Hejdlöst ledig

Ja, hej, och ursäkta radioskuggan de senaste par dagarna, men ni förstår, jag bestämde mig för att vara hejdlöst ledig. Det skulle ju regna i två dagar, vilket innebar innedagar och inget trädgårdsarbete, och inte var jag bokad på jobb heller, så…ja. Jag ignorerade det enorma behovet av att städa huset, och tog ledigt istället. Typ nattlinne-och-tights-hela-dagen-ledigt, och se film efter film på löpande band, medan jag stickade. Det är vad jag har gjort i två dagar nu. Det enda jag har klätt på mig för är att åka och handla lite snabbt, men det var raka spåret tillbaka till myskläder direkt jag kom hem igen. Och jag har knappt ens lagat mat de här två dagarna. Thailådor och fryspizza från Ica i går och pastasallad i dag. Snabbt och enkelt, båda delar.

Det har varit riktigt skönt att bara få vara en liten stund. Få strunta i alla måsten och (nästan) bara göra som jag känt för. Sett allt jag planterat utomhus formligen explodera av växtkraft utomhus, samtidigt som de första gurkorna börjar komma inomhus, och både tomater, paprika och chili blommar.

Här blir det gurkor!
Jag ska bli mormor! 😉
Paprikablomma.
Får visst såga hål i taket så tomaterna får plats…
Även gurkorna har burit iväg så det står härliga till.
Paprikorna är bara 2/3 så stora som chilin, men de har mycket mera blommor, och ser ut att komma med frukter först av de två.
Ståtliga chiliplantor.

Nu har alla vallmon som är på rymmen på olika ställen i trädgården börjat blomma för fullt, men inte de få som är kvar i rabatten ännu.

Jättevallmo.
Den här ensliga stackaren (ursäkta den dåliga bildkvalitén) har bestämt sig för att växa mitt i en grusgång hos mig. Det är inte en jättevallmo, utan en ganska liten rackare, och den måste ha frösått sig från någon annans trädgård, för jag har annars inga såna här.
Ser ni alla potatisplantor? 😀
Jordgubbarna stormtrivs, och nu finns det massor av gröna gubbar på mina plantor (det syns inte så bra på bilden dock).
Rabarbern har äntligen börjat ta sig också!
Så även min Morning glory, som nu börjat klättra på allvar.
Även honungsörten börjar piggna till nu – hurra!

Ja, det var över huvud taget ett par välbehövliga regndagar, både för mig och för allt som växer. Och ni skulle se hur petuniorna växer!

Nå, medan allt detta har växt och haft sig i lugn och ro de senaste dagarna, så har jag jobbat vidare på den där toppen med bubbel-ärmar, och nu i kväll blev den äntligen klar! Och jag är SÅ nöjd! 😀

Förlagan.
Min version. Jag ska fotografera den på mig också, men det är för mörkt för att få till en bra bild i kväll.

Dagens sovmask-uppdatering:
OMG, vilken bra grej det här är! Jag sov inte egentligen dåligt innan, jag hade bara svårare att somna och lättare att vakna när det blev ljust, eller det var åtminstone så jag upplevde det. Men nu, efter att ha använt sovmasken i flera dagar, så kan jag konstatera att min sömnkvalitet över huvud taget blivit grymt bra. Ljuvligt! Enda nackdelen med den är att den inte är så bra för mina lösögonfransar…

2 kommentarer

  1. Åh så fin den blev!!! Och oj vad det växer!! Och åh en sivmask skall jag nog fixa till Lo, kanske skulle hjälpa vid insomningen och att somna om på morgonen… 😎

    1. Author

      Tack! 🙂

      Ja, gör det, det har gjort en ENORM skillnad för min sömn. Jag sover fantastiskt mycket bättre, trots att jag absolut inte tycker jag sov dåligt innan. Men det är en helt annan sömnkvalitet nu, och jag somnar även SÅ mycket lättare, och jag har hittills inte vaknat förrän jag faktiskt har sovit klart, om jag inte blivit väckt av larm eller någon annan invånare i Palatset. Jag hade aldrig kunnat ana att en sån enkel grej skulle göra sån skillnad. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *