Inte så pjåkigt för en måndag

Jag är född på en måndag. Kanske är det därför jag aldrig riktigt fått ordning på mina måndagar. Men just den här måndagen är faktiskt helt okej. Inte sådär att allt går på räls och hela dagen är en enda stor räkmäcka, utan däremot så att de grejer som gått i stöpet i dag har varit småsaker jag inte var särskilt pepp på ändå. Och de saker som gått bra har varit önskesaker och fullständiga överraskningar. Och det till trots för att jag sov som en kratta förra natten och är toktrött i dag.

En bra sak som hände i dag var exempelvis att jag äntligen fick min efterlängtade Knitcrate! Hurra! Jag hade gjort mitt bästa för att inte se vad andra fick i sina lådor, och det gick lite sådär. På ett sånt där sätt att man fick en glimt av en färg som man i sitt stilla sinne tänkte att man väldigt, väldigt gärna hade velat få i sin egen låda, innan man snabbt som ögat stoppade undan den tanken igen. Och så får man lådan och det visar sig att man fått precis den jättehäftiga färgen! Då blir man lite extra lycklig.

Galet snyggt Knitcrate-garn i postlådan i dag. Lycka!

En fullständig överraskning var återkopplingen på den där bautastora examinationen jag gjorde förra veckan. Det jag inte berättade var att det var som en kvalifikationsgrej för att få ett uppdrag som rör Google, och att jag verkligen inte kände att det där hade gått särskilt bra, och räknade kallt med att jag var diskvalificerad. Men se, det var jag inte! I dag fick jag besked om att jag är en av dem som får jobba på det – wohoo!

En annan kul grej jag håller på med är det här med att baka i mugg i mikron. Jag har liksom kommit till en punkt där jag kände att jag vill göra en sammanställning av lite olika recept, och i dag testade jag att göra äppelkaka, vilket är mitt tredje recept så här långt. När jag har ett dussin ska jag göra en gratis download, tänkte jag. Bra övning för att lära sig InDesign, åtminstone tror jag det.

Äppelkaka i mugg. Mums! 🙂

Annars så har jag jobbat lite på min bok och försökt bli bättre kompis med Scrivener, jag har skrivit en del andra grejer och jag har nätverkat lite online. Operation Laga Raggsockorna fortgår som planerat, och högen med lagade strumpor växer för varje dag som går. Jag har jobbat lite på min projektansökan till Nämnden för Hemslöjdsfrågor, och jag har sökt lite utbildningar inför våren (Antagning.se öppnade för ansökningar till våren i dag). Jag sökte faktiskt litteratur C + en fristående kurs i litteratur… Jag kanske inte behöver det (jag blev ju godkänd för masterstudier i litteratur trots att min littC inte var riktigt klar), men om jag nu ska skriva en masteruppsats i litteratur så kan det ju vara skönt att värma upp med en C-uppsats till först. Det är ju ändå några år sedan sist jag skrev en sån, och nästa masterutbildningsomgång är inte förrän nästa höst. Samma sak med röntgensjuksköterska.

Och så har jag gjort middag, en ost-, skink- och broccolipaj med lite gurka, tomat och majs vid sidan om. Det enda jag inte fick gjort i dag var träningen, men det berodde mest på att jag varit så galet trött. Kroppen orkade inte riktigt, och då må det väl vara hänt. Så allt som allt en inte alltför pjåkig måndag. 🙂

Just ja, en grej till! I dag kom äntligen femte avsnittet i min Sewing adventures-serie på YouTube, och i dag berättar jag om när jag fick en special edition-symaskin tidigare i somras… 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *