Hobbykonditor

Familjen är samlad för helgen, och det blir som det så ofta gör: Jag bakar. I kväll en morotskaka, och det skulle egentligen ha blivit en mjuk pepparkaka också, men jag råkade glömma att köpa en av ingredienserna. Det får bli i morgon istället.

I alla fall, det slog mig nu i kväll, att om någon frågar mig vad som är min hobby, i bemärkelsen BARA hobby (stickningen är ju numera jobb eftersom jag designar mest, även om jag fortfarande tenderar att kalla det en hobby också), så är svaret ‘att baka’. Tänk att jag aldrig reflekterat över det förut! Men så är det ju, och det är en av de bästa grejerna med att alla är hemma också, för då kan jag baka massor och allting går åt. Nå, det gör det oavsett, men det är ju rätt bra för midjemåttet om jag får lite hjälp också. 😛

Hämtade de två yngre Palatsinvånarna hos deras pappa strax utanför Stockholm i eftermiddags, och fick en överraskning av 15-åringen:

Love it! …och jag tänker raka armarna i morgon. 😛

Toksnyggt! Jag önskade mig genast ett till i min julstrumpa, hehe. Ungarna ska få gå ihop om att göra julstrumpa åt mig i år, för de behöver verkligen öva på det här med att ge andra presenter. Det där är helt klart en lucka i deras uppfostran, insåg jag för ett tag sedan. Förr eller senare kommer de ha partners och andra människor i sina liv där det kunde vara lämpligt att ge en gåva nu och då, och då vill jag inte att killarna ska stå där och ha noll koll. Så de får öva på mig just nu. 😉

På tal om julen, så började vi diskutera årets jul i bilen på väg hem, och var rörande överens om att det vore superkul att kunna åka upp till Nord-Norge och fira jul hos min syster i år. Tveksamt om det går, för en road trip upp dit kostar ju en hel del + att vi kommer bli tvungna att sova någonstans undervägs (jag kör inte 160 mil i ett sträck ensam, och det är bara jag som har körkort). Sen är det vädret som ju alltid är lite spännande sådär års, och där man inte så noga kan veta om man tar sig fram eller hem som man har tänkt sig. Jag har råkat ut för att behöva stanna en vecka extra eftersom vägarna snöade och blåste igen så kolossalt att det var tvärstopp. Och sist men inte minst, hur vi löser det med internet där uppe, inte minst för oss som jobbar online. För min del har jag dessutom det nya projektet, som om det fortfarande pågår då, måste göras från Sverige. Många faktorer, men om vi bortser från allt det där, och tänker oss att det vore lösbart, så vore det grymt kul. De två yngsta har aldrig varit upp till min ö, de har aldrig upplevd nordnorsk vinter, och de har aldrig sett hela himlen flamma upp i norrsken. Och så att få fira norsk jul igen! Aaaah, det vore SÅ mysigt!

Nå, vi får se hur det blir med den saken. Men det är nice att drömma lite i alla fall. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *