I alla fall inte sämst

Det var inte bara mammalivet som gjorde det den gångna veckan. Det VAR trögt, det tyckte även de övriga medlemmarna i gruppen, som inte har barn eller annat som behöver inverka menligt på deras studier. Det var faktiskt skönt att höra, för den här veckan har jag väldigt mycket känt att jag inte är bra nog för att fixa det här. Men det är alltså inte bara jag som kämpar, och inte bara vi som har barn. Alla kämpar. Och det jag också upptäckte när jag kom till grupparbetet och dagens presentation, var att jag absolut inte var sämst förberedd. Verkligen inte. Sen vet jag inte hurpass väl förberedd jag är inför nästa veckas dugga, för all del, men inför dagens presentationer var jag i alla fall ganska bra förberedd. Alltid något.

En av mina kursare presenterar hur aktionspotentialen i en nervcell fortleds genom cellen och varför myelinskidor gör sådan skillnad.

Jag gjorde inte så mycket innan jag behövde åka iväg till grupparbetet. Jag var ju uppe länge i natt och hade tänkt unna mig att sova till 11 i alla fall, men tyvärr råkade 16-åringen smälla igen ytterdörren när han drog i morse, och jag vaknar ALLTID av det. Fast jag låg kvar i sängen ändå och efter tag slumrade jag väl till lite, och klev inte upp förrän vid 11 i alla fall. Inte riktigt så utvilad som jag hade velat vara, men ändå helt okej. Sen hann 16-åringen hem efter sin första lektion i dag innan jag åkte, och hade stannat till på vägen för att köpa överraskningsgodis åt mig – underbara unge! 😀

16-åringen hade köpt såna här åt sig själv här om dagen, och hade väl insett att de här skulle jag älska också, så i dag hade han köpt hem en påse för att överraska mig. 🥰
Alltså, salta mini-pretzels doppade i choklad….OMG! Så gott!

Jag var inte ett dugg pepp på att åka på något grupparbete i dag, men pallrade mig iväg till sist. Och det gick ju riktigt bra, även om jag inte var så värst sugen på det till att börja med. Sen blev det raka spåret hem…nästan. För jag sladdade faktiskt förbi Systembolaget och köpte tre såna där mini-flaskor med rödvin. Jag har insett att de är perfekt storlek för mig, som bara dricker ett enda glas once in a blue moon. Det är ingenting som blir förstört för att det får stå öppnat alldeles för länge. Perfekt. Men frånsett det, så var det raka spåret hem. Hungrig som en varg var jag också, fastän jag käkade frukost/lunch innan jag drog. Valet stod mellan burgare hemma eller att hämta mat, och det slutade med hämtmat. 25-åringen åkte med och sprang in på affären på vägen till pizzerian, och köpte en flaska julmust och en påse chips åt mig, och cola och godis åt sig själv och 16-åringen. Sen blev det kebabrulle och soffhäng för hela slanten för min del, medan jag försökte titta klart på förra veckans stickpodcast med Grocery Girls på YouTube.

Jag äter alltid mina kebabrullar så här. Av med folien, dela dem i tu, och sedan börjar jag från motsatta änden av det vi ser här, den tråkiga änden så att säga, där det är mest bara bröd. Man vill ju ha allt det göttigaste kvar till sist, eller hur? Mums!

Jag var egentligen mätt redan efter halva rullen, typ, men hela gick i ändå. Och sen tryckte jag i mig halva påsen med chokladpretzels av bara farten. Mest för att jag nog inte hade landat i rent mentalt att jag egentligen var mätt, tror jag, och kanske också lite för att jag hade längtat så sjukt mycket efter den stunden hela veckan. Min TGIF-landa-i-soffan-med-massa-god-mat-stund efter den gångna veckan. Men det gick ju som det måtte: Jag tvärslocknade på soffan. Jag KAN inte äta mat OCH en massa godis, och sedan hålla mig vaken. Det finns inte på kartan. I synnerhet godiset är ju en stor bov i det där, det är det som gör mig så vansinnigt trött.

Hur som helst hann jag alltså inte heller den här gången igenom hela förra veckans stickpodcast med GG, utan tokslocknade när det var ungefär en kvart kvar, och sov väl nånstans 1-1½ timme på soffan innan jag orkade få upp ögonen igen. Fascinerande. Nästa gång jag får sömnstörningar ska jag alltså testa att trycka i mig en påse godis, och se vad som händer.

Nå, jag fick sett videon färdigt när jag vaknade, och jag passade så klart på att äta upp resten av godispåsen. Och hälla i mig en massa julmust, hämta chipsen, och hälla upp ett glas vin. Heh. Är det fredag, så är det. 😛 Men jag är i alla fall vaken än så länge, även om jag känner mig väldigt trött igen.

Ett glas rött och ett avsnitt av en annan stickpodcast; Corner of Craft på YouTube.

Nu skulle jag egentligen vilja fortsätta titta på stickpodcasts, dricka upp resten av mitt vin och min julmust, och sticka något lättsamt. Dock känner jag mig faktiskt väldigt trött, som sagt, och så kan jag inte för mitt liv komma på vad jag vill sticka! Gaaah! Alltså, jag har ett litet julprojekt som jag håller på med, och jag har ju Kirunavantarna som jag ska komma igång med designen på, men de är båda den sortens projekt som man behöver hålla lite koll på vad man gör och som kräver en del extra arbete, och just i kväll hade jag velat ha något jag inte behöver tänka så mycket på. Något enkelt som kräver minimal tankekraft, men som samtidigt är roligt och gärna något jag inte har gjort förut. Gärna en ny, enkel design, för den delen. Men jag kommer fasen inte på något bra. Hjärnan är liksom helt dränerad och trött och jag vill mest bara sticka utan att behöva tänka på vad jag gör.

Det kanske är ett tecken på att jag i själva verket borde krypa under täcket. Det är verkligen inte likt mig att inte komma på en enda liten, enkel sak att sticka. Eller jo, jag skulle ju kunna sticka strumpor, förstås, men jag gjorde så många shorties i somras så jag känner mig fortfarande lite mättad på den fronten. Nej, det kanske helt enkelt är dags att krypa ner bara, och låta hjärnan få lite vila. 🙂

Trött kvinna i mysig Ixchel-tröja. Här är det fredagsmys på många nivåer!

Veckans saknad:
Garnfärgning. SOM jag saknar det! Men det finns ingen budget för att köpa in varulager i nuläget, så det är bara att ge sig till tåls tills den dagen kommer.

Ett axplock av mina färgade garner.
Autumn leaves, en av mina favoritfärger att göra. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *