Fredagsrally

Det blev ännu en sån där ofantlig sovmorgon i dag. Jag vet inte vad det är för trötthet som lagt sig över mig, men jag gör mitt bästa för att hörsamma kroppens behov i alla fall. Samma lika blir det nog i kväll, för trots att klockan är bara 23, så börjar sängen locka väldigt mycket redan nu.

Jag fick i alla fall lite gjort i dag ändå, även om jag behövde sova hela förmiddagen. Dels kom mina sättpotatisar – hurra! – så jag kunde hämta dem, och dels behövde jag ta en runda för att fixa hem lite krukor, jord och diverse i matväg. Det väntade paketet från Wexthuset kom så klart inte, och fastän de påstår sig skicka paketen inom 3-4 dagar, så var det ingen som behagade höra av sig och berätta att de fortfarande inte fått in den ena sortens krukor jag hade beställt av dem (det fick jag själv kolla upp på deras hemsida). Trots att i dag var just fjärde arbetsdagen efter beställning. Jaja. Vet inte om jag kommer beställa så mycket från dem hädanefter. Det enda de har talar för sig just nu är att de tycks vara de enda som har just de lila morötterna jag vill odla, allt annat kan jag ju få tag på hos andra leverantörer. Jag tycker de har en lite trist attityd när man försöker kommunicera med dem också, det gör en ju inte mer vänligt inställd heller direkt.

I dag kom sättpotatisen! 😀

I dag blev det bland annat en sväng till Granngården i den närmaste lilla staden. Där fick jag panikköpt en bunt krukor till tomaterna, som verkligen, VERKLIGEN behövde planteras om i dag och inte en sekund senare. Där passade jag även på att köpa dillfrön, eftersom de jag hade sedan innan inte verkar vilja gro i år. De har väl gjort sitt, I suppose.

Krukor och dillfrön från Granngården, samt världens gulligaste omplanteringsset som jag bara inte kunde motstå. Sedan köpte jag även grönkålsfrön och morotsfrön på mitt Ica tidigare på dagen, eftersom jag väntar på det med från Wexthuset, och det vet man ju aldrig när de tänker skicka.
Hur gulligt som helst!

Det blev en snabb mellanlandning på allt-möjligt-stället bredvid Dollar store, där jag köpte 5 säckar jord till potatislandet, och så sladdade vi snabbt som ögat in på Dollar store också, förstås. Sedan skulle det handlas, och så raka spåret hem för att hinna få ut jorden i potatislandet och få ner lite potatisar också. För i dag var det nämligen ljuvlig sommarvärme, hela 23 grader varmt här hos mig, medan det i morgon ska regna hela dagen lång. Det gjorde det ju perfekt att få potatisen i jord just i dag.

Jag var dock lite nervös innan jag öppnade lådan med sättpotatis. Jag var nämligen inte riktigt säker på hur mycket jag egentligen hade beställt. Eller jo, jag visste ju att det var 4,5 kilon potatis, men exakt hur många sättpotatisar blir det, och har jag grävt upp tillräckligt mycket land?

Det hade jag inte, skulle det visa sig. Jag hade 2 kg King Edward, 2 kg Princess och 0,5 kg Gourmand, och jag fick ner all King Edward och ca en tredjedel av all Princess. Hm. Jag måste alltså gräva mer potatisland. Fast det måste ju bli efter i morgon, för jag har ingen större lust att stå ute och gräva land när det regnar. Om det inte regnar jättelätt då, förstås. Vi får se. Jag hade ju helst velat få ner all potatis nu i helgen, men det ska visst regna lite på söndag också, så vi får väl se vad det blir.

Jordgubbsland och potatisland.

Jag har också bestämt var pumporna ska få sitt land, och det börjar det också blir ganska bråttom att få grävt. Sen ska morötterna få ett land, och polkabetor, rädisor och purjolök. Jag måste fixa någonstans för kikärtorna att bo också, sedan ska vallmorabatten rensas och omplanteras med det snaraste, och sålådorna från förra året ska rensas och göras redo för nya örter och annat gott. Det finns över huvud taget en hel del att göra. Pust! 😛

Nå, jag känner mig i alla fall nöjd med att ha fått ner en del av potatisarna i jord i dag, samt att jag har fått planterat om tomaterna. Nu har de fått sina forever-krukor och forever-hem i sitt fönster, så hädanefter ska det bara vattnas och bindas upp efter behov. Åh, som jag hoppas på mycket tomater! 😀

Omplantering av tomater. Gissa om de hade trångt för tårna i de där små krukorna nu…
Tre av de sju tomatplantorna i sina nya krukor.

I morgon blir det mest en innedag, tror jag, om inte regnet som faller är såpass lätt att jag går ut och gräver lite ändå. Lite städning står på schemat, men annars är den stora grejen den här helgen att jag tänkt få färdig koftan jag hållit på med. Jag är typ halvvägs med andra ärmen, så får jag lite lugn innetid nu, så ska jag nog hinna sticka klart den innan helgen är över, samt montera den. Sen behöver jag bara knappar, så är den helt färdig. Lagom till värmen kommer, haha. Men jaja, så kan det vara.

En halv ärm.

Bis morgen, meine freunde! 😀

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *