I dag har jag inte gråtit

I dag har varit en märklig dag. Detta nya normala känns ovant och främmande, och jag kommer på mig själv med att spontant vilja säga mamma-saker som jag inte längre ska säga. Det kommer ta ett tag innan jag vant mig vid att jag inte ska göra det längre, i alla fall inte på samma sätt som förut.

Det har gått lite sådär att plugga den här veckan. Jag ligger i praktiken en dag efter, och den ena av de tre föreläsningar jag lyckats beta av känns det som att jag inte fick med mig så värst mycket av. Huvudet vill ännu inte vara med riktigt, ögonen är fortfarande såriga efter all gråt fastän jag inte gråtit i dag, och både kropp och själ är slitna. Det får bli nya tag i morgon.

Det kom i alla fall ett nytt recept åt 14-åringen i dag, och en ny medicin att testa. Han vill mest bara strunta i allting eftersom han mår bra nu när han är nykär, men jag föreslog att han kunde ju testa dem åtminstone, när vi nu lagt ett halvår på att försöka få den hjälpen åt honom. Han tyckte det väl var okej, men vi får se i morgon, när jag hämtar medicinen. Jag hoppas han kommer ta den i alla fall.

Han hade äntligen sitt onlinemöte med sin psykoterapeut för första gången i dag, en samtalskontakt som jag verkligen haft stora förhoppningar på, men som han efter mötet meddelade mig att han hade sagt till terapeuten att han inte ville fortsätta med. Istället vill han fortsätta hos skolkuratorn enbart. Jag tycker det känns fruktansvärt tråkigt, eftersom vi lade ner enormt mycket jobb även på att han skulle få samtalskontakt, men det är hans beslut. Jag kan inte tvinga honom om han inte vill, oavsett om han ska vara vuxen eller ej.

I övrigt har jag i alla fall fått lagt upp merparten av alla stickmönster på Ravelry och Etsy nu, det är bara ett kvar. Det får bli i morgon. Sedan har jag en bunt mönster som är pågående projekt och som ska färdigställas, men som borde kunna publiceras åtminstone på den här sidan jul. Örebrovantarna, till exempel.

Tog lite bilder till mönstret på Örebrovantarna i går.

Ja. Just nu handlar det mesta om att landa i det här nya, att hitta nya vägar och förhållningssätt. Jag försöker se framåt och tänka positivt. Något ska man ju göra när huvudet inte riktigt vill vara med på att plugga. Fast jag har i alla fall fått organiserat alla mina studiepapper i en pärm för den här kursen, och letat rätt på mitt tiger-pennfodral (som egentligen är värdelöst som pennfodral, för det är så lite plats i det, men han är ju galet söt, min lilla tiger).

Sötnöt!

Jag söker jobb igen också, och har sökt 7 olika tjänster den senaste veckan. Det är en blandad kompott av deltidsjobb och heltidsjobb inom en massa olika branscher, och vi får väl se om det ger något. Jag vet bara att jag behöver förstärka kassan mer än jag kan nu, och att det behöver ske så fort som möjligt. Om det innebär att jag måste kliva av utbildningen, så må det vara hänt. Pengar in måste vi ha, för vare sig hyra eller mat är gratis.

Jag har fler jobb som jag tänker söka framöver också, det är bara att köra på och hålla tummarna att något ska dyka upp som ger lite mer pengar i kassan än timanställning som vårdbiträde.

Annars…tja, jag har skrivit lite i min andra blogg, om självkänsla. Det inlägget hittar du HÄR. Vem vet, jag kanske kan bli jättekänd beauty blogger när jag fyller 50 och leva på det istället? 😛

Jahanej. Tröttheten tar ut sin rätt här nu, och jag tror det är hög tid för lite skönhetssömn. Ska man bli beauty blogger kan man väl inte ha Ikea-kassar under ögonen, va? 🙂

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *