I väntan på morgonen

Jag sov en stor del av dagen i dag. Det behövdes, för jag är jättetrött och jättesliten av att ha så ont hela tiden. Förvisso sov jag fortfarande i omgångar om 1-3 timmar, som jag har gjort hela den gångna veckan (drygt), men i dag hade jag inte 3-6 vakentimmar emellan varje sovpass. Det varierade snarare mellan 10 minuter och en timme, vilket så klart hade mycket större effekt för hur man mår. Ja, mentalt då, rent fysiskt har man ju lika ont oavsett.

I övrigt har dagen handlat mycket om väntan på att dagen och det erbarmliga vädret skulle ge med sig, så att det kan bli tisdag nån gång och jag kan försöka ta en ordentlig promenad. Jag fick dock ta mig till skolan för att hämta 14-åringen, som bröt ihop där i dag och skrämde både sina lärare och sin klass med att säga att han ville ta livet av sig själv och att han ville hoppa ut genom fönstret. Jag som känner gossen vet ju att det är hans sätt att kommunicera att “nu mår jag jättedåligt”, men det var första gången de upplevde det i skolan, så de blev ju rätt uppjagade.

Anyway, jag lyckades ta mig ut till bilen, in i den och att köra till skolan för att hämta gossen. Dock tog jag mig inte ur bilen själv i dag, så när vi kom hem fick han hjälpa mig att ta mig ut ur bilen och in här hemma. Ingen formtopp i dag, således, vilket jag för all del ser som en bra sak. För det verkar som det är lite varannan dag på det här eländet, och med lite tur innebär det att jag kommer ha en piggare dag i morgon, när jag ämnar försöka mig på en promenad. Håll gärna en tumme för det! 🙂

Vi pratade en stund när vi kom hem, 14-åringen och jag, sedan fick han gå och vila. Hans sovtider är lite knasiga fortfarande efter höstlovet, så det påverkade så klart också dagens härdsmälta, samtidigt som han har lite annat också att bearbeta just nu. Han somnade någon gång runt 14-tiden och sov som en stock ända fram till midnatt, undantaget ett kort toabesök typ vid 18-tiden. Vi har bestämt att han ska vara hemma i morgon, och så ska vi umgås, prata, och han ska få vara min ledsagare när jag försöker mig på att promenera bort ryggontet. Lite göra-två-flugor-på-smällen liksom. Kan vara bra att ha någon med sig även ur aspekten att mobilnätet legat nere här större delen av dagen i dag, så jag kan varken ringa eller ta emot samtal, och inte heller skicka sms. Internet fungerar förvisso, så jag kan ju alltid chatta någon av ungarna ifall jag dråsar omkull i ett dike, men det är ju ändå bäst att ha någon med sig.

Kabelfel, ska felet bero på. Med andra ord är det någon som lyckats gräva av en kabel de borde haft koll på. Jaja, hoppas de kan få det fixat i morgon. Jag skulle behöva skicka ett sms till min rörmokare och kolla ifall han kan komma förbi den här veckan, för jag tror han glömde mig förra veckan…

I dag var det även dags för nya föreläsningar i anatomi- och fysiologikursen, men jag börjar ge upp lite nu. Jag klarar inte att sitta upp någon längre stund, vilket gör det jättesvårt att jobba med frågorna. Jag får liksom nöja mig med att bara lyssna på föreläsningarna. Men så fort jag ligger hyfsat bra så tvärsomnar jag istället, eftersom jag är så sliten. Och så känns det som att min hjärna inte riktigt förmår ta in mer information nu, det är som om den nått sitt max för den här gången och att jag skulle behöva ha en månad där jag bara får smälta, sortera och repetera kunskap istället, innan jag försöker trycka in ännu mer. Fast det går ju inte, för om tre veckor är den här kursen färdig, inklusive tentor och hela rasket. Jag tror dock inte jag klarar att skriva godkänt på en tenta nu i november. Det har varit för mycket annat privat, min hjärna har svårt att ta in de här mängderna information på det här korvstoppningsviset sedan jag kraschade, och så ryggskott/diskbråck ovanpå det, som förstör allt av ork just nu.

Hela situationen är så långt från optimal som det går att komma, helt enkelt, och jag önskar verkligen jag kunde få skriva en större uppgift på kursen istället. Fast med deadline typ till 31 december eller så, beroende på hur stor den skulle vara. Det skulle jag nog kunna fixa, och då skulle jag få den där extra tiden jag behöver för att få kunskapen att slå rot i mitt sargade huvud. Men jaja. Vi får se hur det blir. Först och främst ska jag försöka ta mig igenom kursen, så får jag bekymra mig för examineringen sen. Jag har i alla fall fått lite respit på inlämningarna, och kan fixa dem efter ork och förmåga istället för att ha ett spikat datum. Målet är dock att ha de sista tre klara under de kommande tre veckorna, så att det enda som kvarstår av kursen sen är själva examinationen.

Det blir rätt mycket Netflix annars just nu, och jag har bland annat bingat mig igenom The Queen’s Gambit (rekommenderas!), andra säsongen av Unsolved mysteries (intressant och lite hjärtskärande med alla dessa öden), och så The Keepers, om mordet på en nunna i 1969, och ett case som blir bara mer och mer omfattande och fullkomligt galet ju mer man får veta. Har sista avsnittet kvar nu, och det ska bli spännande att se vad de kom fram till i slutänden (rekommenderas också). Jag har även tittat på Diagnos, som lite otippat varit inne på områden jag pluggat just nu, där några av patienterna hade problem med genmutationer och att natrium-kaliumpumpen inte fungerar som den ska. Lite otippad repetition där då, med andra ord. 😛 Att jag har bingat är förresten en sanning med viss modifikation – i själva verket är det dessa fyra serier jag somnat till om och om igen den gångna veckan, vilket har inneburit att jag fått backa tillbaka och börja om flera gånger på vissa avsnitt. 😛 Men de är alla riktigt bra, och jag kan absolut rekommendera dem om man gillar dokumentärer, eller miniserier med lite dokumentärkänsla.

Dagens överraskning: 17-åringen pep iväg på affären för att handla ett eller annat på eftermiddagen, och återvände med massor av choklad till mig också. Underbara unge! ❤

Nu är det dags att försöka få in lite mer sömn, känner jag, trots att jag sovit en stor del av dagen. Sen, om jag är pigg och vaken när solen går upp, så blir det en promenad det första jag gör! Åh, som jag längtar! Och måtte den göra min rygg bättre också, jag behöver verkligen att den fungerar som den ska…

2 kommentarer

 1. Håller tummen för din rygg och en välgörande promenad idag.
  Hoppas 14åringen mår bättre också…och gulle E med chokladen ❤

  The Queens gambit började jag faktiskt kolla på igår…väldans najs.
  Annars gillar jag Freud!!
  Och the Order är lagom lättsamt (med bitvis kameraflirt med så dålig humor att den blir bra) medn samtidigt så spännande att en vill veta hur det går. Rekommenderas.

  1. Author

   Ah, de måste jag kolla in också 🙂 Tack för tipset!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *