Försvunnen fredag

Det är lite oklart vad som hände med denna fredag. I dag alltså. Jag sov, jag vaknade, jag klev upp och 16-åringen höll på att röja i köket (GISSA om den ungen kommer få en extrastor julklapp i år om det där håller i sig!), och vips var kl 22 på kvällen. Typ.

Det har över huvud taget känts som att jag inte gjort något som helst i dag. Fast när jag tänker efter så har jag nog det ändå. Det är mest bara att jag inte sprungit runt så mycket i dag som gör att det känns som om jag inte gjort något alls, tror jag.

I alla fall, en av de första sakerna jag gjorde i dag var att genomföra de fyra onlinetesterna till Trafikverket. Om jag förstått det hela rätt, så är det bara ett steg kvar efter det, vilket skulle innebära att om jag nu går vidare så blir det provkörning och intervju som är nästa steg. Och sen får man besked om man blir antagen till utbildningen. Snacka om att de börjar i god tid alltså, för utbildningen börjar inte förrän i september…

Nå, jag gjorde de där testerna i alla fall, och sedan gick jag och kramade vattnet ur de färdiga Örebrovantarna, som legat i blött över natten. Sedan satte jag mig med Excel och skissade upp mönster för samma vante i en större storlek, typ herrstorlek-ish. Tror det är första gången jag gjort hela den processen enbart digitalt och helt färdigt innan jag ens stickar den första maskan i nästa storlek. Det tog en stund att skala upp och färdigställa allting, men till sist hade jag vänster ovansida, vänster insida och mönstret för tummen färdigt skalat, och kunde lägga upp för att sticka den första vanten i den större storleken. Kvar är ovansida och insida höger vante, men den gör jag när jag kommer till den.

Känner mig mycket mer nöjd med Örebrovantarna i dag än jag var i går, av någon anledning. Blockningen gjorde mycket, och jag kände mig riktigt inspirerad att påbörja nästa par. Samtidigt känner jag mig väldigt sugen på att lägga upp till något helt annat…oklart vad. Vi får se om det kanske blir ett nytt projekt på stickorna under helgen, eller om jag håller mig till Örebrovantarna. En del av mig vill även komma igång med att skriva inlägget om Örebro som ska följa med mönstret, och förklara vad det är jag har avbildat. Kanske fokuserar jag på att göra färdigt det under helgen istället.

Jag bokade en till jobbintervju i dag, wohoo! Det är den sjätte i raden, tänka sig! Torsdag nästa vecka blir den av, och är på ett äldreboende någon mil från Uppsala, åt mitt håll. Så en liten aning närmare där jag bor, med andra ord. Jättetrevlig dam som ringde, tyckte jag, och hon verkade gilla mig också, för jag fick ett lika jättetrevligt bekräftelsemail efter samtalet. Ser fram emot det mötet, och är spänd på om det kommer fortsätta med intervjuer på samma sätt nästa vecka. Tänk om jag får komma på intervju till röntgenavdelningen?? Oh, jag hoppas verkligen det, men tror samtidigt inte jag kommer få det. Samtidigt försöker jag låta bli att tänka alltför mycket på vad jag ska göra ifall jag kommer in på den där grejen hos Trafikverket… Vi får helt enkelt vänta och se vad det blir bara.

Jag stängde min webbshop i dag. Inte för att jag inte vill ha en webbshop, men den kostar för mycket att ha i nuläget, så jag tänker bita i det sura äpplet och gilla läget med Etsy ett tag igen. Det bör bli billigare + att jag har fördel av deras sökfunktioner där. Så får vi se sen i framtiden hur jag gör med webshopslösningar då. Just nu färgar jag ju inget garn, utan fokuserar på design i första hand, så jag har inte så stort behov av en webbshop heller för tillfället.

Jag passade även på att fixa ett par andra datorgrejer när jag ändå var igång, såna där mindre saker som man har tänkt på hur länge som helst, men inte tagit sig för med, ni vet. Och utöver det så har vi handlat lite och gjort mat, och vi passade på att skaffa hem det vi behövde av middagar över helgen, så slipper vi gå ut något mer om vi inte känner för det. I morgon, lördag, ska det spöregna hela dagen, så jag kommer nog känna mig rätt nöjd med att inte behöva gå ut då. Om jag har lite ork så blir det nog lite städning och möblande, men annars soffhäng och vantstickning galore.

Ork, ja… Både 16-åringen och jag har varit märkligt slagna i dag, av oklar anledning. Liksom trötta och sega bara. Solen sken och det var jättefint ute, så man kan ju tycka vi borde vara pigga och glada, men icke. Kanske var det det annalkande väderomslaget som gjorde det? För i kväll har vi fått tillbaka de relativt kraftiga vindarna (och i morgon ska det som sagt spöregna hela dagen), så nu står hela huset och ruskar på sig igen. Eller så är vi bara trötta ändå, vad vet jag.

Fredagskvällen avslutas med levande ljus och 16-åringen och jag hopkrupna under filtar på varsin soffa, och ute lever regn och vind rövare. I huset bakom mitt lyser det i en massa fönster, och kanske har de nya ägarna sin allra första kväll i huset just i kväll. I morgon blir det våfflor med brunost hos oss, och kanske ännu en färdig vante. Trevlig helg!

Fantastiskt skeva ljus, men mysigt ändå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *