Hemmafix

Jag visste med mig själv att jag skulle vara trött i dag, efter att ha kört drygt 20 mil t/r för att hämta tonåringarnas saker i går, och efter den mentala anspänning det hela innebar. Jag hade inte planerat så värst mycket i dag på grund av det, utan tog för givet att jag mest bara skulle sitta i soffan och sticka. Det enda som egentligen var ett måste i dag, utöver middag, var att göra födelsedagspresenter till 24-åringen och att baka en chokladtårtbotten inför hans födelsedag i morgon. Dessutom behövde min pekfingerled på höger hand också vila, för den har varit helt kass i de senaste dagarna. Oklart varför. Det är i alla fall samma led som krånglat till och från en längre tid, och som blev riktigt dålig i december, när jag maratonvirkade mormorsrutefilten som skulle bli julklapp åt 14-åringen.

Första pekfingerleden, där pekfingret börjar, gör svinont i dag. Ajje…

Dagen inleddes med att bli osams med 14-åringen, som envist hävdade att han var sjuk och inte ville gå i skolan. Suck. Det som gick så bra de första två dagarna… Samtidigt kan jag inte riktigt klandra honom, för skolan har varit ett svårt kapitel för honom på så många sätt, och att nu komma in som helt ny i slutet av skolåret gör ju inte saker enklare. Det gör ont att se sina barn, som är en bra bit över genomsnittet både vad gäller intelligens och kapacitet för inlärning, sakta ruttna bort i ett skolsystem som inte alls passar dem. Det finns liksom inget sätt att tillgodose intelligenta och introverta barns behov. Alls. Och jag gråter mentalt över att se dem tappa lusten till utbildning mer och mer för varje år som går, och önskar SÅ att jag hade fått hemskola dem istället. Men icke, i Sverige har vi skolplikt istället för att fokusera på att lära sig saker, det viktigaste är att vara DÄR. Fullkomligt vansinne, frågar ni mig.

Hur som helst, 14-åringen fick stanna hemma till sist, eftersom han helt klart mådde dåligt. Dock berodde det mer på stress än att han faktiskt var sjuk, men det är ju illa nog i sig. Men i morgon är det en ny dag, och jag hoppas jag kan få honom till skolan i morgon i alla fall, och gärna fredag också, sedan har han ju påsklov i en dryg vecka, lyckligtvis.

Jag tog det lugnt under förmiddagen och passade på att sticka lite mer på ärmen till koftan jag håller på med, och några varv på strumpan jag påbörjat. Strax efter lunch kom 16-åringen och gjorde mig sällskap, och passade på att också vara lite kreativ. Han gjorde ett sånt där loom-armband till mig i svart och turkos (min favoritfärg) – supersnyggt!

Nytt armband. 🙂

Jag passade på att tillverka en ny Pokemon i födelsedagspresent åt 24-åringen, eftersom det ju blivit lite av en grej att göra det. Hittills har han fått en Mudkip (som jag inte blev nöjd med alls, och som fick ligga i en låda hur länge som helst, innan han fick den. Men han tokgillade den ändå. 🙂 ) och en Bellsprout (den blev jag jättenöjd med, och han älskade den), och i dag gjorde jag en Drifloon, som jag blev hyfsat nöjd med. Fast allra mest nöjd är jag nog med att jag bara kan kliva in i arbetsrummet och hitta allt jag behöver för såna här projekt hemma. 🙂

En Mudkip som jag gjorde typ i början av 2019 (tror jag). Tydligen var det här den enda bilden jag hade på den i min mobil.
Bellsprout, som han fick i julklapp förra året.
Och så en Drifloon, som han ska få i födelsedagspresent i morgon.
Dagens outfit – världens största flanellskjorta. 😛

Sedan blev det middag, och i dag var det 16-åringens favorit som stod på matsedeln; kyckling, äggnudlar och broccoli, serverat med sweet chili sauce och/eller soya, om man gillar det. Snabbmat jag verkligen tycker om också, inte minst för att det går så snabbt att göra.

Mums! Det slår mig dock nu, när jag tittar på bilden, att rostade cashewnötter säkert vore supergott också till det här. Måste testa det nästa gång!

Efter maten var det dags att sno ihop tårtbotten inför morgondagen, så jag gjorde det lite snabbt. Ska lägga ihop tårtan mitt på dagen i morgon, tänkte jag, när 16-åringen och jag är tillbaka från besöket på hans nya skola på förmiddagen.

Chokladtårtsbotten på svalning!

Medan tårtan stod i ugnen tog jag tag i något jag tänkt göra hur länge som helst: byta gardiner i köket. Vinter-/julgardinerna i stora fönstret har faktiskt suttit uppe sedan december 2018… Men så är det när man har utmattningssyndrom, en del såna där grejer får helt enkelt lov att vara tills energin behagar infinna sig. Och det gjorde den tydligen i dag. Så nu är det påskgardiner med tulpaner på uppe i båda fönstren, för jag slog till på att pilla bort ljusslinga och hela faderasket i lilla fönstret också, när jag ändå var igång.

Stora fönstret före gardinbyte.
Stora fönstret efter gardinbyte. Och ja, jag har alltid fördraget i det fönstret numera. Jag mår SÅ mycket bättre av att ha det, istället för att folk ser rakt in i mitt kök från vägen utanför. Min inre introvert kom till ro på ett helt nytt sätt när jag gjorde det.
Lilla fönstret före gardinbyte.
Lilla fönstret efter gardinbyte. Den här kappan handmålade jag för flera år sedan, och den är dubbelt så lång som på bilden. Jag måste vika den dubbel när jag sätter upp den, för den är alldeles för stor. Man jag vill inte klippa sönder den heller.

Nedanför lilla fönstret har jag förresten min lilla purjolöksodling på stumparna av purjolök som jag sparat när jag lagat mat. Just nu har jag tre stycken i olika stadier, och ser fram emot att se hur mycket de faktiskt kan växa på det sättet. Dessutom har jag sått purjolök också, från frön alltså, och hoppas på att det ska bli något av dem också.

Purjolök var det här!

På tal om frön, så passade 16-åringen och jag på att peta ner lite mer frön i en låda nu i kväll, så nu ska det förhoppningsvis bli både chili, blåklockor, prästkragar och solrosor också.

Mer fröer sådda.

16-åringen och jag var iväg och handlade efter lunch också i dag, och svängde förbi ett av de lokala paketställena och hämtade paketet med min nya spegel till bilen – hurra! Nu hoppas jag bara det är enkelt att montera den, för jag har verkligen saknat spegel på vänster sida.

Ny spegel till bilen.

Avslutningsvis i kväll har jag gjort i ordning en presentlåda med lite gamer-tema åt 24-åringen, som jag ska fylla med diverse godis och sånt. Det tar ett tag att göra såna där lådor, men det är ganska kul. Jag ska dock göra någon dekoration på utsidan också, fast det får bli i morgon, för jag är toktrött nu.

Jag har klätt lådan utvändigt med bitar av jeanstyg, och insidan med lite vaddering i botten och ett lila fodertyg. Till insidan av locket printade jag ut lite bilder på temat ‘spel’, och i morgon ska jag handla 24-åringens favoritgodis och fylla den med. Om jag hinner kanske det också blir en till Pokemon.
Utsidan av lådan, som jag ska dekorera färdigt under dagen i morgon.

Ja, det var den dagen, det. Nu är klockan en kvart över midnatt, och det är väckning 7, så det är hög tid att pallra sig i säng.

Bäst i dag I: Har inte behövt stödvila under dagen.

Bäst i dag II: Minimalt med aprilskämt i omlopp, och de som dök upp var faktiskt roliga, för en gångs skull.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *