Intervju

Det har väl inte gått någon av mina närmaste förbi att jag drömmer om att bygga en husbuss av en riktig buss. Och ett av problemen jag behöver lösa för att kunna göra det, är att skaffa körkort för buss.

Här om veckan såg jag att de sökte busschaufförer i Uppsala, och där utbildningen ingår i dealen (man signar upp på att jobba minst ett år hos dem i gengäld). Så…låt se…jag behöver få upp antalet kronor in på mitt konto varje månad, jag tycker jättemycket om att vara ute och köra, jag gillar stora fordon OCH jag får D-kortet betalt av arbetsgivaren – om man kanske skulle skicka en ansökan…? Ja, så tänkte jag för ett par veckor sedan eller så, när jag såg annonsen. Och så skickade jag en ansökan. I dag fick jag svar – de vill att jag ska komma på intervju + göra ett B-kortstest, så att de vet att man har hyfsat pejl på vad vad som gäller i trafiken. Kul!

Gjorde ett par test online, och inser att jag behöver putsa på den biten. Inte för att jag inte kan, utan för att en del av frågorna är djäkligt märkligt formulerade. Men en del grejer är bara idiotiska, exempelvis att man bara får svänga av till höger på en väg om det inte stör trafiken bakom(!). Eh…va?? Sedan när då? Om jag behöver svänga av till höger för att komma hem till mitt hus, så får faktiskt trafiken bakom mig ta hänsyn till att jag måste sakta in för att kunna svänga av till höger, jag ska inte behöva fortsätta åka rakt fram för att bilen bakom blir störd av att jag ska svänga. Och så det här med att det tydligen är viktigt att veta vilken månad det dör mest trafikanter i trafiken (december tydligen, men på vilket sätt gör den informationen mig till en bättre chaufför?), och att man rekommenderar att den unge mannen som precis tagit körkort och nu ska köra 30 mil för första gången, inte gör det tillsammans med sina körkortslösa kompisar (det låter misstänkt likt att säga till en ung tjej att hon inte får gå på krogen i kortkort…).

Men jaja, vad vet jag. Det är 28 år sedan jag tog körkortet, och för allt jag vet kanske det gör all världens skillnad i dagens samhälle att veta de där sakerna för att man ska bli godkänd på B-kortsteorin (om det känns lite fuktigt i luften just nu, så beror det bara på min drypande ironi).

Jag får helt enkelt öva lite på de där frågorna under veckan som kommer, inte mer med det än så. Allt annat lär jag ju ha på det torra iaf. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *