Han åkte in med ett ‘thump’

Underbara, ljuvliga höst! I dag blev det en långpromenad in på hälsokontot fastän jag inte egentligen hade tid, och det var alldeles ljuvligt. Den saken kan du läsa mer om HÄR, samt varför jag tycker du ska kasta din badrumsvåg över balkongräcket. 😉

En nackdel med hösten är dock att vissa insekter börjar flytta in, och inte nöjer sig med att bo i garaget. Som jättebautahusspindeln jag hittade i mitt arbetsrum i kväll… 😱 Nej, ni behöver inte vara oroliga, jag kommer inte posta någon bild på den. Den jäkeln hade planer på att botanisera bland mina garner, det såg jag tydligt, så han fick åka raka spåret in i dammsugaren. ‘Thump’! sa det när han for in, så stor var den. Blä! Spindlar kan jag allt vara utan, i alla fall inomhus på våra bostadsytor.

I övrigt har jag gjort tappra försök att plugga i dag, eftersom jag ligger en dag efter på grund av allt som hänt. Planen var att komma ikapp och beta av både det som kvarstod av gårdagens föreläsning + frågor, samt dagens föreläsning + frågor. Och helst att förstå åtminstone litegrann av det jag skulle lära mig. Det gick ju ganska så käpprätt åt fanders, kan man säga…

Jag hittade ett sätt att försöka bibehålla intresset för föreläsningen genom att tillföra extra dopamin, då i formen av musik med lite lite lagom högt bpm. Så jag körde det på Spotify och föreläsningen på YouTube, och det funkade faktiskt hyggligt i en timme. Sen kände jag att det var hög tid att få lite frisk luft, så det blev en powerwalk. Sen blev det en snabb dusch, handla lite, och kulinariska läckerheter i mikron för att jag skulle hinna med allt studerande. Fast jag visste att det var kört för dagens föreläsning, för klockan var över 19 redan, och jag kämpade fortfarande med gårdagens föreläsning och de 18 A4-sidorna med frågor som hörde ihop med den. Så jag fick revidera planen och satsa på att bli klar med gårdagens föreläsning i alla fall.

Det gick inte riktigt som jag hoppades. Jag lyckades inte ens beta av gårdagens föreläsning till fullo. Han delar in dem i 20-25 minuters avsnitt, och jag hade typ tre såna kvar i kväll + 6 sidor frågor kvar att göra. Vad tror ni hände? Jag tvärsomnade medan jag lyssnade på honom. Fastän jag kör honom på dubbla hastigheten så klarar jag alltså inte av att hålla mig vaken. Det. Är. HELT. Omöjligt.

I morgon ska jag enligt schema jobba med frågorna jag ska presentera på fredag (13 stycken, tror jag det var), och jag tror faktiskt jag får strunta i det som är kvar av föreläsningar den här veckan och bara jobba utifrån kompendierna och de sju miljarder sidorna med frågor, och hoppas att jag inte förlorar alltför mycket på att inte lyssna på honom (jo, han kommer med information då också, som inte är nerskriven någonstans, det vet jag sedan innan). Prio får bli att klara grupparbetet på fredag, inte att lära sig materialet, för just nu kan jag inte göra båda delar. Sen kommer jag ha en vecka på mig att repetera och lära in allt vi haft hittills, sen blir det dugga nästa fredag. Det är ju bara att hoppas att man hinner få in tillräckligt mycket på den veckan för att klara tentan, och tacka sin lyckliga stjärna att det inte är farmakologi åtminstone, för den tentan måste man ha alla rätt på. Inte för att jag läser farmakologi nu, på röntgenutbildningen är det tydligen en mycket enklare version av den kursen som ges. Men jag måste erkänna att jag just nu önskar att jag hellre hade haft den här kursen godkänd sedan innan, och inte farmakologin, för det här är pest och pina. Och varför ska vi ha 15 timmars föreläsning och nästan hundra sidor frågor + tre tillfällen grupparbete + presentation bara på cellen och cellens funktion och uppbyggnad när vi läser röntgenprogrammet?? Det är fullständigt obegripligt. Då hade det känts mer rimligt att vi läste samma farmakologi-kurs som sjuksköterskorna, eftersom vi också ska kunna administrera medicin. Men nejdå, DEN kursen har de minsann gjort minsta möjliga av, istället för den här. Suck.

Jaja, vi får väl se hur det går. I nuläget kan jag i alla fall säga att det är helt uteslutet att jag klarar duggan nästa vecka. Att först bli sjuk och sedan ha all denna kalabalik på hemmaplan har verkligen inte underlättat mina studier, om man säger så. Men det är väl bara att nöta på och hoppas det bästa nästa vecka. Klarar jag inte den här kursen, så kommer jag inte få börja på termin 3, så mycket vet jag i alla fall. Tydligen får man inte tenta om den i tid för det, eller hur det nu var. Det lät märkligt för mig när de sa det, men de tryckte hårt på att det var så, så det är ju bara att acceptera. Fast just nu hägrar det väldigt mycket med ett heltidsjobb inom precis vad som helst (nästan) bara för att slippa den här förhatliga kursen. ALLA hatar den här, även de färdigutbildade sjuksköterskorna på jobbet. De bara stönar i sympati med mig när jag berättar att jag läser den just nu.

Jaja. Det är sent och hög tid att sova. I morgon blir det nya tag – och ett läkarbesök med 25-åringen ska jag också få klämt in under eftermiddagen, så där kommer det försvinna ett par timmar också. Det blir verkligen till att fokusera på grupparbetsfrågorna i morgon, den saken är säker, så får vi se om jag lyssnar på det jag missat av föreläsningar den här veckan i efterhand.

Fantastiskt väder i dag.

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *