Full fräs i Palatset

Mjahaja, helgen blev ju inte riktigt som tänkt, då ytterligare en förkylning satte käppar i hjulen för mig och det inte blev något jobb. Fast samtidigt var det en bra grej, för dra mig baklänges vad jag behövde en hemmafixarhelg! Förvisso blev det väl inte fullt så mycket gjort i går som det kunde ha blivit, eftersom jag ovanpå allt annat slog till på en sömnlös natt. Oklart varför, men kanske berodde det på att fredagen blev en dag där jag gjorde sju tusen saker och att jag inte riktigt hann landa mentalt innan jag skulle sova. Och när klockan var typ halv fyra på morgonen och jag började inse att det nog är kört med hela sovandet, och jag skulle upp kl 05:30 för att sedan jobba 07-17, DÅ börjar jag så klart tänka på hur gärna jag skulle vilja äga en nöjespark med temat skandinaviska sagor och äventyr, och kommer på att det finns en sån till salu hemma på min ö. Hur stora tror ni oddsen är på att man kan somna då? Det var ju bara att glömma. Istället låg jag där och funderade på hur en ruinerad, ensamstående trebarnsmorsa som hankar sig fram som timanställt vårdbiträde medan hon pluggar ska få ihop 8,5 miljoner för att köpa det där stället, och gärna ett par-tre miljoner extra för att åtminstone börja bygga på min egen park utöver det som redan finns.

Det finns mycket potential i det här…
Och jag skulle få komma hem till både fjäll och hav.
Det här gillar jag! Någon som har 8-10 miljoner att låna ut på obestämd tid?

https://www.finn.no/realestate/businesssale/ad.html?finnkode=189991456

Jag hittade inga svar på den frågan, och fick till sist ge upp hela jobbandet, både till följd av sömnbrist och förkylningar i hushållet. Jaja. Jag somnade inte förrän vid 11-tiden på förmiddagen och sov sedan bara 3 timmar på soffan. Alldeles för lite, och man var ju inte precis ett under av effektivitet i går. Men lite fick jag ur händerna i alla fall. Jag lyckades göra mat och jag lyckades filma gårdagens Vlogmas åtminstone, och jag stickade lite på en julklapp, och jag fortsatte montera pepparkaksgrejer. De har ockuperat köksbordet i två veckor nu eftersom jag inte hinner med, så det är hög tid att få allting monterat. I morgon ska jag dessutom baka farmors julbröd, så då behöver jag ha bordet tomt för att knåda degen på. Vi får se hur det går med den saken.

Fredagens adventskalenderpaket från min syster. Duken är likadan som ett gäng jag fått med ljusblått broderi, och som passar perfekt i mina tre glasskåp. 😀
Monteringsarbete pågår.
Gårdagens kalenderpaket från syrran innehöll en vansinnigt gullig liten pompom, som jag funderar på att antingen sätta på den jeansväska jag tänkte sy åt mig själv nån gång framöver, eller använda som pompom på en mössa till en skogstomtegubbe jag stickade för snart ett år sedan. Måste fundera lite på hur jag ska göra.

I går tog jag mig äntligen tid att öppna paketet med min ringlampa också, den som jag önskat mig i flera år, men där jag haft så mycket att göra att jag inte ens hunnit öppna paketet, utan det fått stå på hallgolvet bara.

Äntligen en ringlampa! Lycka!

En annan grej jag äntligen tog mig för med i går var att ge Baby Yoda-figuren jag håller på att skapa ögon, så nu är hans huvud helt färdigt och jag behöver bara designa kroppen. 🙂

Baby Yoda-huvud.

En annan sak jag också gjorde i går var att korrekturläsa svenska mönstret för Örebrovantarna, så nu behöver jag bara översätta det till engelska, sen kan jag äntligen publicera det. Det är hög tid! Mönstret har ju varit färdigt i flera veckor, men jag har varit så upptagen och/eller så trött att jag inte hunnit/orkat med korrekturen eller översättningen, men nu är jag åtminstone ett steg till vidare på vägen. Jag vill ju väldigt gärna komma igång med Kirunavantarna också. Dessutom har jag sålt lite mönster på sistone, så det hade ju varit bra att publicera något nytt också. Och förresten sålde jag här om dagen en projektväska också, som skulle resa ända till Kanada! Det tycker jag är lite coolt. Kanada är ju lite av ett drömland, och ett ställe jag skulle kunna tänka mig att flytta till, och nu får alltså en av mina projektväskor flytta dit åtminstone. 🙂

I dag sov jag ut igen och kände mig faktiskt någorlunda mänsklig när jag vaknade. Dessutom kände jag väldigt tydligt att det var dags att skriva den där bestsellern nu, dock hade jag ingen direkt skrivinspiration eller någon särskild idé när jag vaknade. Lite opraktiskt, för det hade ju varit bra att ha också. Istället blev det i huvudsak en dag framför kameran och med Premiere Pro. Tre olika YouTube-videos har filmats, editerats och laddats upp, och kommer dyka upp på en kanal nära dig. Ja, den ena är redan publicerad – dagens Vlogmas, de andra två kommer på onsdag och fredag i veckan som kommer. Jag tycker det är så kul att hålla på med det här! Men jag önskar jag hade en bättre dator att köra Premiere Pro på, för min laptop orkar bara köra basic-grejerna i det programmet. Försöker jag exempelvis lägga på filter eller effekter, så kräks den bara och i bästa fall hänger sig programmet helt, i värsta fall hela laptopen och jag måste starta om hela rasket.

Dagens kalenderpaket från syrran, och den enda julpynt som kommit upp granen utöver lamporna… 😛
Julfint. ❤
Godismaskarna gjorde mig nästan lite sugen på tequila, av någon anledning… 😛

Annars har vi julmyst lite i kväll, tänt i adventsljusstaken och gjort juldofter på spisen, ätit kladdkaka som 14-åringen bakat, och julklappsstickat. Ja, och så editerat en massa videomaterial då.

Andra söndagen i advent.
14-åringen bakade kladdkaka.
Jag hettade upp vatten, gammal odrickbar glögg, en apelsin skuren i skivor, kanelstång och ett par stjärnanis i en gammal kastrull, som fick stå och dofta gott bara.
Jag hittade en påse med några hela nejlikor i botten bland mina kryddor, och det räckte precis till att göra en nejlikeapelsin.
Nu börjar jag dessutom komma en bit på 17-åringens julklappströja. 🙂

Ja, det var i grova drag min helg. Nu ska jag tvätta ansiktet, hänga upp några gardiner på tork och sedan störtdyka ner i säng. I morgon är det väckning kl 8, och Zoom-föreläsning kl 9:15, så det är hög tid att försöka få lite sömn. Men innan jag går ska ni få lite länkar till mina senaste Vlogmas-videos på YouTube. Kika gärna! Om inte annat så för att ge mig tittartid, för ju fler minuter material som tittas på på min kanal, desto mer kommer YouTube föreslå mina videos även till andra, och jag får lite draghjälp nu när jag försöker bygga upp mina kanaler. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *