Intensivplugg, goda nyheter och en uppochnervänd sömnvecka

Jag fortsätter visst min vecka i samma anda som min helg, med att somna i tid och otid. Tröttheten slår benen bort under mig både en och två gånger och dagen, och natten till i dag föll det sig så olyckligt att nattsömnen blev lite hej-kom-och-hjälp också. Så kan det gå när ens måndag innehåller två ofrivilliga tupplurer, den enda mellan kl 20 och 22 på kvällen. Men jaja, jag försökte utnyttja tiden att plugga, och kunde vid 04:30-tiden på morgonen ta ännu en tupplur. Denna gång till 7 på morgonen i morse, precis lagom för att väcka 14-åringen som var på väg att försova sig, och att vandra vidare till min egen säng för ytterligare en tupplur.

Det vore synd att säga att jag varit superpigg i dag, och det har varit svårt att fokusera på studierna. Materialet är så ofantligt stort i sig, och med en kursansvarig som lyckats tredubbla materialet med en aldrig sinande ström av ord och bilder, så får man lägga enormt mycket tid bara på att försöka sålla fram vad som egentligen är väsentligt. Nej, han vinner inga popularitetstävlingar, den här snubben. Ännu mindre efter att en kursare i kväll berättade att hon hade mejlat honom med en fråga, och fått responsen “vad bra, då har jag fått dig att tänka, det var precis vad jag ville!”, men utan att hon fick något faktiskt svar på sin fråga. Oförskämt, tycker jag.

I alla fall, jag stretar på med repetitionerna, men har i stort sett gett upp att jobba med hans material nu. Istället har jag ägnat ett antal timmar i kväll åt att titta på YouTube-videos som förklarar de olika förloppen betydligt mycket mer översiktligt och begripligt än han gör (det han emellanåt ägnat 2-3 timmar åt att förklara hittar jag nu videos på under 10 minuter som förklarar bättre…), så jag hoppas jag ska få så mycket som möjligt av det jag fortfarande behöver lära in den vägen.

En bra sak fick jag i alla fall gjort i natt, och det var att äntligen mejla hon som är ansvarig för våra placeringar under VFU’erna. Jag som har barn som behöver extra mycket stöd, som har många besök hos läkare, psykologer och annat, och som är beroende av att kunna jobba extra på sjukhuset hamnar ju i en sits där det inte kommer fungera alls för mig med praktik som är förlagd på annan ort. Dels för att jag behöver finnas till hands för mina barn, och dels för att jag ju får ett fullständigt inkomstbortfall om det blir så. Jag gav henne även den kortfattade familjehistorien kring varför saker och ting ser ut som de gör, för att hon skulle förstå hur världen ser ut för mig och mina barn. Och så frågade jag om det fanns någon som helst möjlighet att jag skulle kunna få göra mina VFU’er på sjukhuset jag jobbar på, eller åtminstone i samma stad, så att jag skulle ha möjlighet att jobba extrapass efter VFU-passen. Och hon sa ja! Hon kommer placera mig i Uppsala under mina VFU’er – hurra! Om jag inte hade fått det godkänt, så hade jag fått sluta på utbildningen, för det skulle inte fungera på något annat sätt, så det här var en enorm lättnad.

Annars har jag väl inte så mycket att berätta, det är liksom bara fokus på den här förbannade kursen. I synnerhet nu, med en dugga på fredag. Fast jag sökte i alla fall ett nytt jobb i dag, som operationskoordinator på plastikkirurgen. Egentligen är det heltid, men det stod i annonsen att de var öppna för andra möjligheter också. Nu skulle man förvisso som lägst vara utbildad undersköterska, men våga vinn, tänkte jag, och sökte ändå. Jag förklarade naturligtvis att jag är student och att jag behöver ha utrymme för det, så får vi se vad de tycker om det. Jag tror ju inte jag kommer få komma på intervju ens för det jobbet, men samtidigt – man vet ju aldrig. Och det skulle definitivt betala mer än att jobba som vårdbiträde.

Jag har ju även sökt ett par andra jobb på sjukhuset, bland annat samma undersköterskejobb på röntgen som jag sökte i vintras men där det hela rann mest bara ut i sanden i och med Covid-19, och så har jag sökt ett jobb som bemanningsassistent på akuten. Och ett par andra jobb också. Man får ju göra det man kan för att få ihop saker och ting ekonomiskt, och optimalt vore ju om jag kunde få till det så att jag jobbar och pluggar på samma ställe hela tiden. Och gärna med lite högre lön än man får som vårdbiträde, som sagt.

Nå. Åter till studierna. En halvtimme till har jag nog i mig innan jag hoppar i säng. Och så kan jag ju fortsätta sticka lite medan jag tittar på alla videos. Bästa sättet att lära sig saker, tycker jag! 🙂

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *