Full fräs och full vinter

Himmel och pannkaka – var kom all denna vinter så plötsligt från?? Jag bara undrar. Även om jag älskar vinter, så känns det fortfarande lite snopet att den liksom bara rasade in som en objuden gäst för någon vecka sedan, precis lagom till att man hade gett upp hoppet om någon vinter alls. Och det har inte bara snöat i hytt och pin, det har dessutom blivit kallt. Flera stycken minusgrader, rent av. Ja, till helgen ska det rent av bli nästan 20 minusgrader om nätterna. Snacka om snabb omställning – det är ju inte mer än en dryg vecka sedan vi fortfarande hade plusgrader och snöfritt. Jag fick till och med ta fram min vinterjacka i dag, för första gången på över ett år (och förra vintersäsongen tror jag inte jag hade den på mig mer än fyra gånger ungefär).

Förmiddagen i dag spenderades med att framförallt editera YouTube-videos. Eller en av dem i alla fall. Det tar ju lite extra tid med de första man gör, när man ändrar på intro, outro, musik och sånt jox. Men jag fick i alla fall färdigt sypodcasten i förmiddags, så att den var klar för rendering. Jag kom även ihåg att dölja mina trosor som jag så plötsligt flashade mitt i videon (fadäs!). 😛 Sedan blev det till att filma fler videos, och ytterligare tre gjordes i dag, i tillägg till gårdagens tre. Mastigt, och tur att jag inte ska göra sex videos varje vecka. Men nu är allting filmat och klart i alla fall, utom möjligtvis den svenska vloggen, som jag eventuellt filmar lite mer till i morgon. Vi får se.

Filmat i dag: Glossybox unboxing, och en Glossybox review, bland annat. Det var riktigt roligt att göra! 😀

Sen blev det att storhandla. Puh, vilken pärs! Men skönt att få undan en massa sånt, och att slippa åka på affären förrän på fredag igen. Just nu är målet att handla två gånger per vecka, men ideellt vore ju att få ner det till en gång per vecka. Men jag är hur som helst nöjd även med två gånger per vecka, det är ju betydligt mindre än 7 gånger i alla fall.

Väl hemma från handlandet stod det “Träning” i min almanacka. Det är hög tid jag kommer igång med det igen, och så här inledningsvis har jag planerat för tre träningspass i veckan, på tisdag, onsdag och fredag. Om jag inte är schemalagd på jobb då, vill säga. Tanken är då att jag ska fokusera på styrketräning på tisdagar och fredagar (jag har satt av en timme för det, men det inkluderar även att duscha, så jag tänker mig snarare någon typ av HIIT-pass som inte tar mer än typ 30 minuter totalt, med alla repetitioner). På onsdagar har jag satt av två timmar, så att jag ska kunna köra ett långpass då, exempelvis löpning eller bara en promenad, eller vad nu vädret medger. En mera aerobisk dag, om man säger så. Och känner jag att jag vill göra något mer, så kan jag lägga det på helgen i så fall, om jag inte jobbar på sjukhuset då.

I dag var det alltså meningen att det skulle bli ett styrkepass. Kung Bore hade dock tagit saken i egna händer, och inte bara vräkt ner två miljarder ton (ca) snö här, utan han hade dessutom sett till så att de översta 5 centimetrarna av den där snön först hade blivit blöt, och sedan frusit ihop, till en tjock, härlig snöskorpa. Hej skarsnö! Jag upptäckte det här när jag skulle åka och storhandla, och insåg att det jag trodde var högst 10 cm lössnö på garagebacken och gången fram till ytterdörren i själva verket var hård skarsnö, och att den dessutom täckte bilen också. För inte att tala om de stenhårda, frusna plogvallarna jag hade fått både mot gångvägen och garagebacken när de plogade i natt… Jag skulle hämta upp 17-åringen i hans skola, så jag hade inte tid att skotta något innan jag åkte, utan det var bara att försöka få bort skarsnön av bilen åtminstone, och sedan ta sats för att förhoppningsvis komma upp från garagebacken. Samt be en stilla bön att det inte kom något dumhuvud i full kareta uppför eller nedför backen precis när jag tog sats upp på vägen.

Jag hade tur, det kom ingen bil och jag tog mig nätt och jämt upp på vägen, men upp kom jag. Det stod dock klart att det nog skulle vara en väldigt dålig idé att försöka ta sats för att backa ner där sen, efter att jag hade handlat, och att dagens träningspass nog fick lov att bli skottning av skarsnö och isklumpar, både på garagebacken, gångvägen, och även för att skotta plats för soptunnan ute vid vägen (sophämtning i morgon) samt väg från trappan och ut till vägen så att jag slapp bära den tunga tunnan, och slutligen vid postlådorna, där den som skottat vägen så vänligt lämnat efter sig stora, stenhårda isklumpar så att postbilen skulle få problem att nå fram till lådorna. Pust, säger jag bara – det blev ett träningspass som hette duga! Dessutom hade jag sönder min skyffel på den stenhårda snön, så jag måste köpa en ny sån sen också.

Suddig bild, men så var jag minst sagt skakis i armarna när jag hade skottat klart allting.
Garagebacken blev också skottad. Notera den lilla snövallen uppåt vägen, från plogningen i natt. Den var inte hög, men det var baske mig nästan bara isklumpar i den, så det krävde sin kvinna att få fram nerfarten till garaget, gångvägen till ytterdörren, plats för soptunnan och utgrävning av postlåda. Nog blev det ett styrketräningspass allt! Notera även hur mycket snö det fortfarande är på bilen – det är alltså efter att jag kört den i sammanlagt en timme, däribland 2×25 minuter i ett sträck.
Grått, mulet och plusgrader för en vecka sedan, och nu är det plötsligt full vinter. Tjoflöjt!

Det var en minst sagt trött kvinna som tog fatt på matlagningen efter allt skottande, och det var ju tur det inte var mat som krävde någon större finmotorik i dag. Menyn upplyste om att i dag skulle det bli DIY lasagne, och det behöver man lyckligtvis inte göra några finmotoriska manövrar i någon grad för att få ihop. Undrar du förresten vad en DIY lasagne är? Jo, det är när man tröttnar på att lasagneformen alltid är precis för liten så att allting bara kokar över, och man övergår till att koka pasta, göra köttfärssås, och göra ostsås, så får var och en ta så mycket de vill av de olika beståndsdelarna, och ingenting kokar över någonstans. Voila! DIY lasagne. 😀

DIY lasagne.
Sedan unnade vi oss sån här glass till efterrätt. Riktigt god!

Det bästa med att bli klar med skottningen var nog när jag äntligen kunde öppna postlådan, efter att ha skottat klart det sista. För däri låg det andra paketet från Bird&Blend som jag väntat på. 😀 Och även den här gången hade de skickat med prover på andra teer de har, och båda påsarna de skickade med är sorter jag varit nyfiken på och velat prova. Kul! Men gulligast av allt var nog det där lilla personliga meddelandet de skriver till varje kund, där den som packade min order då under mellandagarna faktiskt hade bemödat sig med att ta reda på hur man önskar gott nytt år på svenska. Hur charmigt som helst juh! ❤

Efterlängtat paket i postlådan i dag.
Och en jättegullig hälsning! ❤

Ja, det har varit full fart hela dagen här i dag med. Efter middagen fick jag editerat och renderat ytterligare en video, och jag har ägnat ett par timmar nu i kväll åt att jobba på mitt bokmanus. Jag känner mig oerhört trött och sliten just nu, men samtidigt väldigt nöjd med vad jag har åstadkommit i går och i dag. De kommande dagarna är också ganska fullspäckade, men jag upplever att det är på ett annat sätt än i går och i dag, och att det kommer bli lugnare nu. I morgon har jag exempelvis lyxat till det med hela tre timmars sytid på eftermiddagen, men utan att ha någon slags deadline på det hela. Jag kan jobba hur sakta eller snabbt jag vill. Och förutom mitt långa träningspass på förmiddagen i morgon, som nog får bli ett städa-garaget-pass (så att jag kan få in bilen innan det blir smällkallt i helgen), så ska jag skriva bok ett par timmar efter lunch. Det är inte heller så stressande, eftersom jag inte har något mått på hur mycket jag ska skriva just nu. Jag hoppas på att få ihop två sidor per pass, men allt från två meningar till 20 sidor är lika okej i det här läget. Så i morgon torde bli en ganska lugn dag, om allt vill sig väl. Det ser jag fram emot.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *