Hoppsan, Kerstin!

Jahaja. Här trodde man att man var på bättringsvägen efter den senaste veckans lågvattenmärke, men i dag tog saker och ting en minst sagt oväntad vändning.

Det började med att jag vaknade tidigt i morse, efter bara 3-4 timmars sömn. Nånstans i ett stadie av begynnande vakenhet tror jag mig ha svalt fel på någon vänster, eftersom jag innan jag ens vaknat på allvar får kasta mig över sängkanten och kräkas. Hoppsan, Kerstin! Det kom helt utan förvarning, och jag tackar min lyckliga stjärna att jag har såpass bra reflexer även fast jag inte vaknat ordentligt ännu, så det allra mesta hamnade på golvet nedanför sängen. Och jag var som sagt helt säker på att jag bara råkat svälja fel i sömnen, och att det var orsaken till den plötsliga kräkningen. Det var dessutom bara en gång och inte som det brukar vara när man är magsjuk, där magen fortsätter krampa och man hulkar i flera minuter innan man får stopp på det.

Det var bara att kliva upp för att städa upp på golvet och slänga lakanet i tvätten, samt tvätta litegrann på kanten av bäddmadrassen. Ja, och så byta t-shirt då, för den tog sig inte riktigt helskinnad igenom det hela heller. Men det var inga konstigheter alls, jag mådde inte dåligt då eller kände att jag behövde kräkas mer, så efter att ha städat upp kröp jag tillbaka ner under täcket.

Det tog ett bra tag innan jag somnade igen, och jag vaknade inte förrän klockan hade passerat 12 på dagen. Till en början mådde jag utmärkt, men när jag pallrade mig upp efter en stund, så insåg jag att formen inte riktigt var som den skulle vara ändå. Jag mådde illa, ordentligt illa dessutom, fast samtidigt inte på ett sätt där jag egentligen ville kräkas. Och så en väldigt enerverande yrsel på det. Och så har det varit hela eftermiddagen och kvällen. Så länge jag sitter still, så känner jag inte av illamåendet, men yrseln är närvarande hela tiden. Inte så att allt bara snurrar, men som ett ständigt obehag liksom. Jag kan äta som normalt, även om jag för ovanlighetens skull inte har någon matlust. Det hela känns över huvud taget väldigt märkligt. Som någon sorts bisarr magsjuka utan feber, och utan de normala kräkningarna. 24-åringen berättade för övrigt att han också hade drabbats av en märklig yrsel i går kväll, helt apropå ingenting, men att den hade försvunnit efter ett tag och att han i övrigt mådde som vanligt.

Det blev hur som helst till att ta det lugnt i dag, och den planerade promenaden fick hoppas över. Istället har jag tagit det hyfsat lugnt, och passat på att sy lite. Inte utan besvär, men så länge jag tagit det sakta och försiktigt, så har det gått bra. Resultatet är ett par nya trosor och en ny bh-topp som jag länge tänkt att jag skulle göra, men inte tagit mig för med förrän nu. Jag köpte ett pdf-mönster för toppen för säkert ett år sedan, men det var först i dag som jag printade ut den och tejpade ihop alla delar, så att jag kunde klippa ut den och testa mönstret. Blev riktigt nöjd! Ska dock förlänga det en liten aning i nederkant när jag gör nästa, men annars var det ett perfekt mönster. Trosorna är samma modell som jag gjort flera gånger nu, och jag blir allt bättre på att få till en bra finish på dem också nu.

En riktigt skön bh-topp!
Det blev en bh-topp och två par trosor i dag.

Jag är supernöjd med kvalitén också på de underkläder jag gör själv – den är markant mycket bättre än det man köper!

Riktigt sköna, hållbara trosor.
BH-topp med brottarrygg – älska! Något av det värsta jag vet är vanliga bh’ar, för axelbanden halkar alltid ner, kuporna sitter fel och passformen är nästan alltid kass. Dessutom är det banne mig hopplöst att hitta bh’ar som är till BARA för att hålla saker och ting på plats, utan att samtidigt lyfta och knuffa och trycka ihop och allt vad det nu är. Nej, den här typen av sportmodellsliknande bh-topp är PRECIS vad jag vill ha. Den sitter där den ska, det är inga axelband som kan halka vare sig hit eller dit, inga byglar eller push up eller nåt sånt, utan den sitter precis där den ska, punkt.

Jag hoppas jag kan få ett jobb och en inkomst snart, för oj, vad jag tänker fylla på tygförrådet då! Jag ÄLSKAR att sy min egen garderob, och att se hur den i allt större grad fylls av plagg jag gjort själv, och som är custom made för min kropp. Må bra-kläder. <3

Nu ska jag återgå till klädestillverkningen, för lustigt nog håller jag precis på att sticka en bh-topp också. Den är mer för att vara snygg bara, det är inte så mycket bh-kvalitet över den, men jag har inte så mycket som behöver stöd heller, så för mig funkar det utmärkt. Jag tänker att jag kan ha den till sommaren under en tunn, öppen skjorta, typ som en bikiniöverdel, eller bara den under ett par snickarbyxor kanske. Eller för den delen till ett par tunna sommarbyxor i pyjamasmodell.

Kvällens avslutning för bli att sticka på min bh-topp samt börja titta på serien om Tjernobyl, som jag fortfarande inte sett.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *