Full fart i tomtens verkstad

I dag har det varit julklappsverkstad för hela slanten – och oj, vad roligt jag haft! Jag säger bara det, att vara jultomte och snickra julklappar vore verkligen ett drömjobb. Inte ens det faktum att jag typ bränt bort mina egna fingeravtryck medelst limpistoler har fått mig att känna annorlunda, haha.

Först ut i dag var julklappströjorna till 13-åringen och 16-åringen. 13-åringen skulle ju få ärva 24-åringens merinotröja, som jag råkade slänga i tvättmaskinen tillsammans med en massa annat, där den centrifugerades och därmed blev full i hål. Vi pratar fullständigt bortom all räddning. Men det innebar ju att jag fick en tröja som bas att göra ugly Christmas sweater åt 13-åringen, som är alldeles för lång för att kunna ärva någon av mina.

Baksidan. Under samtliga hjärtan döljer sig ett hål, och jag beslöt att helt enkelt köra med hjärtan på baksidan bara, för enkelhets skull.
Framsidan. Under både snögubben, granen och snölyktan (som knappt syns här) var det massor av hål. Men nu är den dekorerad istället, med både julgran och kulor i grenen. 😉

16-åringens ugly Christmas sweater var lite enklare. Vi har nästan samma storlek, så en av mina gamla tröjor som kaloritomtarna i garderoben sytt in en mörk natt fick vara bas för hans fina julgran. Testade även att ta bort noppor med rakhyvel, och det fungerade kalasbra. 🙂

God jul i stugan!

Därifrån gick jag vidare till att sätta ihop godisslädarna som alla tre ska få en varsin av. Blev toknöjd med resultatet!

Tog min lilla limpistol som inte blir så vansinnigt varm för att plocka ihop alla delar till godissläden. Först limmade jag candy cane-medar på KitKat-chokladen, sedan sydde jag små tomtesäckar av juteväven jag hade låg. I säckarna stoppade jag en bunt Plopp och Kexchoklad i minivariant.
Tomtesäckarna knöts om med rött sidenband, sedan limmade jag fast tomten i framkant på släden, och säcken bakom honom, och så en dutt lim på baksidan säcken också, mot tomtens rygg, så att allting står stadigt, Och voila! Tomtesläden är klar! 🙂
Jag var lite osäker på hur jag skulle paketera det här, men kom på att jag har ju de här genomskinliga påsarna som är platta i botten. Och kan ni tänka er – de var som gjorda för de här! Det var EXAKT rätt storlek i botten för att slädarna skulle stå stadigt, och de var precis lagom höga för att jag skulle kunna vika dem i toppen och häfta ihop dem. Och själva inslagningen blev i mina små papperspåsar jag har i min verksamhet, jag har en del bruna såna som är omärkta, och med rephandtag. Perfekt, bara att smyga ner ett sånt här paket i en sån påse och häfta ihop den i toppen, på med lite band och vem det är till, och vips så är det färdigt. Jag är SÅ nöjd med de här! 😀

Dagens sista julklappsprojekt (nåja, nästan, det virkas så klart mormorsrutor också) var de här små hustomtarna, som alla tre ätteläggar ska få en varsin av. Blev riktigt, riktigt nöjd med de här också. 😀

Ett skepp kommer lastat med…hustomtar! Basen gjorde jag av en gammal köpekofta, som var ganska tunn, men tätstickad, och typ hudfärgad. Jag sydde tre rektanglar av den och lämnade öppet i ena änden, sedan packade jag dem fulla i ris och satte en gummisnodd i toppen. Sedan nöp jag ihop en rund boll på mitten av hustomten, till näsa, och drog om den med en gummisnodd. Sedan klippte jag till en tygbit till rock och limmade fast med limpistol (den ska gå högt upp på kroppen, till strax ovanför näsan, och så klipper man ut ett V så näsan får plats bara). Sedan plockade jag fram kassen med tvättad fårull jag har står här, drog loss några bitar och limmade fast till skägg. Sedan tog jag en gammal röd köpestickad topp och klippte ut bitar till mössa, som jag sydde ihop i sidorna bara. På med mössan, limma fast längs kanten, och så knyta om med en bit snöre i toppen, och vips har man en alldeles egen hustomte. 😀

Allt som allt har jag alltså gjort 8 julklappar i dag, och det är ju inte fy skam. 😀

Nu skulle jag egentligen ha färgat håret och slagit in lite julklappar, men nu har jag inte så värst mycket mer ork i mig. Det får bli en liten stunds YouTube och en mormorsruta eller två till, sedan blir det sängen. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *