Huvudvärken som inte ville dö

I dag har jag dragits med en riktigt envis huvudvärk som fasen inte velat släppa taget. Väry annoying, och en riktigt dålig dag att drabbas av det, för det har varit full rulle hela dagen. Dubbla Zoom-möten och en intervju där tekniken krånglade för den vi skulle intervjua, så jag fick improvisera en lösning för att vi skulle få till intervjun över huvud taget. Sen fungerar inte gruppen jag är i särskilt väl heller, vilket är oerhört frustrerande, så jag ser verkligen fram emot att det här grupparbetet ska vara över. Men det var inte slut där heller, utan jag hade telefonmöten och en miljard mejl fram och tillbaka med en av IT-killarna på 17-åringens skola, för att få igång hans iPad som det inte går att logga in i. Det visade sig vara kontostrul, eftersom 17-åringen bytt tilltalsnamn under det gångna året, vilket i sin tur ledde till att skolan bytte mejladress på honom bland annat, och att det nya kontot inte var inlagd på iPad’en, det gamla kontot inaktiverat, och saker och ting helt enkelt inte kunde kommunicera längre.

Som grädde på moset fick jag ett mejl från nya jobbet hos kommunen där det framgår tydligt att de tycker jag är en jobbig jävel som följer FHM’s rekommendationer, och som påpekar att mina luftvägar blir helt förstörda när jag är där. Det var för det första inget fel alls på inomhusmiljön, för de hade gått igenom allt för några år sedan, och de hade dessutom gjort en medarbetarundersökning för ett par månader sedan för att ta reda på vad som egentligen är fel, fast det är inget fel. Typ så. Och så kunde man tydligt läsa mellan raderna att de skulle tycka det var bäst om jag inte kom tillbaka. Förmodligen för att jag är en jobbig jävel som inte håller käft och bara är tacksam över att jag får jobba där. Ja…vad ska man säga.

Gårdagen försvann också i ett naft, och jag börjar komma in i studierna igen. Men det är fasen inte lätt att få tiden att räcka till på alla fronter. I går satt jag på en ganska menlös etikföreläsning hela förmiddagen, och hela eftermiddagen gick jag igenom en webbkurs från NCK om mäns våld mot kvinnor, som lämnade en hel del i övrigt att önska. Jag ska inte ens gå in på alla påståenden de hade och som var rent önsketänkande från deras sida (exempelvis att man kunde få hjälp hos Soc – hah! Skitsnack, de allra flesta får faktiskt inte det). Jag fick lägga timmar på den där kursen, och det enda som hände var att jag blev mer och mer förbannad. Tur då att jag hade planerat att baka min farmors julbröd i går kväll, så jag fick knåda lite deg och avreagera mig.

Farmors julbröd.

Jag lyckades äntligen klä färdigt granen i går kväll också, men jag tycks vara helt oförmögen att ta en bild i fokus på den. 😛

Stora granen är klädd. ❤

Och jättefint kalenderpaket fick jag i går också – en till julduk till glasskåpen. 😀

Så snygg hardangerduk! Och godis 😀
Julfint i glasskåpet.

I dagens kalenderpaket fick jag den här sötnöten, som torde vara en servettring, tror jag. 🙂

Pyttebroderi – hur kan man ens se att brodera det här?? 🙂

I morse fick jag förresten världens överraskning i brevlådan. En av mina kursare hade skickat ett presentkort på Ica för hela 500 kronor i julklapp till mig! Hon vet ju att jag måste jobba mig genom studierna och att ekonomin så klart inte är den bästa när man är ensamstående morsa och timanställt vårdbiträde, så hon ville göra något snällt för mig och hjälpa oss få ett fint julbord här hemma på julen. Hur gulligt var inte det? Jag tappade hakan fullständigt, jag hade inte en aning om att hon planerade något dylikt. Underbara människa! ❤

Snacka om överraskning!

Ouff, huvudvärken gör det svårt att skriva sammanhängande, så jag ska avsluta här och hoppa i säng nu. I morgon är det nya Zoom-föreläsningar, med start kl 9:15 (VARFÖR ska allting börja före kl 10??), och jag hoppas verkligen jag kan sova av mig den här enerverande huvudvärken, för smärtstillande har ingen större effekt alls.

1 kommentar

  1. Åh krya på dig ❤

    Och Åååh vilken fin överraskning- vilken fin kollega du har ⭐

    Och GRRRRR för jobbet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *