Hetta

Det har varit en solig och varm dag även i dag. Exakt hur många grader vet jag inte, men jag gissar på 26-27 eller så. Lite väl varmt att vara ute i för min smak, men funkar att köra bil i (jag har dessutom faktiskt börjat uppskatta AC i bilen, något jag aldrig förut tyckt om), vilket jag ju skulle göra i dag.

Jag sov dåligt natten till i dag, hade ont i kroppen och så, på samma sätt som jag hade förra gången jag hade svårt att sova. Även då natten efter att jag hade härjat en massa i trädgården. Och det jag kommit fram till är att jag slarvat för mycket med min core-träning, och att det är orsaken till att jag haft så mycket ont i ländryggen, som i sin tur innebär att jag anstränger mig på ett sätt där jag kompenserar för att det gör ont i ryggen när jag jobbar, och så får jag ont överallt istället, och kan inte slappna av när jag ska sova. Ungefär så. Jag kan dock berätta att jag tagit mig själv i kragen och gjort några enkla core-övningar nu i kväll, och att jag (så klart) har mycket mindre ont nu (duh).

Men åter till bilåkandet. Jag behövde ju åka till människobyn i dag, och jag fick med mig 16-åringen också. Han behövde verkligen komma ut ur sitt rum och röra lite på sig, så det var bra att han hakade på. Sedan in till människobyn, där man i vanlig ordning får parkera i fel ände av stan och traska hela vägen upp till andra änden av gågatan för att ta sig till biblioteket. Även om vi tog det lugnt, så var det minst sagt en svettig och varm upplevelse. Men fram kom vi, och så fick jag lämnat tillbaka några böcker och lånat en ny, och 16-åringen passade på att skaffa lånekort och att låna på sig ett par intressanta LGBTQ-böcker. Sedan fick vi traska hela vägen tillbaka till bilen igen.

Jag lånade en tredje Riley Sager-bok, vilket verkar vara så många han har gett ut så här långt. Men det ska visst komma en till senare i år, hurra!

Väl tillbaka vid bilen var 16-åringen halvdöd av hettan, och jag var inte alltför pigg heller. Ingen av oss tål värmen särskilt väl, och det var riktigt skönt att få rulla iväg mot Biltema, med både öppna rutor och AC’n på fullt ös. Det var bara att fläkta det som fläktas kunde, typ. Det tog dock inte många minuter att åka till Biltema, så det blev ett kortvarigt nöje. Vi gjorde mer eller mindre en spurt genom affären där, och plockade på oss en rulle myggnät och en ny glödlampa till badrummet (äntligen!). Sedan hoppade vi i bilen igen och styrde mot Ica Maxi. Jag tänkte köpa kaffesirap, för jag har fått lite pippi på kaffe latte just nu när det är så varmt, och så var det hög tid för både dricka och glass. Ingen av dem hamnade på bild dock, vi hade alldeles för bråttom att få i oss dem. 😛 Sen kunde vi äntligen hoppa i bilen och få en dryg halvtimmes åkning hemåt, i svalkande temperatur. Ljuvligt.

Väl hemma, efter att ha sladdat förbi en av våra lokala Ica-affärer för att handla lite middag, så tog jag tag i myggnätstältet jag påbörjade i går. Eller beduintältet, som jag döpt det till i dag. Lyckligtvis var det skugga på baksidan när jag höll på, men trots att jag jobbade lugnt och metodiskt, så blev man rätt svettig ändå. Och vid ett tillfälle behövde jag kliva i poolen för att fästa ihop de olika myggnätsdelarna, och vet ni – det var riktigt VARMT i vattnet! Alltså på riktigt varmt. Det värmde mot min bara hud, vilket innebär att det måste ha varit minst 40 grader varmt i vattnet, om inte mer. Det var alldeles, alldeles underbart. 😀 Och till sist fick jag ihop allting, så nu kan vi bada utan att alla flygfän kommer åt en. Åtminstone inte mer än någon enstaka.

Myggnätsbeduintält.

Poolen vi har envisas dock med att tappa luften i den uppblåsbara kanten, vilket är en smula irriterande. Och jag tror det kan vara någon liten läcka på något mer ställe, där vatten sipprar ut, men det är så små mängder att jag inte ids bry mig om det i år. Men den där kanten retar mig lite, så eventuellt ger jag mig på att felsöka den i morgon, för att se om jag kan lokalisera hålet. Men en sak är säker – i morgon ska jag ligga i poolen och skvalpa! För i morgon blir det 30 grader varmt, och jag räknar inte med att få gjort något annat än att sticka, diska, ligga i poolen och ligga i hängmattan. Ungefär så. Och så lite matlagning på kvällen då, förstås. Men annars ska jag ha mig en helledig, njutig dag (i den mån det nu går i hettan), helt utan några som helst krav (för jag kommer ändå inte kunna uppfylla några krav under sådana omständigheter).

Dagens (nåja, kvällens) middag: Äggnudlar, kyckling, broccoli, bambuskott, rostade cashewnötter och sweet chili-sås. Mums!

Klockan har förresten tippat över midnatt och väl så det, som den ofta gör när jag bloggar, och det är nu den 24 juni. Med andra ord är det 6 månader till julafton nu. 🙂 Något närmare är däremot juli månad, då jag tänkte köra en ‘Christmas in July’-grej. Aldrig hört talas om det? Well, det ska vara något som kommit från de delar av världen där de har sommar under december, och därför firar jul mitt i sommaren. För att få lite vinterkänsla – julen är ju annars förknippad med just vinter – så kom det till en tradition om att fira jul i juli också, som är mitt i vintern för dem. Och eftersom juli är den sämsta månaden på året för mig och jag oftast får kämpa för att uthärda den, så passar det ju bra att köra lite ‘Christmas in July’ för mig med, för att ta mig igenom månaden. Dock kommer jag inte kopiera vårt traditionella julfirande, men däremot hitta på lite julrelaterade saker. Jag tänkte utmana mig själv att brodera klart ett av de två julbroderierna jag köpte under tidigt 1990-tal, bland annat, och jag tänkte göra julklappar (vilket jag för all del gör lite pö om pö under hela året), jag tänkte göra en ugly Christmas sweater, och så tänkte jag baka lite julrelaterade grejer. Det är ungefär så långt som jag har hunnit med den planeringen. Undrar förresten om det går att få tag på julmust i juli? Jag tänker mig att jag ska baka ett lass lussebullar, dricka julmust och bingetitta på julfilmer någon ledig dag i juli.

Näe, nu får det bli sängen. I morgon ska jag ha sommarlov hela dagen lång, och då vill man ju inte sova bort hela dagen! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *