Hemmaliv, Mammaliv

I dag hade jag en kort dag på nya jobbet, 5 timmar bara. Som sedan blev ännu kortare eftersom jag hade varit effektiv på förra nattpasset och fått undan en massa som annars skulle ha gjorts i dag. Mycket välbehövligt, för jag hade både studier och hemmafix att ta hand om i dag. Så i dag har jag exempelvis äntligen fått tvättat kläder för första gången på nästan två veckor! Tre proppfulla maskiner har jag kört, men tvättkorgen är fortfarande så full att det inte finns en chans att få igen locket… Faktum är att det är bara lite drygt hälften av det som återstår som faktiskt går ner i tvättkorgen, resten ligger på golvet bredvid. Men det får det lov att göra tills på fredag nu, för nu kommer det ta ett par dagar innan allt jag tvättade i dag är ordentligt torrt och kan läggas undan (nej, jag har ingen torktumlare).

Jag har dessutom hunnit köra två fulla diskmaskiner, så nu är jag för första gången på nästan två veckor på riktigt ikapp med disken också. Och jag hann tukta några av dammråttorna i köket åtminstone. Framsteg! 😀 Men SOM jag längtar efter att alla dessa intropass ska vara över på nya jobbet, för det har ätit upp så enormt mycket tid för mig. Så här mycket kommer jag ju inte jobba på samma tidsrymd i normala fall. Och om jag nu ska vara alldeles uppriktig, så vill jag inte jobba mer än jag måste där. Det finns liksom ingen känsla av trivsel, ingen känsla av att passa in, och jobbet i sig är inte kul någonstans. Det är den kalla, hårda sanningen, och det står jag för. Jag vet att jag borde vara tacksam, och visst är jag det också, för det är många som sliter och inte får några jobb alls just nu. Men det gör inte att det känns bättre att gå dit. Och så de här förbannade luftvägsproblemen man får så fort man är där. I dag var jag där i typ 3½ timme, och jag känner mig fortfarande sträv i halsen. Ungefär som om jag rökt alldeles för många cigaretter i snabb takt (nej, jag röker inte alls och har inte gjort det på över 8 år). Men jaja, nu är det i alla fall bara två intropass kvar! Två långa dagpass för all del, men det ska väl gå.

Utöver tvätt och disk, så har jag även fått hem lite paket i dag, och nu i kväll satte jag mig i sängen för att öppna kartongerna som anlänt i går och i dag. Det var dels tatueringskitet jag beställt åt 17-åringen, dels ett schackspel åt 14-åringen, och dels det där tv-spelet som framförallt 25-åringen önskar sig, och som vi inte äger en konsol att spela det på. 😛 Håll tummarna att jag kan lösa ett PS4 innan jul!

En hel bunt med kartonger.
Tatueringsmaskinen hann jag stoppa tillbaka i lådan innan jag kom på att jag skulle ha tagot en bild på den, men det blev i alla fall en bild på schackspelet. 🙂
Det här spelet vill jag jättegärna sitta bredvid och titta på medan de spelar!

Kvällen har i huvudsak ägnats åt att fixa lite med pepparkakshusen (mer om det i dagens (skakiga) Vlogmas), laga mat och plugga inför morgondagens Zoom-grupparbeten. Jag har två stycken bokade, ett kl 11 och ett kl 13, och känner mig måttligt förberedd till båda. Det ena ska vi göra någon jämförelse mellan olika inställningar vid olika typer av röntgen, men vi har aldrig fått några siffror att jämföra och det går fasen inte att googla fram informationen heller. Så hur i hela friden ska vi då kunna göra någon jämförelse och resonera kring det hela, undrar jag. Och det andra grupparbetet är ett där vi ska boka in en intervju med någon på sjukhuset, vilket är enkelt nog. Det är bara det att vi utöver de 11 förhandsbestämda frågorna även ska komma på 5 frågor själva, och jag kan fasen inte komma på något vettigt att fråga. Här och nu kan jag inte komma på en enda sak jag vill fråga om interventionsmedicin. Men jaja, jag kanske kommer på något briljant när jag har sovit på saken.

Jag har även betalat lite räkningar i kväll som släpat efter (riktiga surdegar, så skönt att bli av med, fast det kvarstår fortfarande en del), och jag har förnyat min ansökan om bostadsbidrag. Jag räknar kallt med att de hittar ett eller annat sätt att se till så att jag inte längre ska få det nu när alla barn bor hemma hos mig. De tycker säkert man blir rik bara för att man får bidragsförskott och barnbidrag. Men nu har jag i alla fall fått skickat in det, det är skönt.

Jag spelade in ett Vlogmas-avsnitt också, skakigt som f*n av någon anledning, där jag bland annat öppnade dagens adventskalenderpaket från syrran. Helt underbar juh! Jag skrattade högt när jag såg den här, haha.

Det får bli inköp av ram till den här med. 🙂

Ja, det var ganska precis vad jag hann med i dag. Nu ska jag hitta något att äta, titta lite på andras Vlogmas-videos på YouTube, sedan ska det sovas. 🙂

Vlogmas, dag 2.

1 kommentar

  1. “Vila i tid” Underbart ! ska genast kasta mig över broderilådan. Tack

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *