HJÄLP

Det här med att jobba inom äldrevården tar knäcken på mig. Med ett utmattningssymdrom i kombination med att vara introvert, så står det fullkomligt klart just nu att det här är helt fel väg att gå yrkesmässigt för mig.

Det är ingen överraskning. Jag visste om det, men hade någonstans hoppats att jag skulle kunna bita ihop och ta mig igenom det ändå, bara för ett år som mest. Jag hade fel. Kroppen tvärstrejkar och jag knäcks, och jag har inte mer än två dagar per vecka i mig. Sedan behöver jag 5 dagar vila för att orka gå tillbaka för två dagar till, så det där med att bita ihop går ju lite sådär. Och samtidigt är vi som jobbar inom vården snart de enda som faktiskt HAR jobb just nu, så jag känner mig riktigt usel och eländig som inte orkar mer än jag gör. 🙁

Bild från ett av mina jobb i veckan som gick. På det här stället har jag lila tröja och ljusgrå byxor. På ett annat ställe mörkblå tröja och byxor, och när jag jobbar på sjukhuset har jag vita byxor och tröja. Många färger blir det.

Jag har fått schema för sommaren på ett av ställena jag är på, och fråga från det andra stället om vilka veckor jag kan jobba heltid i sommar, och jag känner bara att neeeeeeej…vill inte, orkar inte, kan inte. I torsdags veckan som gick fick jag sjukskriva mig från veckans tredje jobbpass eftersom kroppen var tvärslut, och då tänkte jag att jag skulle ta de kommande dagarna på mig för att fundera på vad jag ska ge för återkoppling kring scheman. Som det känns just nu behöver jag avböja allt av scheman och så får de helt enkelt kolla om jag kan vid behov, så att jag även fortsättningsvis själv äger min tid. Det lutar åt det. För jag vet inte hur jag annars ska orka ta mig igenom det här. Kanske klarar jag inte mer än två dagars jobb per vecka hela sommaren, vem vet. Jag vill i alla fall hellre göra det än att gå ut hårdare än jag orkar så här i början, och sedan kraschar jag innan jag ens kommer till maj månad. Make sense?

Jag är inte så orolig för hur det blir när jag sedan ska studera. Studier har jag inga problem att fixa och tycker oftast inte det blir för mycket för min introverta sida, så det kommer även då bara vara enstaka pass per vecka jag kommer jobba, och där det kan bli jobbigt. Men med lite tur kanske jag kan få alla de passen på sjukhuset istället för inom äldrevården ganska snabbt, och då är det inga problem alls. Det fixar jag utan problem, jag kan inte tänka mig annat. Och den dagen jag ska jobba med röntgen blir det definitivt inga problem, för det är ingen omvårdnad och bara korta patientmöten, och en massa teknik. Perfekt för mig!

De senaste dagarna har jag varit för trött för att orka blogga också. Sömnen har varit ett problem under den gångna veckan, där jag natten till onsdag och torsdag sov ca 4 timmar per natt bara, och natten till i går (fredag) bara 5 timmar, så jag var ju lite smått förstörd när det blev kväll i går. Det slutade med att jag tippade omkull på soffan vid 19:30-tiden och sov fram till midnatt, sedan var jag upp en sväng och pratade lite med ungdomarna, innan jag trillade omkull i sängen och sov till 9:30-tiden i dag. En aning trött och sliten, ja…

Det börjar ta sig med 14-åringens skola i alla fall. Jag var på möte där i går och har berättat lite om honom, samt fått honom registrerad där. Nu ska de förbereda lite och så hoppas jag att han kan komma igång under nästa vecka någon gång. Håll tummarna för det. Jag hoppas även kineserna kommer igång lite mer också, för skolan hade flera elever i kö för att få nya iPads, men det har varit dåligt med leveranser av förståeliga skäl. Det kommer drabba 14-åringen också, som kommer bli utan ett litet tag, men det löser sig nog på något sätt ändå. Och vad gäller 16-åringen har vi fortfarande inte hört ett knyst från skolan som ska ta emot honom. Det tycker jag är riktigt uselt, faktiskt. Vi har väntat i nästan två veckor nu och inte hört ett pip ifrån dem. Jag är inte imponerad.

Annars har veckan flutit på ganska bra, och jag har haft stor nytta av matsedlarna och allt jag gjorde i ordning förra helgen. Det har förenklat mycket och det har gjort det enkelt att göra lite extra i matväg när allting var planerat på förhand. Så den här veckan har vi ätit riktigt gott i alla fall, och den inplanerade brunchen för i dag var en riktig hit. Kul! Jag gjorde jämt så när barnen var små, och har saknat det. Dagens special var att jag bakade gifflar (croissants) och gjorde banan-mango-smoothies, och det var grymt gott. Sedan var det korv, äggröra, flera olika sorters bröd och pålägg, frukt, juice och så kaffe/te/kolsyrat vatten/saft för den som ville ha. Och medan vi käkade, så kollade vi på en äldre, klassisk film, precis som förr. Dagens val var ‘Tillbaka till framtiden‘ med Michael J. Fox.

Brunch!
Michael J. Fox.

Det har varit mycket bakande och matlagande i dag. Först baka gifflar, steka korv, göra äggröra och snickra smoothies, sedan har jag bakat bröd, stekt en massa bacon och tillverkat egen kolasås, och så har jag gjort belgiska våfflor. Kvar är att baka brownies, som jag egentligen skulle göra i går, men somnade ifrån att göra.

Belgiska våfflor. Överst med jordgubbssylt och grädde, nederst med knaperstekt bacon och hemmagjord kolasås.

Jag är helt slut nu, men ska nog försöka samla mod att göra brownies också, tror jag…eller om jag helt enkelt ska spara det till i morgon? Jo, men vet ni, jag tror faktiskt jag gör det. Klockan är strax 22 på kvällen och jag har varit igång sedan 11 i köket, plus att ungdomarna och jag har städat en massa i dag också. Jag har ändå en del tvätt att ta rätt på – och jag hoppas verkligen inte det är stopp i avloppet när jag kommer ner den här gången! För när jag var ner förra vändan så hade det kommit en massa vatten på golvet i tvättstugan… :/ Och så har toaletten på bottenplanet fått för sig att den ska läcka en massa – suck. Precis vad jag inte behöver just nu. Men jag tänker skita i det för i kväll, och fundera på vad jag ska göra åt det hela i morgon. Jag har inte mer i mig nu oavsett. Jag ska hänga upp handdukarna jag tvättar nu bara, och starta diskmaskinen (som redan är laddad och klar), sedan får det vara bra för i dag. Jag har stickpodcasts jag inte hunnit titta på ännu och stickprojekt som behöver uppmärksamhet, så det är vad jag ska ägna de kommande par-tre timmarna åt. Jah. Så får det bli.

I morgon får det bli nya tag och nya stordåd. Då är planen att göra kåldolmar för första gången någonsin, att byta gardiner i köket för första gången sedan november/december 2018 (host…) och att få planterat alla fröer som kom i början på veckan. Good times! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *