Friskt sjuk eller sjukt frisk, eller…va?

Ja jisses, mitt hälsotillstånd i dag har varit lika förvirrande som titeln på det här blogginlägget. I korthet kan det beskrivas som att jag mått alldeles utmärkt när jag suttit stilla, men så fort jag försökt röra på mig så har jag varit så tvärslut att jag knappt ens orkat gå från soffan ut till köket. Wtf??

Det konstigaste symptomet jag haft är dock att jag haft så fruktansvärt svårt att ta mig NER för trappor i dag. BARA ner, dessutom. Uppför har gått alldeles utmärkt. Och så har jag känt mig flåsig på en gång jag försöker gå fler än tre steg (alltså bokstavligen efter tre lugna steg), och fått kämpa för att orka röra mig mer än en handfull meter. Exempelvis försökte jag ta mig ut i trädgården i eftermiddag, och kunde dels konstatera att jag inte på något villkors vis kunde ta mig ner till mellanplanet på framsidan, där det översta av de två trappstegen saknas (måste snickra ett nytt snart), att jag knappt tog mig nerför trappan från entrén, och att jag bara nätt och jämt klarade av att gå en kort runda i trädgården på baksidan av huset för att ta några foton. Och då är det inte direkt någon slottsträdgård vi pratar om, utan en vanlig, sketen villaträdgård och kanske sammanlagt 50 m promenad.

Det har varit sjukt märkligt. Jag vågade inte åka och handla själv, för jag var inte säker på att jag skulle orka runt i affären. Istället fick 25-åringen följa med och gå in och handla. Att köra gick dock alldeles utmärkt, eftersom man bara sitter ner då, och då mår jag ju precis som vanligt.

Förstå det, den som kan. Jag vet inte om det är utmattningssyndromet som spökar, om jag fått något konstig sorts coronavirus, eller om det är min IBS som orsakar det hela. För jag har haft ett ordentligt skov av det under se senaste par veckorna också. Vilket i och för sig inte är onormalt, så det känns ganska långsökt (optimala tarmfunktioner inträffar för mig högst ett par gånger i månaden bara, tyvärr).

Resultatet har i alla fall blivit en extremt stillasittande dag, där jag inte gjort så mycket annat än att jobba på kalenderinnehållet till min systers adventskalender. Lite synd att jag inte kan visa det jag tillverkar förresten, för de senaste dagarnas projekt är nog något av det gulligaste jag någonsin gjort. 🙂 Men trots den extremt lugna dagen, så är jag dödstrött nu i kväll, så att det är något skumt som försiggår i kroppen är det ingen tvekan om. Jag hoppas jag kan sova av mig det tills i morgon dock, för det har varit lite enerverande att tvingas sitta stilla.

Innan jag avslutar för i dag, så kan ni ju i alla fall få se de bilder jag tog i trädgården i dag, om inte annat.

Rosorna vid entrén tar sig allt mer.
Fint att kliva ut till när man ska iväg någonstans.
Pumporna stormtrivs i det svalare, regnigare vädret.
Även mitten-pumpan, som jag trodde skulle dö för mig, har hämtat sig kolossalt, och växer så det knakar.
Största pumpan, som fortfarande växer så det knakar.
Potatis i långa banor. Eller i alla fall potatisblast..
Ser ni de mogna jordgubbarna? I dag fick jag plocka ihop en till full skål med jordgubbar.
Nu börjar äpplena komma också.

Ja, hörni, det var min lördag. Formbottnar mer än jag formtoppar, men det är ju samtidigt lite whatever, som ungdomarna säger. Jag hade inget jag behövde avboka på grund av det, och det jag hade tänkt göra här hemmavid kan vänta till någon annan dag. Jag är nöjd med att ha fått igång diskmaskinen och att sno ihop lite tacos till middag. Det räcker bra för i dag. 🙂

Nu ska jag karatesova mig frisk. Jag har massor jag vill göra i morgon! 🙂

2 kommentarer

  1. Jag tycker fortfarande att du borde kolla upp hjärtat inom det snaraste… ❤❤❤
    (Tyst) hjärtinfarkt och andra hjärtproblem ger ofta just sådana här mer diffusa symptom hos oss kvinnor. Speciellt om vi är medelålders…

    1. Author

      Ja, jo… Det känns bara så otroligt långsökt att det skulle vara hjärtat, eftersom de här symptomen är så random och kortvariga. Men det kanske är så det är… Jag får kolla upp det. ❤

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *