Sagt och gjort, jag svidade om till bikini (ett smärre mirakel att jag hittade en som passar fortfarande, efter att jag gått upp så mycket i vikt i vintras, men det är ju bara att tacka och ta emot), kletade in mig med ohemula mängder solskydd, och fyllde en korg med lite bra-att-ha-grejer. En bok, mobilen, läsglasögon, ett par drickor, en handduk och så de där läskflytargrejerna jag köpte. Sedan blev det raka spåret ut i poolen.

Det har varit delvis mulet och ganska blåsigt i dag, så det kändes inte tokvarmt ute. Vattnet i poolen var förstås inte det varmaste heller, men snabbt nog hade jag vant mig, och kunde njuta av att bara sitta där i svalkan, samtidigt som solen värmde axlar och rygg. Och dricka-flottorna funkade utmärkt! 😀

Ett skepp… en palm kommer lastad med…
Funkar ju utmärkt, det här. 🙂
Den här också 🙂
Högst osmickrande selfie-vinkel, men utan läsglasögon och med motsol så får man väl vara glad att man över huvud taget kom med i bilden. 😛

Efter badet blev det en stunds läsning i hängmattan, innan jag återvände in i skuggan. Jag tänkte bland annat koka kaffe, och drog igång en redigt full kaffepanna med vatten – och toksomnade på soffan en timme. Heh. Allt av vatten hann förstås koka bort, men jag räddade i alla fall kaffepannan. Puh! Fast sen skrinlade jag alla planer på att göra något som helst som krävde någon som helst insats från min sida, för jag har ju uppenbarligen inte haft huvudet med mig i dag. Maten blev enklast möjliga – vi åkte till Ica och handlade frysmat att köra i ugnen eller mikron, och 25-åringen följde med för säkerhets skull. Han var nog orolig att jag skulle somna bakom ratten annars. Fast jag kände mig fortfarande inte trött, trots att den enda sömn jag fått på 1½ dygn är två tupplurer på först två timmar, och sedan en timme.

Jag funderade för ett ögonblick på att komplettera med lite mer jordgubbar, för vi var alla sugna på mer jordgubbar och grädde. Jag hade en halvliterslåda kvar sedan i går, av de där jag köpte för svindyra 60 kronor per halvliter, men det är lite snålt tilltaget för fyra vuxna människor. Men när jag kom in på affären och upptäckte att jordgubbarna de hade där kostade 80 kronor per halvliter(!!), så höll jag baske mig på att ramla baklänges. Jag skulle ha odlat mycket mer jordgubbar i år, det ser jag ju, för det där kan man ju tydligen tjäna storkovan på. Herregud, det är ju 160 kr litern för jordgubbar! Inte klokt. Men jag räknat med att priserna rasar igen så fort det börjar mogna ordentligt. Det är ju den kalla våren som varit orsak till att priserna dragit iväg så mycket.

Kvällen spenderas med stickning och stickpodcasts, och lite Netflix. Egentligen har jag samlat ork och mod att gå och lägga mig i ett bad, men jag har nu kapitulerat och insett att det inte kommer hända i kväll. Det får bli i morgon, för nu är det karatesömn som står på schemat. Och i morgon, DÅ ska det baske mig bli stordåd!

…hoppas jag. 😛

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *