Harper Valley PTA

Under tidigt 1980-tal, när jag var ungefär 8-10 år gammal, så spelades det ofta country hemma hos oss. En av låtarna som spelades var ‘Harper Valley PTA’ av Jeannie C. Riley. Jag lärde mig fort texten, och upptäckte sedan att den fanns inspelad som film också, med Barbara Eden i huvudrollen.

Jag älskade den filmen. Dels för det upproriska i den, där mamman tar ståndpunkt och vägrar anpassa sig efter skolkommitténs åsikter om hur hon ska klä sig och vara som person, dels för humorn i den, där bland annat målar en elefant rosa och leder den hem till en ledamot som är ökänd för att vara hård på flaskan, och också för dotterns del i det hela, som går från att vara en ganska alldaglig unge med tandställning till att bli en vacker svan efter att ha fått en make over.

För ett tag sedan kom jag att tänka på den filmen igen, och kan ni tänka er – den fanns på YouTube! Det blev ett galet roligt återseende, nästan 40 år senare. 😀 Fast man får så klart ha i åtanke att filmen är inspelad 1978, antagligen med en ganska begränsad budget, och att kvalitén är därefter. Men det förtog inte på något vis nöjet att återse Stella i hennes minikjolar och scenen när hon berättar för Harper Valley PTA vad hon tycker om dem. 😀

Du kan se hela filmen här:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *